Το σύνολο του ΠΑΟΚ είναι μεγαλύτερο από τις μονάδες του

Το σύνολο του ΠΑΟΚ είναι μεγαλύτερο από τις μονάδες του

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει καταφέρει να βγάλει υπεραξία από το σύνολο των παικτών του ΠΑΟΚ.

Το 3-2 σαν σκορ σε διπλούς αγώνες νοκ άουτ δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον νικητή ενόψει της ρεβάνς. Το 3-2 του ΠΑΟΚ επί της Σπαρτάκ, όπως ήρθε και όπως διαμορφώθηκε, δίνει και προβάδισμα και άλλον αέρα στον Δικέφαλο ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει στη Μόσχα την προσεχή Τρίτη (14/8).

Έχω την αίσθηση ότι η επική ανατροπή (από 0-2 στο 17’ σε 3-2 στο 44’) έδωσε στον ΠΑΟΚ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενόψει της ρεβάνς από ότι θα του έδινε μια νίκη με 1-0 (κι ας είναι καλύτερο σκορ το 1-0).

Για άλλη μια φορά όμως είδαμε ότι ο ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι φτιαγμένος από φοβερό μέταλλο ως ομάδα. Δείχνει χαρακτήρα, βγάζει προσωπικότητα απέναντι σε κάθε αντίπαλο και έχει μια απίστευτη νοοτροπία νικητή.

Έτσι γύρισε το ματς από 0-2 και κέρδισε με 3-2, παρότι έπαιζε χωρίς τον Βιεϊρίνια και τον Μπίσεσβαρ.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Λουτσέσκου είναι ότι έχει κάνει (και συνεχίζει να κάνει) τόσο καλή δουλειά και έχει δώσει τέτοια αυτοπεποίθηση στην ομάδα, ώστε να παίζει μόνιμα στο ίδιο υψηλό επίπεδο εδώ και μήνες (από πέρυσι τον Δεκέμβριο και μετά) ανεξάρτητα ποιοι παίκτες αγωνίζονται και ανεξάρτητα ποιος είναι αντίπαλος.

Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί πολύ καλά ως ομάδα και ως σύνολο. Παρά τα όποια λάθη γίνονται (τα πλήρωσε στα δύο πρώτα γκολ της Σπαρτάκ) βγάζει μεγάλο αγωνιστικό πάθος το οποίο πηγάζει από την πίστη στις δυνατότητες της ομάδας.

Όλοι ξέρουν τους ρόλους τους, όλοι δουλεύουν για την ομάδα, όλοι δίνουν το κάτι παραπάνω για να πάει και ο Δικέφαλος παραπάνω από εκεί που βρεθεί στο παρελθόν.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει καλούς και ποιοτικούς παίκτες, αλλά το σύνολο που εμφανίζει μέσα στο γήπεδο μου φαίνεται ότι βγάζει μεγαλύτερο άθροισμα από τις μονάδες του. Αυτή είναι η υπεραξία που έχει καταφέρει να δώσει ο Λουτσέσκου στον σημερινό ΠΑΟΚ και γι’ αυτό του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Η πρόκριση για τα playoffs του Champions League παραμένει ανοιχτή, καθώς η Σπαρτάκ είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ θα πάει στη Μόσχα για να… πουλήσει ακριβά το «τομάρι» του, έχοντας και το πλεονέκτημα της νίκης με 3-2 από το πρώτο ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ