Δικέφαλοι σε υψηλές πτήσεις

Δικέφαλοι σε υψηλές πτήσεις

Πρώτο δείγμα θετικό. Ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές ελληνικής ομάδας σε νοκ - άουτ ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ αυτός του Νότου κατάφερε να αποδράσει από τη Γλασκώβη με την ισοπαλία αν και έπαιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα με παίκτη λιγότερο.

Παίρνοντας τα χρονικά ο ΠΑΟΚ έκανε μια τιτάνια προσπάθεια να επιστρέψει από την κόλαση του 0-2 και τα κατάφερε. Το να χάνεις από μία ομάδα σαν τη ρωσική Σπαρτάκ, τόσο νωρίς εντός έδρας σε νοκ- άουτ ματς, να καταφέρεις να γυρίσεις το παιχνίδι και τελικά να αισθάνεσαι και αδικημένος από το τελικό σκορ το λες τουλάχιστον επίδειξη χαρακτήρα. Η ομάδα του Λουτσέσκου απέδειξε σε ένα ακόμα φετινό ευρωπαϊκό ραντεβού της ότι είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα φέτος. Με παίκτες ποιότητας σε κάθε γραμμή και με προσθήκες που αναμένεται να γίνουν, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι ο Δικέφαλος του Βορρά θα είναι αν όχι το μεγαλύτερο, σίγουρα ένα από τα φαβορί για το φετινό τίτλο.

Το τελικό 3-2 δίνει στον ΠΑΟΚ ένα μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Μόσχα, αφού κατά τη γνώμη μου του αρκεί να είναι πιο προσεκτικός απ’ ότι σήμερα στις αντεπιθέσεις που θα βρει για να περάσει. Με λίγα λόγια οι Θεσσαλονικείς εμφάνισαν μία εικόνα που μόνο αισιοδοξία μπορεί να προκαλεί στους φίλους τους. Πέλκας, Πρίγιοβιτς, Μάτος και Κάνιας έκαναν εκπληκτικό παιχνίδι. Από κοντά και ο Λημνιός που σκόραρε κιόλας. Ο Πασχαλάκης μετά την λάθος εκτίμηση του στο δεύτερο γκολ, εξιλεώθηκε με την απόκρουση του στο πέναλτι κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του. Στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα το άγχος θα το έχουν οι Ρώσοι με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο έτερος Δικέφαλος του Νότου έβγαλε τσαμπουκά, πάθος και αποφασιστικότητα σε μια έδρα που μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Κόντρα σε μια ομάδα που και όνομα έχει και φανέλα διαθέτει, που είναι σαφέστατα πιο έτοιμη από την Ένωση, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη παίρνουν σχεδόν άριστα στην αποστολή τους. Αν μάλιστα προσθέσει κανείς και το στοιχείο της αποβολής του Γαλανόπουλου που άλλαξε τις ισορροπίες του ματς για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε αντιλαμβάνεται ακόμα και ο πιο άσχετος ότι ο βαθμός δυσκολίας ανέβηκε πολύ.

Με σωστή αμυντική τακτική ο Έλληνας προπονητής θωράκισε την εστία της ομάδας του και πήρε ένα αποτέλεσμα που του δίνει τη δυνατότητα στη ρεβάνς να αφήσει τη μπάλα στα πόδια των Σκωτσέζων. παίζοντας με αντεπιθέσεις και στοχεύοντας στο γκολ που θα τον βάλει σε θέση οδηγού στην υπόθεση πρόκριση. Πολλή η γκρίνια πριν το ματς, πολλή η κουβέντα για την επάρκεια ή όχι των νέων αποκτημάτων, κυρίως του Οικονόμου, πολλή η αμφισβήτηση για τον Έλληνα τεχνικό από τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Νομίζω όμως, πως μετά την σημερινή εμφάνιση πολλοί θα αναθεωρήσουν ή θα κάνουν το λιγότερο δεύτερες σκέψεις.

Οι δύο ελληνικές ομάδες έκαναν ένα σημαντικό βήμα απόψε, αλλά δεν τελείωσαν σε καμία περίπτωση τη δουλειά. Είναι όμως ελπιδοφόρο το γεγονός ότι σε ένα τόσο πρώιμο στάδιο της σεζόν δείχνουν αυτό το πρόσωπο και αφήνουν υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Απέναντί τους έχουν ομάδες πιο έτοιμες από αυτές, πιο εύρωστες οικονομικά από αυτές και προερχόμενες από ανώτερες ποδοσφαιρικά χώρες. Τα στοιχεία αυτά κάνουν την αποστολή τους ακόμα πιο δύσκολη και την όποια επιτυχία τους ακόμα πιο σημαντική. Οι σημερινές επιτυχίες βοήθησαν τη χώρα μας να ανέβει λίγο στη βαθμολογία της UEFA και να βρεθεί λίγο πιο κοντά στον πρώτο της στόχο, που δεν είναι άλλος από το να παραμείνει το λιγότερο 16η ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό ευρωπαϊκών εισιτηρίων και την επόμενη χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ