Άμα μπει φωτιά, στο σπίτι σου, κάνε ότι κοιμάσαι

Άμα μπει φωτιά, στο σπίτι σου, κάνε ότι κοιμάσαι

Ο Κώστας Καίσαρης ενσκήπτει στο φαινόμενο των πυρκαγιών. Θαυμάζει την ετοιμότητα του Αλέξη Τσίπρα, να εμφανισθεί χωρίς σακάκι και με σηκωμένα τα μανίκια. Όπως αρμόζει σ έναν δουλευταρά πρωθυπουργό.

Ο ΚΟΣΜΟΣ καίγεται κι Αλέξης, βγάζει το σακάκι. Και σηκώνει και τα μανίκια. Έτσι πάει. Επιστρέφοντας άρων αρων από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, ο πρωθυπουργός, έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά. Με το ανάλογο λουκ.

Όταν συμβαίνει ένα σημαντικό γεγονός ο Αλέξης, τροποποιεί ανάλογα την εμφάνισή του. Ενόψει της (παραμύθι φούρναρης) εξόδου από τα μνημόνια, έκανε το σόου στο Ζάππειο. Έβαλε κι έβγαλε, τη γραβάτα. Τώρα με τις φωτιές, έβγαλε, το σακάκι.

Κι επειδή το κυβερνητικό κλιμάκιο, έπρεπε να έχει ενιαία εμφάνιση, ακολούθησαν και οι υπόλοιποι. Χωρίς σακάκι και με σηκωμένα τα μανίκια, Σκουρλέτης, Τόσκας, Τζανακόπουλος, Σπιρτζης και ο σύντεκνος Πολάκης.

Όπως οι ορχήστρες στη σκηνή. Δεν μπορεί να φοράει ο καθείς οτι γουστάρει. Αυτά γίνονται μόνο στα ροκ συγκροτήματα. Οι σοβαρές ορχήστρες και τα σοβαρά κυβερνητικά, κλιμάκια οφείλουν να έχουν ενιαία εμφάνιση.

Εξ ου και κάποιοι από τους παρατρεχάμενους , που δεν είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως, εθεάθησαν στα πλάνα με τα σακάκια στα χέρια. Τα έβγαλαν αυθορί και παραχρήμα για να συμμορφωθούν στην πρωθυπουργική στυλιστική επιλογή.

-ΘΑ μου πείτε τώρα, ο κόσμος, καιγόταν (στη κυριολεξία) κι ο Αλέξης ασχολιόταν, με την εμφάνισή του; Γιατί όχι; Η εικόνα και μετράει και πουλάει. Ένας πρωθυπουργός, χωρίς σακάκι και με σηκωμένα τα μανίκια, είναι ένας, δουλευταράς πρωθυπουργός. Πουλάει, πολύ περισσότερο από έναν ξύλινο πρωθυπουργό με σακάκι και γραβάτα. Οι σύντροφοι οι Συριζαίοι σ αυτού του είδους τα κόλπα, είναι γάτες με πέταλα.

-Ο ΑΛΕΞΗΣ αν μη τι άλλο, είναι γρήγορος. Από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη που ητάνε, διάβασε βουλωμένο γράμμα: «Με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες τόσο ανατολικά τόσο δυτικά της Αττικής». Που πάει να πει εμπρησμός. Ήγουν, δεν φταίμε εμείς. Κάποιοι εχθροί του λαού βάλανε φωτιά,στα μπατζάκια μας.

-ΑΝΑΛΟΓΗ ήταν και η τοποθέτηση του οξυδερκούς και πάντα προσεκτικού στις παρατήρησεις του, Νικόλαου Τόσκα. Ο τέως καραβανάς, εισαχθείς στη σχολή Ευελπίδων το 1971 επί Επαναστάσεως 21ης Απριλίου. Πρώην Πασόκος και όψιμος, Συριζαίος, αποφάνθηκε: «Δεν είναι τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές». Πάλι καλά, που δεν είπε, όπως για τις ληστείες «αν μπει η φωτιά στο σπίτι σου, κάνε ότι κοιμάσαι».

-ΝΑ επανέλθουμε όμως, στον ένα και μοναδικό Αλέξη. Ο οποίος με ιδιαίτερα σοβαρό ύφος και χωρίς το σύνηθες χαμόγελό του, μίλησε , έξω από το κέντρο επιχειρήσεων, (δύο φορές) γιά «ασύμμετρο φαινόμενο». Κι ουδεμία σημασία έχει αν ο Κλαπανάρας από τα Τρίκαλα, σχετικά με το «ασύμμετρο φαινόμενο», έχει πλήρη άγνοια και δεν παίρνει χαμπάρι. Ίσα ίσα, που όταν δεν καταλαβαίνει τι του λένε, πείθεται ακόμα περισοότερο, από τα σηκωμένα μανίκια του Αλέξη. Ξέρουνε, πολύ καλά, τι κάνουνε οι Συριζαίοι.

-ΟΧΙ σαν τα κορόιδα τους δεξιούς που μιλάγανε σαν κανονικοί άνθρωποι και γέλαγε μαζύ τους ο κόσμος. Ο Ράλλης γιά τα κουκουνάρια κι ο Πολύδωρας γιά τον στρατηγό ανέμο. Οι σατανάδες οι Συριζαίοι, παντού βλέπουν φαντάσματα.

Όπως οι διαδηλωτές,γιά τη Μακεδονία, τα παίρνανε σε ρούβλια, έτσι οι φωτιές είναι έργο, σκοτεινών,δυνάμεων. Το κόλπο είναι απλό: Κατασκευάζεις έναν εχθρό και καθαρίζεις. Τους πετάει μετά και ο Αλέξης το «ασύμμετρο φαινόμενο» κι ο Κλαπανάρας από τα Τρίκαλα μένει με το στόμα ανοιχτό μία,πιθαμή.

Στη μουσική,επιλογή τιμής ένεκεν και σήμερα, Μάνος Ελευθέριου – Βασίλης Τερλέγκας, «Πρωταγωνιστής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ