Τσούμπα Ακπόμ : Πολλές προσδοκίες και μία επιφύλαξη

Τσούμπα Ακπόμ : Πολλές προσδοκίες και μία επιφύλαξη

Ο Τσούμπα Ακπόμ έχει όλο το πακέτο (όπως είπε και ο Αναστασίου) να παίξει και να προσφέρει στον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να επενδύει στο ποδόσφαιρο και εκτός από ώριμους παίκτες κοντά στα 30 (ή και λίγο πιο πάνω), έτοιμους να βοηθήσουν άμεσα για την επίτευξη υψηλών στόχων, κτυπάει πλέον και ελπιδοφόρους νέους, οι οποίοι ερχόμενοι στον Δικέφαλο μπορεί να προσφέρουν και άμεσα, αλλά να αποκτήσουν και υπεραξία στον μέλλον.

Τέτοια επένδυση (5 εκ. ευρώ) ήταν ο 20χρονος Λέο Ζαμπά, τέτοια είναι και ο Τσούμπα Ακπόμ, ο οποίος προέρχεται από τις Ακαδημίες της Άρσεναλ και κοστίζει στον ΠΑΟΚ 1 εκ. ευρώ.

Λίγους μήνες πριν κλείσει τα 23 του ο Ακπόμ έρχεται στον Δικέφαλο για να ανεβάσει τις μετοχές του και κερδίσει μια θέση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, στο οποίο έκανε αίσθηση ότι ήταν έφηβος.

Στα 17 του ο Άγγλος επιθετικός υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην Άρσεναλ και θεωρούνταν από τα «παιδιά θαύματα» των «Κανονιέρηδων».

Από τα 14 του συμμετείχε σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλία (Κ16, Κ17, Κ19, Κ20 και Κ21) έχοντας συνολικά 44 διεθνείς συμμετοχές και 20 γκολ!

Στην πρώτη ομάδα της Άρσεναλ έπαιξε μόλις 12 επίσημα ματς (έχοντας δύο ασίστ) από το 2013 και μετά, αλλά με την Κ23 της ομάδας του Λονδίνου μέτρησε 33 γκολ και 5 ασίστ σε 50 αγώνες.

Μπορεί να μην είναι καν ακόμη 23 ετών αλλά έχει περάσει ως δανεικός έως τώρα από Μπρέντφορτ (2014), Κόβεντρι (2014), Νότιγχαμ Φόρεστ (2015), Χαλ (2015-16), Μπράιτον (2017) και Σιντ Τρούιντεν (2017-18) μαζεύοντας εμπειρίες και μπαίνοντας στον κόσμο των μεγάλων. Αυτή η μετάβαση είναι πάντα δύσκολη.

Τα θετικά του στοιχεία;

Τα περιέγραψε αναλυτικά ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος τον ήθελε στον Παναθηναϊκό το 2015 αλλά τότε δεν μπορούσε να πληρώσει το υψηλό ενοίκιο που ήθελε η Άρσεναλ. «Ο Ακπόμ είναι ένας παίκτης με αθλητικά προσόντα, γρήγορος, δυνατός και επειδή προέρχεται από την Άρσεναλ είναι πάρα πολύ καλός και στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να συνδυάσει την ταχύτητά του στους κενούς χώρους και την δύναμή του στις μονομαχίες. Έχει όλο το… πακέτο για μία ομάδα κορυφής», τόνισε ο Αναστασίου. Ακόμη πρόσθεσε ότι: «ο Ακπόμ μπορεί να βάλει γκολ, να δημιουργήσει και να παίξει και στα άκρα. Είναι καθαρός φορ, αλλά δεν είναι το στυλ Πρίγιοβιτς, είναι πιο κινητικός, δραστήριος και αποτελεί πρόβλημα για τις αντίπαλες άμυνες, είναι ένας παίκτης που ζητάει χώρο για να δημιουργήσει και την μπάλα τα πόδια του του για να παίξει. Είναι καλός και στο ψηλό παιχνίδι. Μπορεί να παίξει και μαζί με τον Πρίγιοβιτς. Θα χρειασθεί διάστημα προσαρμογής και οι κλιματολογικές συνθήκες θα παίξουν ρόλο. Έχει όμως ποδοσφαιρική παιδεία, όλα τα υπόλοιπα θα τα ξεπεράσει. Έχει τις δυνατότητες να μπορέσει να εξελιχθεί περισσότερο και να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να τον πουλήσει σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα».

Προσωπικά δεν έχω εικόνα του παίκτη, αλλά όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου δείχνουν ότι πρόκειται για καλό ποδοσφαιριστή ο οποίος μπορεί σε μια καλή ομάδα να γίνει καλύτερος και να προσφέρει περισσότερα.

Μακάρι να πάνε όλα όπως τα περιέγραψε ο Αναστασίου, μακάρι ο Ακπόμ να έρθει και να απογειώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ (διότι θα βγει πολύ κερδισμένος και ο Δικέφαλος από αυτό) ωστόσο θα εκφράσω μία επιφύλαξη ελπίζοντας να βγει άχρηστη και να με διαψεύσει πανηγυρικά ο Άγγλος επιθετικός.

Η επιφύλαξή μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές όταν βγαίνουν από το νησί τους για να παίξουν σε άλλη χώρα κάτι παθαίνουν και δεν αποδίδουν αυτά που μπορούν. Πείτε μου εσείς πόσοι Άγγλοι (ακόμη και οι κορυφαίοι) παίκτες έκαναν καριέρα εκτός Αγγλίας;

Μακάρι ο Ακπόμ να μην έχει αυτό το περίεργο σύνδρομο των Άγγλων ποδοσφαιριστών και δώσει στον ΠΑΟΚ τις λύσεις που περιμένει στην επίθεσή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ