Γίνονται πραγματάκια στην ΑΕΚ…

Γίνονται πραγματάκια στην ΑΕΚ…

Η ΑΕΚ του Ουζουνίδη που χτίζεται πάνω σε γερές βάσεις και θα χαρίσει όμορφες στιγμές, ο Κλωναρίδης, οι… σταθερές και η τριάδα που θα την απογειώσει.

Τελικά η ΑΕΚ κατάφερε να… σκοράρει στα φιλικά προετοιμασίας της, διώχνοντας έτσι την ανησυχία που είχε κυριεύσει ορισμένους για την εικόνα της, μετά την… διάλυση της περυσινής ομάδας. Η παραπάνω πρόταση φυσικά και έχει ειρωνικό τόνο καθώς τα όσα είχαμε ακούσει-διαβάσει όλο αυτό το διάστημα για την Ένωση είχαν φτάσει στο όριο του γραφικού.

Η ομάδα που είδαμε να… χορεύει τη Γαλατά παρατάχθηκε στο γήπεδο με 10 παίκτες από τον περυσινό κορμό, ο οποίος παραμένει σταθερός. Μιας και επί της ουσίας οι απουσίες βασικών στελεχών από την περυσινή ομάδα ήταν μονάχα τρεις (Αραούχο, Βράνιες, Λάζαρος). Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως απουσίαζε και ο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος αν ήταν διαθέσιμος ήταν πιθανό να βλέπαμε μια ενδεκάδα χωρίς καινούργια προσθήκη!

Όχι γιατί δεν έγιναν τέτοιες, αλλά γιατί η βάση που δημιουργήθηκε σταθερά χρόνο με τον χρόνο και οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του τίτλου, παραμένει αμετάβλητη. Αυτά περί των συζητήσεων που είχαν ανοίξει όλο το προηγούμενο διάστημα. Πάμε τώρα στα του ματς.

Η Ένωση έδειξε πως αυτό το νέο αγωνιστικό πλάνο που δουλεύει με τον Μαρίνο Ουζουνίδη διαφέρει κατά πολύ με εκείνο που βλέπαμε επί Χιμένεθ. Η ΑΕΚ είναι πλέον μια ομάδα που παίζει φουλ κάθετο ποδόσφαιρο, που μπορεί να αναπτύσσεται χωρίς να… κουράζει την μπάλα και που βάζει περισσότερη φαντασία στο παιχνίδι της. Στοιχεία που απουσίαζαν δηλαδή και συζητούνταν, ακόμα και όταν ερχόντουσαν τα –δεδομένα- πετυχημένα αποτελέσματα.

Η σφραγίδα του Ουζουνίδη στη φετινή ομάδα έχει ήδη μπει και η μετάλλαξη της ΑΕΚ μπορεί να φέρει πολύ όμορφα πράγματα. Στιγμές που θα χαρεί και ο κόσμος και θα συνδυάζονται με την ουσία. Για να επιτευχθεί αυτό θα χρειαστεί η παρουσία των τριών «νέων» που για μένα μπορούν να εκτοξεύσουν την Ένωση.

Ο Άλεφ είναι ένα χαφ με στοιχεία που σπανίζουν και παράλληλα πολλά περιθώρια εξέλιξης. Ο Μπογέ είναι ένας… αρτίστας που θα μας σηκώσει πολλές φορές από τη θέση μας, ενώ ο Πόνσε είναι αυτό που λέμε φορ περιοχής. Ένας παίκτης που ξέρει τη θέση και που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Στοιχεία που έδειξε και στο ΟΑΚΑ, παρότι ακόμα έχει δρόμο για να φτάσει στο 100%.

Στη φιλική νίκη επί της πρωταθλήτριας Τουρκίας πάντως οι παραπάνω δεν ήταν τα «κλειδιά». Η… δουλειά έγινε από τον κορμό που πέρυσι οδήγησε την Ένωση στην κούπα, συν μια έκπληξη. Διότι τέτοια ήταν η παρουσία του Κλωναρίδη, που θύμισε σε όλους μας τον παίκτη που βλέπαμε πριν από δύο χρόνια. Τον παίκτη που η ΑΕΚ εξακολουθεί να πιστεύει και όπως φάνηκε, δικαίως.

Ο «Κλώνα», μαζί με τις σταθερές Λιβάγια, Μάνταλο, Μπακασέτα, Σιμόες, Μπακάκη, Λόπες ήταν τα «κλειδιά» για την εξαιρετική εικόνα της ΑΕΚ, από την οποία θα δούμε ωραία πράγματα φέτος. Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται πιάνει όπως φαίνεται τόπο, βγαίνουν στο γήπεδο αυτοματισμοί, ενώ η Ένωση έχει ήδη ρυθμό και φρεσκάδα. Χαρακτηριστικά που αποτελούσαν το βασικότερο ερωτηματικό ενόψει Σέλτικ και δείχνουν πως υπάρχουν και με το παραπάνω.

ΥΓ: Δεν μου αρέσει να μπαίνω σε προβλέψεις και εκτιμήσεις, όμως θα ρισκάρω λέγοντας πως απέναντι στη Σέλτικ, είναι πιθανό να μην δούμε ούτε μία αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το σχήμα που ξεκίνησε απέναντι στην Γαλατά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ