Πράσινος εμφύλιος, κίτρινα μπερδέματα

Πράσινος εμφύλιος, κίτρινα μπερδέματα

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον πόλεμο Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου και τον ρόλο των Οργανωμένων. Τους «αντιφρονούντες» στην ΑΕΚ και το πόσο τυχεροί είναι οι Ολυμπιακοί.

ΑΠΟ τη στιγμή που ο Ερασιτέχνης, πέρασε στα χέρια του Δημήτρη, ο εμφύλιος ήταν δεδομένος:
-Γιαννακόπουλος: Αρχινταβατζής του συλλόγου ο Αλαφούζος.
-Αλαφούζος: Σαμποτέρ της συμφωνίας με τον Παιρότζ ο Γιαννακόπουλος. Θέλει να διώξει τον Παναθηναϊκό από τη Λεωφόρο και να τον αποκλείσει από το πρωτάθλημα».
-Γιαννακόπουλος: Καταγγέλλουμε τη σύμβαση. Δώστε μας τα κλειδιά, της Λεωφόρου.
-Θύρα 13: Φίδι, ανδρείκελο και τιποτένιος άνθρωπος ο Αλαφούζος.

ΚΙ έπεται συνέχεια. Αφορμή: Το 611.000 ευρώ, χρέος της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη. Αιτία: Τα κλειδιά του μαγαζιού, που κρατάει πεισματικά ο Αλαφούζος και θέλει να δώσει στην κοινοπραξία, Παϊρότζ-Ρέστη. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια στον Παναθηναϊκό. Κι αν κοιτάξει κάποιος δεξιά κι αριστερά βλέπει πόσο τυχεροί είναι οι Ολυμπιακοί. Δεν είναι μόνο ότι έχουν σαρώσει τους τίτλους στο ποδόσφαιρο. Είναι ότι ουδέποτε οι ερυθρόλευκοι πέρασαν τέτοιου είδους περιπέτειες. Ουδέποτε υπήρξε εμφύλιος στον Ολυμπιακό. Ο Ερασιτέχνης ήκμασε και ακμάζει μαζί με τη ΠΑΕ, σε αντίθεση με πράσινους και κίτρινους που έφτασαν στην εξαθλίωση.

Η ΠΡΩΤΗ σπίθα στον Παναθηναϊκό, άναψε πριν 25 χρόνια. Ήταν Οκτώβριος του 1993. Το ματς Παναθηναϊκός-Μπάγιερ Λεβερκούζεν στο ΟΑΚΑ. Όταν το σκορ έγινε 1-4, ακούστηκε για πρώτη φορά το σύνθημα, «Παύλο θεέ πάρε την ΠΑΕ». Με τον Καπετάνιο να αποχωρεί έξαλλος. Ο Γιαννακόπουλος με τους τίτλους που κέρδιζε η ομάδα μπάσκετ (σε αντίθεση με αυτή του ποδοσφαίρου) κέρδιζε τον κόσμο του Παναθηναϊκού και ειδικότερα τους οργανωμένους. Εντάσεις ωστόσο μεταξύ Παύλου Γιαννακόπουλου και Γιώργου Βαρδινογιάννη δεν υπήρξαν. Ο Φιλιππίδης στη συνέχεια, είχε βρει ευθύς εξ αρχής, την άκρη με τη «13». Με τους οργανωμένους σε έλεγχο, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Στη συνέχεια και παρά το γεγονός, ότι η ομάδα, το 2004 έκανε νταμπλ, οι οργανωμένοι ήταν σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Τζίγγερ. Με κάθε άλλο, παρά αυθόρμητες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. Τους οποίους χρησιμοποιεί σαν αιχμή η δόρατος, ο Αντρέας Βγενόπουλος. Αποκορύφωμα, το συλλαλητήριο στο Πεδίο του Άρεως τον Απρίλιο του 2008. Ο τυχοδιωκτισμός του Βγενόπουλου, που την είχε δει Μπερλουσκόνι, επιβραβεύεται με την πολυμετοχικότητα. Ο Παναθηναϊκός, κερδίζει ένα νταμπλ και ηρεμία καθώς ο Τζίγγερ είχε αποστασιοποιηθεί. Με την πολυμετοχικότητα να διαλύεται και την ΠΑΕ στα όρια της χρεωκοπίας, η ΠΑΕ περνάει το 2013 στα χέρια του Αλαφούζου. Πρώτη του δουλειά να τα βρει με τη «13» για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Αντικείμενο διαμάχης, δεν υφίσταται, με τη Θ13 να κάνει ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής, αποδοκιμάζοντας κατά διαστήματα τον Γ. Βαρδινογιάννη.

Η ΣΤΑΣΗ στάση πληρωμών του Αλαφούζου και η εξαθλίωση της ΠΑΕ, προκαλούν, το ενδιαφέρον του Δ. Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ. Σε συνδυασμό, με το ντίλ του Athens Alive για το ΟΑΚΑ. Η άρνηση του Γ. Αλαφούζου, που επέλεξε την κοινοπραξία Ρέστη-Παϊρότζ, θεωρήθηκε casus belli. Ο Γιαννακόπουλος, μπαίνει στον Ερασιτέχνη κι ο εμφύλιος είναι γεγονός. Με τον τελευταίο στην πρόσφατη δήλωσή του, να αφήνει υπαινιγμούς για τη σιωπή της Θύρας 13, ερμηνεύοντάς την σαν έμμεση στήριξη στον Αλαφούζο. Η δήθεν οργή της Θύρας 13, εναντίον του Αλαφούζου, που ακολούθησε, ήταν πλέον μονόδρομος. Με τον Παναθηναϊκό να διασύρεται εδώ κι ένα χρόνο, εμφανίζονται να το μαθαίνουν τελευταίοι σαν τον απατημένο σύζυγο. Κι ότι δήθεν είχαν την αφέλεια, να πιστέψουν στις καλές προθέσεις του. Η συμπόρευσή τους, με τον Αλαφούζο τελείωσε, όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η ρήξη ήταν μονόδρομος.

Η ΠΡΩΤΗ εσωτερική κόντρα στην ΑΕΚ είχε να κάνει με την Ορίτζιναλ και τον Τροχανά. Με τον τελευταίο να αποκαλεί τους οργανωμένους, «τρομοκράτες» και «εμπόρους ναρκωτικών». Και την αστυνομία συνοδεία εισαγγελέα να κάνει εφόδους στο σπίτι, του Χατζηχρήστου. Με την ΑΕΚ να διχάζεται για τα καλά το 2002 με την επιστροφή του Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Για την Ορίτζιναλ, ήταν πάντα ο προδότης. Η παρουσία του Μάκη Ψωμιάδη ωστόσο, δεν άφηνε περιθώρια για δυναμικές αντιδράσεις. Κάτι που συνέβη οκτώ χρόνια αργότερα. Τον Αύγουστο του 2010 στη δεύτερη επιστροφή του, όταν κι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο γήπεδο της Καλλιθέας. Τρία χρόνια νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2005 ξεσπάει η κόντρα ανάμεσα στην Οριτζινάλ και τον Ντέμη Νικολαΐδη. Όταν ο τελευταίος δίνει στη δημοσιότητα ονόματα οπαδών που είχαν προκαλέσει επεισόδια. Με τους οργανωμένους να τον αποκαλούν «ρουφιάνο» και να τον καλούν να σβήσει το τατουάζ από το μπράτσο.

ΚΑΙ πρόσφατα υπάρχει πεδίο έντονης διαμάχης, έστω κι αν για ευνόητους λόγους, δεν παίρνει την ανάλογη δημοσιότητα.. Όπως οι καταγγελίες μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για τα έσοδα της περιόδου 2013-14 όταν η ομάδα έπαιζε στη Γ’ Εθνική. Ύψους 10 περίπου εκατομμυρίων ευρώ όταν η Ερασιτεχνική το ίδιο διάστημα δεν πλήρωνε το ενοίκιο των γραφείων και τους υπαλλήλους. Η καταγγελία, στη γενική γραμματεία καταπολέμησης της διαφθοράς στην οποία τότε προΐστατο ο Γ. Βασιλειάδης, είχε σαν αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά είκοσι ατόμων. Περισσότερο γνωστή είναι η προσφυγή μελών της Ερασιτεχνικής σχετικά με το γήπεδο. Κατά της απόφασης για το παραχωρητήριο στη «Δικέφαλος 1924» συμφερόντων Μελισσανίδη. Με τον διοικητικό ηγέτη, να γίνεται έξαλλος και να απειλεί ότι θα βάλει τα ονόματά τους και τις φωτογραφίες τους στο καινούργιο γήπεδο. Η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια με την Ερασιτεχνική να τιμωρεί με διαγραφή τους «αντιφρονούντες».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και ΑΕΚ, όλα αυτά τα χρόνια έχουν ανοιχτά θέματα. Πολλά περισσότερα ο Παναθηναϊκός. Με τους οργανωμένους, να παίζουν ρυθμιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Άλλοτε , σαν μαχητική αντιπολίτευση (κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη) άλλοτε συμπλέοντας με τη διοίκηση όπως επί πολυμετοχικότητας και μέχρι χθες, με τον Αλαφούζου. Πρωταγωνιστικός ήταν και ο ρόλος της Οριτζινάλ, στην ΑΕΚ, που ήθελε πάντα να περνάει το δικό της. Η αποχώρηση του Δ. Χατζηχρήστου και η διοικητική σταθερότητα, από το 2013, έφεραν την ηρεμία. Τα προβλήματα έχουν να κάνουν με μεμονωμένα μέλη της ερασιτεχνικής. Που προσβάλλουν τις διαδικασίες για το γήπεδο κι επιμένουν να ζητάνε λογαριασμό για τη διαχείριση της περιόδου 2013-14. Σε αντίθεση όπως προαναφέραμε με τον Ολυμπιακό που δεν έχει τέτοιου είδους θέματα. Και τον ερασιτέχνη να μεγαλουργεί, όταν οι αντίστοιχες «μάνες του λόχου» σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό έχουν εξαθλιωθεί.

Στη μουσική επιλογή Muddy Waters, Hohn Lee Hooker, Johnny Winter- I Just Wanna Make Love To You.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ