Οι 4αρες έχουν αξία στα επίσημα ματς… 

Οι 4αρες έχουν αξία στα επίσημα ματς… 

Ήταν μια ιδανική αρχή για τον νέο Ολυμπιακό. Σημαδιακό πως ξεκίνησε με 4-0, το σκορ που στα φιλικά έδωσε την αφορμή για πικρόχολα σχόλια. Όπως και τότε έγραφα, οι 4αρες έχουν αξία στα επίσημα. 

Έγινε μεγάλη κουβέντα στα τέλη του Ιουλίου μετά τα δύο άσχημα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στα φιλικά με Γκενκ και Αιντχόβεν. Οι δύο φιλικές 4αρες έδωσαν αφορμή για πικρόχολα σχόλια, για βιαστικά συμπεράσματα και για γκρίνια. Τότε έγραφα πως όλα αυτά είναι «τρίχες κατσαρές». Γιατί απλά στα φιλικά… επιτρέπονται οι άσχημες εμφανίσεις, επιτρέπονται και επιβάλλονται οι δοκιμές, επιτρέπονται ακόμη και οι 4αρες αν κάτσει η στραβή.

Το ζουμί είναι στα επίσημα. Οι 4αρες έχουν αξία στα επίσημα ματς. Και τα έφερε έτσι η μοίρα που το πρώτο επίσημο ματς του Ολυμπιακού συνοδεύτηκε από 4αρα! Ωραία, δυνατή, γεμάτη και… λίγη ουσιαστικά σε σχέση με την συνολική εικόνα της ομάδας και τις πολλές ευκαιρίες που είχε.

Τέσσερα γκολ απέναντι στην Λουκέρνη που δεν είναι κανένα θηρίο αλλά είναι μια ομάδα που τερμάτισε τρίτη στην περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Ελβετίας  και πολύ πιο έτοιμη έχοντας ξεκινήσει εδώ και καιρό τα επίσημα ματς. Την ώρα που ο Ολυμπιακός που έπαιξε στο πρώτο του επίσημο ματς ήταν μια νέα ομάδα από την αρχή έως το τέλος. Για την ακρίβεια μόνο ο Ομάρ και ο Φορτούνης «έσπασαν τον κανόνα» καθώς οι 9 υπόλοιποι που ξεκίνησαν δεν ήταν πέρσι στον Ολυμπιακό (μικρή εξαίρεση ο Βούκοβιτς που μόνο το καλοκαίρι πέρσι ήταν…).

Το πρώτο δείγμα λοιπόν του Ολυμπιακού ήταν χορταστικό. Με τον Καμαρά στο επίσημο ντεμπούτο του να εντυπωσιάζει, τον Ποντένσε να «ρίχνει τα πρώτα τσιμέντα» με την αδιαμφισβήτητη κλάση του, τον Φορτούνη να είναι εξαιρετικός και τον Λάζαρο να βγάζει γούστα με δύο γκολ.

Μια που είπα Λάζαρος τελικά τον είδαμε να παίζει με τον Ολυμπιακό…

Το 4-0 επί της Λουκέρνης «ζέστανε» όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού που περιμένει ακόμη καλύτερα πράγματα από την στιγμή άλλωστε που δεν έχουν μπει ακόμη στην ομάδα ο Νάτχο, ο Τοροσίδης και ο Μεριά. Και οι υπόλοιποι που θα έρθουν στην ομάδα σε λίγες μέρες.

Μέχρι εδώ όμως. Ο δρόμος μέχρι τον Μάιο είναι μακρύς, δύσκολος, γεμάτος εμπόδια (αγωνιστικά και μη…) για αυτό και χρειάζεται η μπάλα να είναι κάτω. Υπάρχει η ρεβάνς και μετά το δύσκολο ζευγάρωμα με τους Τούρκους ή την Μπέρνλι για να επιτευχθεί ο πρώτος στόχος που είναι η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Και το πρωτάθλημα που έτσι όπως βγήκε το πρόγραμμα τον φέρνει και στα τρία πρώτα ματς στο Καραϊσκάκη για το 3Χ3. Αλλά είπαμε, μην βιαζόμαστε. Προέχει η ρεβάνς στην Ελβετία που πρέπει να έρθει μια ακόμη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ