Δεν υπάρχουν λόγια

Δεν υπάρχουν λόγια

Η χώρα είναι συγκλονισμένη από την τραγωδία στην Ανατολική Αττική και υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Είναι όμως τραγικό να θρηνούμε και πάλι θύματα όπως πριν από λίγους μήνες από τις πλημμύρες και πριν από έντεκα χρόνια στην Ηλεία.

Δεν μπορεί να βρει κάποιος λόγια για να περιγράψει την θλίψη και την οδύνη για την τραγωδία που έπληξε την χώρα μας. Έχουν χάσει τη ζωή τους πενήντα συνάνθρωποι μας και υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος στο τέλος της ημέρας.

Η τραγωδία συγκλονίζει όλο τον κόσμο και παράλληλα γεννά πολλά ερωτήματα (για πολλοστή φορά) αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει τελικά, για να μην θρηνεί θύματα η χώρα μας, από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Θρηνήσαμε το 2007, θρηνούμε τον χαμό συνανθρώπων μας και έντεκα χρόνια αργότερα. Υπάρχουν λοιπόν πολλά γιατί και πρέπει να δούμε τους λόγους που η χώρα βιώνει και πάλι μια ανείπωτη τραγωδία.

Δεν χρειάζονται λόγια, χρειάζονται έργα και πράξεις ώστε να ενισχυθούν οι κρατικές δομές. Για ποιους λόγους λοιπόν φτάσαμε έντεκα χρόνια μετά τις πυρκαγιές στην Ηλεία να θρηνούμε και πάλι θύματα από φωτιές;

Γιατί βρισκόμαστε ξανά στην τραγική θέση να μετράμε ανθρώπινες απώλειες; Τα σπίτια που κάηκαν μπορούν να φτιαχτούν και πάλι. Κανείς δεν λέει φυσικά ότι δεν είναι δύσκολο να βλέπει κάποιος να καίγεται το σπίτι του, αλλά αυτό που συγκλονίζει είναι η απώλεια των ανθρώπινων ζωών.

Οι άνθρωποι που έχασαν τις ζωές τους δεν γυρίζουν πίσω. Όλη η χώρα είναι συγκλονισμένη από την τραγωδία στην Ανατολική Αττική. Αυτή την φορά είναι η πύρινη λαίλαπα πριν από μερικούς μήνες θρηνήσαμε την απώλεια συνανθρώπων μας από καταστροφικές πλημμύρες. Όλα αυτά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

Είναι μεγάλο κρίμα να χάνουν τις ζωές τους συνάνθρωποι μας από φωτιές και πλημμύρες και μάλιστα όπως προαναφέραμε σε διάστημα λίγων μηνών. Πρέπει επιτέλους να βρούμε τρόπους για να βάλουμε τέλος σε τέτοιες καταστροφές, να βάλουμε τέλος σε τέτοιες τραγωδίες. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και κουράγιο. Δεν υπάρχουν λόγια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ