Η ευθύνη ανήκει στους παρόντες!

Η ευθύνη ανήκει στους παρόντες!

Ο Ολυμπιακός πήγε… αδιάβαστος στο ματς με την Γκενκ κυρίως γιατί δεν εφαρμόστηκε η βασική εντολή του προπονητή κι όχι επειδή του έλειπαν παίκτες.

Με την πρώτη ανάγνωση η αιτία του «κακού» για την αποτυχία του Ολυμπιακού στο τεστ με την Γκενκ πέφτει στους… απόντες.  Για αυτό και οι πιο πολλοί ίσως να αποδίδουν το «0-4» στο γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι (μεταγραφικές) κινήσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής και οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν με το Plan B, το οποίο απαρτίζουν οι Μπουχαλάκης, Καμαρά και Ανδρούτσος.

Η δική μας εκτίμηση είναι διαφορετική. Δεν ήταν αυτό το βασικό πρόβλημα και δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι ο Ολυμπιακός θα είχε διαφορετική εικόνα αν αγωνιζόταν με τους Αράο και Πρίσιτς στο κέντρο-χρησιμοποιούμε δύο ονόματα που «παίζουν» τον τελευταίο καιρό στις αναφορές των μέσων της ενημέρωσης.

Το «κυρίως θέμα» ήταν ότι η ενδεκάδα του Μαρτίνς δεν λειτούργησε με βάση το σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει ο προπονητής της. Η εντολή του «πνίγουμε τον αντίπαλο» δεν εφαρμόστηκε ποτέ για αυτό και η Γκενκ έφτασε με τόση άνεση σε ένα μεγάλο σκορ. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά έγιναν και πολλά λάθη σε ατομικό επίπεδο, κάτι που απλά σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός τούτη την περίοδο δεν ήταν διαβασμένος για ένα τέτοιο διαγώνισμα.

Κι από τη στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός ζητάει από τους παίκτες του να ασπαστούν το δόγμα, σύμφωνα με το οποίο η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση- και σωστά το θέλει αφού ο Ολυμπιακός δεν έχει το «δικαίωμα» να παίξει διαφορετικά- τότε θα πρέπει να περιμένουμε τη βελτίωση από τον Ποντένσε, τον Λάζαρο και τον Φορτούνη, μαζί με τον παίκτη στην κορυφή της επίθεσης-ο Γκερέρο, εν προκειμένω, «σίγησε» μόνο σε αυτό το παιχνίδι-για να δούμε τον «κανονικό» Ολυμπιακό.

Μπορεί το μάτι όλων μας να πέφτει στον… τελευταίο, όταν η ομάδα δέχεται γκολ, όμως στην πραγματικότητα η «ζημιά» έχει γίνει πολύ νωρίτερα, για παράδειγμα από τότε που έχασε την μπάλα ο Φετφατζίδης και άλλαξε απότομα η φάση για τους ερυθρόλευκους.

Κατά τα άλλα κι από τη στιγμή που είναι δεδομένο ότι για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού υπάρχουν οι «αναμονές» για  3-4 ακόμη παίκτες, τότε θα πρέπει να αναμένουμε να ολοκληρωθεί το «σχήμα» και στη συνέχεια να φτάσουμε σε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Όταν χτίζεις, άλλωστε, ομάδα από την αρχή, τότε το πρώτο πράγμα που απαιτείται είναι η υπομονή και το δεύτερο η επιμονή.

Χωρίς αυτά τα στοιχεία όχι μόνον δεν μπορείς να πας μπροστά, αλλά αντιμετωπίζεις και τον κίνδυνο να μείνεις πιο πίσω. Μπορεί να υπάρχει η πίεση λόγω της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ, όπου οι ερυθρόλευκοι θα μάθουν σε λίγες ώρες τον υποψήφιο αντίπαλό τους, ωστόσο η χρονιά δεν τελειώνει στον Αύγουστο, απεναντίας τότε είναι που αρχίζει και όλος ο δρόμος θα είναι μπροστά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ