Όποιος δεν την σέβεται θα το… ξαναπληρώσει

Όποιος δεν την σέβεται θα το… ξαναπληρώσει

Με το 1-1 στα αυτιά των Σκωτσέζων να ηχεί σαν ήττα, η ρεβάνς προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία.

Ήταν ένα βράδυ από αυτά που μένουν στην Ιστορία των ποδοσφαιρικών κλαμπ. Διότι η ΑΕΚ κόντρα σε όλους και όλα, κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε. Όπως πέρυσι στο πρωτάθλημα. Είχε απέναντι της τους… πάντες από Βορρά μέχρι Νότο, της έβαλαν… εμπόδια και όπλα στο γήπεδο και τελικά αυτή πήρε το Πρωτάθλημα ούσα η πιο «ποδοσφαιρική» ομάδα, με τον φίλαθλο κόσμο να την παραδέχεται, έχοντας ήδη κερδίσει τους πάντες.

Αυτό ακριβώς έκανε και χτες. Η Σέλτικ τα είχε όλα υπέρ της, η ΑΕΚ όλα κατά της. Ο ηγέτης της άμυνας (Τσιγκρίνσκι) και ο αρχηγός της (Μάνταλος) στην Αθήνα. Ο ακραίος που μπορούσε με… έμπνευση να προσφέρει το κάτι παραπάνω (Μπογέ) εκτός αποστολής στην προθέρμανση. Γρήγορο γκολ η Σέλτικ, άδικη αποβολή Γαλανόπουλου.

Και απέναντι σε όλα αυτά η ΑΕΚ παρέταξε ψυχραιμία, ποδοσφαιρική λογική και ψυχή. Απέναντι σε μια κλασική βρετανική (αντιπαθητική και αντιποδοσφαιρική) ομάδα, μέσα στην έδρα που της δίνει μεγάλη δύναμη.

Η ψυχραιμία της ΑΕΚ μετά το 1-0 μέσα σε αυτή την έδρα, με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν, είναι έργο Ουζουνίδη. Είναι… μετρ της τακτικής. Αν δεν το ήξερε ο Ρότζερς, απόψε το έμαθε. Έμαθε και τον Μπακάκη, τον Λόπες, τον Σιμόες, τον Λιβάγια, τα στόπερ, τον Κλωναρίδη που έκαναν μεγάλο ματς.

Όπως έμαθαν και ότι στο ΟΑΚΑ θα περάσουν πολύ δύσκολα και δύσκολα θα περάσουν. Η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι γιατί έχει ποδοσφαιρική λογική, καλό υλικό, εμπνεύσεις και ποιότητα. Η Σέλτικ αποδείχθηκε ότι δεν τα έχει. Με 40-50.000 οπαδούς της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όλα θα είναι πολύ διαφορετικά. Μοιάζει το ζευγάρι, με το περσινό ΑΕΚ-Μπριζ; Θα το μάθουμε την Τρίτη το βράδυ.

Η ΑΕΚ έστειλε μήνυμα. Όποιος δεν την σέβεται και την υποτιμά θα το ξαναπληρώσει και φέτος. Και εντός και εκτός συνόρων.

Την Τρίτη το ΟΑΚΑ οφείλει να είναι όπως… πρέπει για την Πρωταθλήτρια, που φέτος διεκδικεί να μπει στους ομίλους του Champions League. Κάθε χρόνο ένα βήμα προς τα πάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ