Γυρίζοντας τον μύλο της… υποκρισίας

Γυρίζοντας τον μύλο της… υποκρισίας

Κοίτα, σώπα, μη μιλάς. Ο οδηγός της Κυβέρνησης είναι συγκεκριμένος. Όποιος τον παραβεί; Είναι εχθρός της.

Δεν το πάει άσχημα η Κυβέρνηση και οι… φίλοι της στα media. Δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον περιβάλλον, το οποίο με δύο λόγια επιτρέπει την δράση αλλά απαγορεύει συνολικά την αντίδραση. Μπορεί δηλαδή να καίγονται ζωντανοί εκατό άνθρωποι και κάποια στιγμή να παραδέχεται την πολιτική ευθύνη, δεν επιτρέπεται όμως σε κανέναν να της ασκήσει κριτική. Δεν επιτρέπονται αντιδράσεις, δεν επιτρέπεται να έχεις άποψη, και αν τέλος πάντων σώνει και ντε επιμένεις καλά θα κάνεις να την κρατάς για τον εαυτό σου. Να μην τη διατυπώνεις, διότι αν το κάνεις κάποιος σε έβαλε. Διότι προφανώς είσαι με τους άλλους. Αν ήσουν μαζί μας, αν μας ψήφισες τότε δεν γίνεται να μας ζητάς ευθύνες.

Η Θύρα 7 πήγε στο Μάτι πολύ πριν τον Πρωθυπουργό. Και πήγε με τις στάχτες ακόμη αναμμένες. Μπλέχτηκε μέσα στο πλήθος και βοήθησε όπως και όπου μπορούσε. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Στον ΠΑΟΚ μιας και είχαν το θλιβερό προνόμιο να δίνουν το πρώτο ματς με τη Βασιλεία την επομένη της τραγωδίας, οι οπαδοί αντέδρασαν με ένα πανό στο οποίο πέρα από το δράμα της Ανατολικής Αττικής χώρεσε και η αποδοκιμασία για την περίφημη υπόθεση της ονομασίας της Μακεδονίας. Ένα αντίστοιχο πανό κρεμάστηκε και προχθές στο Καραϊσκάκη. Πανό οργής, πανό αηδίας για όσα ακατανόητα συμβαίνουν. Να πνίγεσαι στη στερία της Μάνδρας και να καίγεσαι στη θάλασσα της Ραφήνας εν έτη 2018. Η αποδοκιμασία που νιώθει σήμερα κάθε πολίτης αυτής της χώρας.

Πώς υποδέχτηκε η Κυβέρνηση το μήνυμα των οπαδών, κάποιοι εκ των οποίων προφανέστατα πριν από μερικά χρόνια μπορεί και να ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας σε μια αλλαγή; Ανατολικά της Εδέμ! Ως «Δουλειά του Μαρινάκη στο Καραΐσκάκη και του Σαββίδη στην Τούμπα». Δεν είπαν τίποτα για τον Μελισσανίδη, διότι το αντίστοιχο πανό των φίλων της ΑΕΚ (ένα «σκάστε») είχε ως αποδέκτες και τον Πρωθυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με πιο δικαίωμα οι «No politica» οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν άποψη αναρωτήθηκε επώνυμος δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα του και ένα άρθρο που ομολογουμένως θα μπορούσε να το είχε δημοσιεύσει η Αυγή (εκείνη που πριν τις φωτιές αφιέρωνε σελίδες για τους Ολυμπιακούς που ντρέπονται για την ομάδα τους); Έλα ντε. Προφανώς δικαίωμα να έχει άποψη έχει μόνο ο ίδιος. Οι οπαδοί μπορούν να ασχολούνται μόνο με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Προφανώς δεν υπολογίζονται ως πολίτες αυτής της χώρας.

Αν ήταν θα ήξεραν πως ο Πρωθυπουργός είναι μόλις 44 ετών και αυτό μπορεί πέρα από ένα σούπερ έξτρα νέο μνημόνιο να το πληρώσουμε και με κάποιες εκατοντάδες απώλειες ανθρώπινων ζωών. Θα ήξεραν και στα πανό τους δεν θα αντιδρούσαν…

Δεν έχει σημασία να εξηγήσει κανείς την φιλοσοφία του No politica, διότι δεν είναι αυτός ο στόχος της κουβέντας. Η Κυβέρνηση προσπαθεί ξεκάθαρα να αλλάξει την συζήτηση. Αφού δεν έπιασε η «ασύμμετρη απειλή», και ο στρατηγός άνεμος, το ρίχνει πια στους… εχθρούς. Στον παραδοσιακό, μιας και ο Βαγγέλης Μαρινακης είναι μονίμως στο στόχαστρο τους. Αλλά και στους νέους, μιας και όπως φαίνεται τον Ιβάν πλέον δεν τον υπολογίζουν ως καλό φίλο.

Ο Μαρινάκης κατηγορήθηκε μέχρι και γιατί έδωσε 1 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει τους πυρόπληκτους. Θεωρήθηκε και αυτό πράξη αντιπολίτευσης. Ίσως για να είναι φίλος και εκείνος θα έπρεπε να τα δώσει στο… κόμμα!

Και ο Ιβάν που πλέον όπως φαίνεται μπαίνει και εκείνος στο κάδρο, μιας και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν χάρηκαν με τη χαρά του Πρωθυπουργού, που τη μέρα της φωτιάς ήταν στη Βοσνία για να βραβευθεί για τη συμφωνία του με τα Σκόπια και την «Μακεδονία»; Μπερλουσκόνι και εκείνος, όπως διαβάσαμε στο άρθρο.

Όχι, δεν θα είναι πια με τον ΠΑΟΚ η Κυβέρνηση. Θα το καταλάβει κανείς αυτό και στην έκθεση του Σεπτέμβρη. Αν ο Αλέξης πάει σε αυτή, και αν αυτή τη φορά δεν έχει μόνο την ΕΡΤ μαζί του, αλλά συναντηθεί και με κάποιους άλλους να είστε βέβαιοι πως αποκλείεται να ευχηθεί στον Δικέφαλο να κατακτήσει το πρωτάθλημα όπως έκανε πέρσι.

Μπορεί να είναι μόλις 44, αλλά δεν ξεχνάει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ