Το δίλημμα που θα ερχόταν και μια κλήρωση που κρατά το όνειρο ζωντανό

Το δίλημμα που θα ερχόταν και μια κλήρωση που κρατά το όνειρο ζωντανό

Ο τραυματισμός του Τσιγκρίνσκι, η μεταγραφολογία και δύο αντίπαλοι που η ΑΕΚ μπορεί να αποκλείσει

Θα ξεκινήσω από το θέμα της ημέρας που δεν είναι άλλο από την κλήρωση για την ΑΕΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί όπου η Ένωση θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σέλτικ, Ρόζενμποργκ, με στόχο να συνεχίσει να ονειρεύεται. Κάνοντας το πιο αποφασιστικό βήμα για την είσοδό της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και εξασφαλίζοντας παράλληλα την συμμετοχή της τουλάχιστον στο Europa League.

Σίγουρα η Ένωση θα μπορούσε να έχει ένα πιο βατό ζευγάρι στον δρόμο της, όμως σε κάθε περίπτωση, ούτε η Σέλτικ αλλά πολύ περισσότερο ούτε η Ρόζενμποργκ, μπορούν να χαρακτηριστούν φόβητρα. Πρόκειται για δύο έμπειρες ομάδες, που αναμφίβολα δεν θα είναι απλό να μείνουν εκτός της επόμενης φάσης, όμως η ΑΕΚ μπορεί να τις αποκλείσει.
Η Ένωση έχει χτίσει από πέρυσι έναν δυνατό ευρωπαϊκό χαρακτήρα τον οποίο θέλει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο φέτος. Κάνοντας ένα βήμα παραπάνω και πετυχαίνοντας από τον Αύγουστο κιόλας τον πρώτο μεγάλο στόχο της στη σεζόν.

Η ΑΕΚ έχει το χρονικό περιθώριο να προετοιμαστεί, να μπουν στην ομάδα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και να πάει για δύο τελικούς στις αρχές Αυγούστου. Δίνοντας ότι έχει και δεν έχει κι ότι βγει. Με πλάνο, πίστη, αποφασιστικότητα, αλλά… χωρίς Τσιγκρίνσκι!
Το πρόβλημα του Ουκρανού αμυντικού αναμένεται να τον αφήσει εκτός τουλάχιστον από το πρώτο παιχνίδι που θα γίνει στις 7 ή 8 Αυγούστου και αυτό είναι ένα ζήτημα για την Ένωση. Που στερείται τον καλύτερο, αλλά παράλληλα ευπαθή στους τραυματισμούς αμυντικό της, στα πιο κρίσιμα παιχνίδια.

Ο τραυματισμός του «Τσίγκρι» φέρνει την ΑΕΚ μπροστά σε ένα δίλημμα που θα ερχόταν. Αν δηλαδή θα αποκτήσει και πέμπτο στόπερ ή θα πορευτεί με τους υπάρχοντες, που θα πλαισιωθούν από… εναλλακτικές. Καθώς τέτοια μπορεί να είναι η χρησιμοποίηση του Άλεφ στο κέντρο της άμυνας ή η απόκτηση ενός χαφ, που θα μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός.

Βάσει των όσων προκύπτουν από το ρεπορτάζ, το δεύτερο σενάριο μοιάζει ως το επικρατέστερο. Χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως πως είναι και το ορθό. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

Η ΑΕΚ μετά την πώληση του Βράνιες γνώριζε πως έχει στις τάξεις της δύο σούπερ ποιοτικούς αμυντικούς (Τσιγκρίνσκι-Τσόσιτς), που όμως έχει φανεί πως είναι επιρρεπείς στους τραυματισμούς. Με λίγα λόγια, η πιθανότητα ένας εξ αυτών ή ακόμα και οι δύο να τεθούν κάποια στιγμή εκτός μάχης, ήταν υπαρκτή. Κάτι που αποδείχθηκε άμεσα.

Ως εκ τούτου, το δίδυμο των Λαμπρόπουλου-Οικονόμου δείχνει να έρχεται για τα καλά στο προσκήνιο. Μιας και ο Τσόσιτς, παρότι είναι καλά και προπονείται σε φουλ ρυθμούς εδώ και καιρό, προέρχεται από μια χρονιά με λίγες συμμετοχές και με ένα μακρύ διάστημα απουσίας.
Το πώς θα επιλέξει να προχωρήσει η ΑΕΚ πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι, ακόμα δεν είναι σαφές. Παρότι όλα δείχνουν πως δύσκολα θα υπάρξει προσθήκη στόπερ. Ή τουλάχιστον παίκτη που θα υπολογίζεται αποκλειστικά για το κέντρο της άμυνας. Κάτι που μένει να φανεί αν θα αποδειχθεί ρίσκο στην πορεία και την εξέλιξη της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ