Ολυμπιακός : Η ποιότητα πίσω από την πλάτη του Φορτούνη…

Ολυμπιακός : Η ποιότητα πίσω από την πλάτη του Φορτούνη…

Να συνδράμουν αποφασιστικά τον Φορτούνη στην οργάνωση και προώθηση του παιχνιδιού. Να σταματούν τις επιθέσεις των αντιπάλων στο κέντρο του γηπέδου αντί να «σκάνε» όλες οι επιθέσεις στην άμυνα και τον Γιαννιώτη.

Το πώς θα τον λένε έχει φυσικά την σημασία του. Μεγαλύτερη σημασία έχει να έρθει και να είναι σε θέση να ανταποκριθεί. Όσοι παρακολουθούν τα φιλικά προετοιμασίας του Ολυμπιακού αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα. Το έλλειμμα ποιότητας που εμφανίζουν οι ερυθρόλευκοι στην μεσαία γραμμή. Έλλειμμα που ήταν φανερό και πέρσι. Για την ακρίβεια από την αποχώρηση του Μιλιβόγιεβιτς και μετά. Η αλήθεια είναι ότι παίκτες με την αξία και την προσφορά του διεθνούς δεν είναι εύκολο να βρεις πια. Προλαβαίνουν άλλες ομάδες με δυνατά πορτοφόλια και από καλύτερα πρωταθλήματα.

Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα ποιοτικής στελέχωσης και στο κέντρο της άμυνας. Το αντιμετώπισε με την προσθήκη του Τοροσίδη και του Μεριά που ήδη εντάσσονται προοδευτικά στην ομάδα. Στο κέντρο του γηπέδου και στις θέσεις των αμυντικών χαφ το πρόβλημα της στελέχωσης αναμένεται να αντιμετωπιστεί τις προσεχείς ημέρες. Η πρόθεση του Μαρτίνς να παίξει με δυο «οχτάρια» πίσω από τον Φορτούνη έχει ποδοσφαιρική λογική. Ειδικά για τους περισσότερους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος όπου η ομάδα του θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα παίζει με στόχο να σκοράρει και να πάρει τη νίκη.

Η περίπτωση του Καμαρά είναι αξιοσημείωτη. Του λείπουν η εμπειρία και το ειδικό βάρος για να αναλάβει πρωτοβουλίες κάτι που λύνεται με την πάροδο του χρόνου και τις συμμετοχές. Πολύ δουλειά θέλει ακόμα στα τελειώματα αν και έχει την πρόθεση να κάνει την τελική προσπάθεια. Ο Μπουχαλάκης που πέρασε περιπέτειες τραυματισμών και αγωνιστικής απραξίας προσπαθεί να βρει ρυθμό και να συνηθίζει να αγωνίζεται μπροστά από τους σέντερ μπακ στον άξονα του γηπέδου. Η αναφορά γίνεται σε αυτούς που φαίνεται να προτιμά από τους υπάρχοντες, ο Πορτογάλος κόουτς. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν να βρουν παίκτες που έχουν γράψει χιλιόμετρα σε αυτές τις θέσεις και μπορούν να προσθέσουν την δική τους προσωπικότητα στην μεσαία γραμμή.

Να συνδράμουν αποφασιστικά τον Φορτούνη στην οργάνωση και προώθηση του παιχνιδιού. Να σταματούν τις επιθέσεις των αντιπάλων στο κέντρο του γηπέδου αντί να «σκάνε» όλες οι επιθέσεις στην άμυνα και τον Γιαννιώτη. Δεν είναι υπερβολή να εκτιμήσουμε ότι η αγωνιστική ισχύς του Ολυμπιακού θα κριθεί τελικά από την ποιότητα που θα προσθέσει στην μεσαία γραμμή. Δεν πρόκειται για κάτι απλό διότι αν ήταν θα είχε λυθεί και την περσινή χρονιά. Είναι απαραίτητο όμως να βρεθεί στις πλάτες του Κώστα Φορτούνη, παίκτης με εμπειρία και προσωπικότητα που θα έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται σε διττό ρόλο. Να είναι αξιόπιστος ανασταλτικά και να έχει συμμετοχή στην οργάνωση του παιχνιδιού. Μπορεί να ακούγεται απλά αλλά δεν είναι. Τα σύγχρονα, παραγωγικά «εξάρια» είναι οι και δυσεύρετα και κοστοβόρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ