Ολυμπιακός : Ο Μπλατ χάλασε την πιάτσα

Ολυμπιακός : Ο Μπλατ χάλασε την πιάτσα

Οι κινήσεις, η απόλυτη μυστικότητα και ο τρόπος που κινήθηκε ο νέος τεχνικός των Ερυθρόλευκων δεν.. ενδείκνυται για όσα έχουμε συνηθίσει στις ελληνικές ομάδες τόσα χρόνια.

Δεν είναι πράγματα αυτά. Να έχουμε 29 Ιουλίου και να μην ασχολούμαστε με μεταγραφές και παίκτες που αναζητά ο Ολυμπιακός. Βασικά τι λέω, εδώ και 11 μέρες οι Ερυθρόλευκοι έχουν ολοκληρώσει το ρόστερ τους για τη νέα σεζόν. Έναν μήνα και κάτι παραπάνω από την έναρξη της προετοιμασίας τους, γνωρίζουν ποιοι θα είναι αυτοί που θα απαρτίσουν την ομάδα για τη χρονιά που έρχεται.

Με τον Αμερικανοϊσραηλινό να έχει κλείσει τις… τρύπες του νωρίς, ο Ολυμπιακός όπως έχουμε τονίσει, θα «χτιστεί» από την αρχή με διαφορετική πλέον φιλοσοφία.

Η μετά Σφαιρόπουλου εποχή θα φέρει άλλους είδους νοοτροπία στην ομάδα, με το καλημέρα άπαντες πρέπει να αποδείξουν πράγματα στο παρκέ για να κερδίσουν τον ρόλο τους και όπως είναι αναμενόμενο, ο υγιής ανταγωνισμός είναι ικανός να θεσπίσει βάσεις για κάτι καλύτερο τη σεζόν 2018-19.

Ο τίτλος τα λέει όλα για την περίπτωση του Μπλατ. Χαλάει την πιάτσα. Και το κάνει αυτό, ασχολούμενος με αθλητές που τους θέλει αυτός και όχι που τους παρουσιάζουν όπως θέλουν οι ιστοσελίδες και τα Μέσα, που πολλές φορές γίνονται υποχείρια των μάνατζερ.

Φέτος το είδαμε σε πολλές περιπτώσεις. «Πρώτος στόχος ο…», «κοιτάει τον…», «προτάθηκε ο…». Είναι μερικές από τις κλασικές περιπτώσεις που εκπρόσωπος ενός παίκτη παίρνει τηλέφωνο τον εκάστοτε δημοσιογράφο και είτε του ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα, είτε ευθαρσώς του λέει «εγώ τους πρότεινα αυτόν, τώρα αν θες εσύ γράψτο».

Τις περισσότερες μάλιστα φορές είναι μία… φούσκα όλο αυτό, που δεν καταλήγει πουθενά, καθώς ο Ολυμπιακός στηρίζει τόσο χρόνια το επικοινωνιακό του κομμάτι σε σημείο… εκνευρισμού. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ. Οι Ερυθρόλευκοι λειτουργούν με ένα διαφορετικό τρόπο τις καλοκαιρινές περιόδους. Δεν χρησιμοποιούν τις διαρροές. Αφήνουν ελευθερία στον καθένα να γράψει ότι θέλει και να πει το «μακρύ και το κοντό» του.

Ονόματα κάνουν παρέλαση διαρκώς στα social media και κάποιες ιστοσελίδες. Από τα 10 λοιπόν που ξεπηδούν στην επιφάνεια, ένα δύο ονόματα είναι μέσα στο ρεπορτάζ.

Και στην περίπτωση του Μπλατ φέτος; Αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο. Μεταξύ τους οι δημοσιογράφοι μιλάνε να ξέρετε. Ποια ήταν η κλασική ατάκα που ακουγόταν από στόμα σε στόμα; «Ρε συ ποιον θα πάρει τελικά ο Μπλατ;».

Κάπως έτσι κύλησε αυτό το 20ήμερο από την ανάληψη των καθηκόντων του και έπειτα. Στις 20 Ιουνίου ανακοινώθηκε ο Μπλατ, στις 17 Ιουλίου έγινε η 5η μεταγραφή του Ολυμπιακού, ενώ είχαν ανανεωθεί και 2 παίκτες των Πειραιωτών.

Τόσο αστραπιαία. Όποιος λέει ότι γνώριζε εξ αρχής τον προγραμματισμό του νέου τεχνικού των Ερυθρόλευκων, να είστε σίγουροι ότι ψεύδεται 100%.

Πλέον περιμένουμε την προετοιμασία και τα πρώτα δείγματα γραφής των Ερυθρόλευκων. Μέχρι τότε, ρεμβάζουμε άπαντες στα social media των αθλητών, οι οποίοι συνεχίζουν το ατομικό τους πρόγραμμα που τους όρισε ο Ανδρέας Γκατζούλης.

ΥΓ1 Πάρα πολλά ονόματα λοιπόν προτάθηκαν φέτος. Ένας από αυτούς ο Ντεσόν Τόμας. Βέβαια σε κανένα σημείο δεν ασχολήθηκαν οι Ερυθρόλευκοι. Παρότι ταίριαζε στη λογική του Μπλατ (τριάρι που να παίζει και τέσσερα) και για αυτό δεν προχώρησε η ομάδα σε αυτήν την λύση. Για αυτό κατάληξε και στον Παναθηναϊκό. Αν και αλήθεια δεν καταλαβαίνω πέρα του τριπόντου του, γιατί ταιριάζει τόσο πολύ στους Πράσινους. Είναι πιο πολύ «3», κάπως σοφτ αμυντικός, έχει πλούσιο ταλέντο στην επίθεση. Και με συγχωρείτε, αλλά ο Τόμας «κοντράρει» με τον Παπαπέτρου, που είδε δύο παίκτες να καλύπτουν θέσεις που θα παίζει. Αυξήθηκε και εκεί ο ανταγωνισμός. Ελπίζω ο Ιωάννης να ήξερε ότι θα έρθουν τόσα άτομα τριγύρω του. Εκτός αν θέλει ο Πασκουάλ να στηρίξει τόσο πολύ τον Μήτογλου. Τότε πάω πάσο…

ΥΓ2 Για τον Νίκο Αρσενόπουλο σας έχω γράψει πολλές φορές. Όπως και για τα υπόλοιπα παιδιά της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Πρέπει να επενδύσει επάνω του η ομάδα του Πειραιά. Πολύ μπάσκετ μέσα του αυτό το παιδί. Δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες, είναι ξεψαρωμένος, διαθέτει εκτός από ταλέντο και τέλειο κορμί για την ηλικία του. Ξέρω ότι ο Μπλατ τον έχει δει και θα τον ξαναδεί (όπως και τον Ποκουσέφσκι) και δεν θα μου φανεί περίεργο να παίξει και με το παραπάνω στην Α1.

ΥΓ3 Όπως ο Ολυμπιακός, έτσι πρέπει να πράξει και η ΑΕΚ. Συγνώμη, αλλά ο Ρογκαβόπουλος ΠΡΕΠΕΙ να παίζει στο πρωτάθλημα. Δεν γίνεται να χαθεί αυτό το παλικαράκι. Τον πιστεύω από την πρώτη στιγμή που τον έχω δει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ