Ομάδα-μέταλλο, όποιος την ακουμπήσει θα πονέσει περισσότερο

Ομάδα-μέταλλο, όποιος την ακουμπήσει θα πονέσει περισσότερο

Άλλος με προδιαγραφές ανάλογες με αυτές του ΠΑΟΚ δε θα είχε εγκαταλείψει κάθε σκέψη ανατροπής, προσπαθώντας να κρατήσει την ήττα σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Και να πω ότι δεν είχα προειδοποιήσει κόκκινους και κίτρινους του Πειραιά, πως είναι καλύτερα να αποφεύγουν να βλέπουν ΠΑΟΚ, γιατί θα πάθουν κατάθλιψη…

Το έγραψα ξεκάθαρα την προηγούμενη εβδομάδα, πως είναι προτιμότερο να κλείνουν τις τηλεοράσεις, αλλιώς τα αποτελέσματα θα είναι πρόωρη γήρανση από το άγχος και τη στεναχώρια.

Καλύτερα να ξεκινήσουν τα τσιγάρο, να γίνουν αλκοολικοί, λιγότερες παρενέργειες θα έχουν. Αυτά που θα τραβήξουν το χειμώνα δε τα γλυτώνουν βέβαια, ας συρρικνώσουν στο μέτρο του δυνατού τη διάρκεια του βασανιστηρίου τουλάχιστον. Η αλήθεια είναι ούτε κι εμείς το περιμέναμε, όταν είδαμε τον πίνακα να γράφει 0-2, πριν καλά καλά χαιρετήσουμε τους φίλους μας, ρωτώντας τους αν πέρασαν καλά στις διακοπές τους.

Δε θα το έλεγες και δίκιο, ακόμα και μέχρι την έναρξη της αντεπίθεσης με το γκολ του Πρίγιο, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός. Το σκορ δεν αποτύπωνε τη διαφορά δυναμικότητας που έβγαζαν οι ομάδες πάνω στο χορτάρι.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως, μια εβδομάδα πριν με τη Βασιλεία, οι Ελβετοί έχασαν ένα άχαστο, που ίσως άλλαζε τη ροή του αγώνα, σήμερα οι Ρώσοι προηγήθηκαν και διπλασίασαν τα γκολ με γκολ μπιλιάρδο.

Θα μπορούσα να το ρίξω στην τύχη, γενικώς όμως δεν πολυπιστεύω σε τύχες και ατυχίες. Αυτό που αποκαλείται ως τύχη το κρατά ο καθένας στα δικά του χέρια και το ορίζει σε μεγάλο βαθμό, ο ίδιος και οι επιλογές του.

Αν απομονώσεις το γκολ, ναι, ίσως μπορείς να ξεγελαστείς και να το αποδώσεις εκεί, το γεγονός όμως πως και στα δυο γκολ των Ρώσων, κάποιος ποδοσφαιριστής τους βρέθηκε έξω από την περιοχή, σημάδεψε και σούταρε, δε μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση.

Το πιθανότερο είναι πως αποτελεί συνέπεια της απουσίας του Βιεϊρίνια και της αναγκαστικής μετάθεσης Κρέσπο στην αριστερή πλευρά. Ο Ισπανός ήταν από τους κορυφαίους σήμερα, έλειπε όμως από το κέντρο της άμυνας,

Τα δυο στόπερ Βαρέλα-Χατσερίντι που μπορούν άνετα να ενισχύσουν και την ομάδα μπάσκετ αν χρειαστεί, τα πήγαν εξαιρετικά σε γενικές γραμμές, δυο παίκτες των ίδιων σωματικών προδιαγραφών όμως, είναι πιο επιρρεπείς στο λάθος. Ειδικά όταν μιλάμε για θέσεις που καλύπτονται από δίδυμα, όπου έκαστος θα πρέπει να είναι κάπως διαφορετικός από τον παρτενέρ του, για να αλληλοσυμπληρώνονται. Ένας ψηλός με εκτόπισμα για τις περιπτώσεις που η μπάλα είναι στον αέρα κι ένας πιο κοντός και σβέλτος για το χαμηλό παιγνίδι.

Τέλος πάντων, τέτοια έχουμε και θα έχουμε, το βασικό ζητούμενο είναι πως ο ΠΑΟΚ μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά γύρισε ένα ματς που στο 17ο λεπτό ήταν 0-2. Το κατάφερε μάλιστα μια ομάδα, με μηδαμινές παραστάσεις από το θεσμό, κόντρα σε μια άλλη που είναι σαφώς πιο μπαρουτοκαπνισμένη και με ακριβότερο ρόστερ.

Οποιαδήποτε άλλη ομάδα με προδιαγραφές ανάλογες με αυτές του ΠΑΟΚ δε θα είχε εγκαταλείψει απλά κάθε σκέψη ανατροπής, αλλά όντας τρομοκρατημένη, θα προσπαθούσε να κρατήσει το σκορ της ήττας σε κάποια αξιοπρεπή επίπεδα και να μην γίνει ανέκδοτο.

Το ότι ο άπειρος ΠΑΟΚ όχι μόνο το σκέφτηκε, αλλά προσπάθησε και κατάφερε την ανατροπή, δείχνει πως πέρα από ομάδα, έχει και μέταλλο, μπορεί να τον βρει κάνα κροσέ του αντιπάλου, αλλά  θα σταθεί όρθιος, δεν πρόκειται να πέσει στο καναβάτσο.

Κι όχι μόνο δε θα πέσει, αλλά αυτός που θα κάνει το λάθος να τον ακουμπήσει, θα το μετανιώσει πικρά αφού θα πονέσει περισσότερο. Αυτό που ζήσαμε σήμερα στην Τούμπα, είναι από τα παιγνίδια που δε θα ξεχάσουμε ποτέ, όσο ζούμε.

Έβλεπα το ματς μ’ ένα φίλο, που είχε μαζί και τον 4χρονο γιο του. Περιττό να σας πω πως ο μικρός δεν έβλεπε μπάλα, 90 λεπτά έπαιζε με τα φελιζόλ και ότι έβρισκε πρόχειρο.

Φεύγοντας, του λέω πως όταν με το καλό μεγαλώσει και πάρει το βάπτισμα του πυρός στην 4, διαβάζοντας για την Ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ, θα κολλήσει σίγουρα στην επική ανατροπή επί της Σπαρτάκ

Κι όταν θα ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες από τον πατέρα του, αυτός θα του απαντήσει «μέσα ήσουν αγόρι μου, σε είχα πάρει μαζί μου αλλά ήσουν μικρός…».

Θα είναι το πρώτο παράσημο που θα έχει πάρει, έστω και εν αγνοία του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ