Ο σέντερ φορ δεv θα κάνει θαύματα

Ο σέντερ φορ δεv θα κάνει θαύματα

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν επιθετικό που να σκοράρει, αλλά πρέπει να φτάνει και η μπάλα με αξιώσεις σε αυτόν.

Ακόμα και ο Γιώργος Δώνης, που συνήθως βρίσκει πάντα κάτι θετικό από ένα φιλικό παιχνίδι, δεν είχε ένα στοιχείο να σταθεί από το ματς με τη Λάρισα. Με το που τελείωσε και μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι, η ατάκα του ήταν πως ήταν ένα κακό φιλικό και είδε έναν φλύαρο Παναθηναϊκό. Δε θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό, παρά μόνο την αλήθεια.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει απολύτως τίποτα απέναντι στην ΑΕΛ, που μια χαρά έτοιμη εμφανίστηκε εν όψει του πρωταθλήματος. Σε αντίθεση με τους πράσινους. Ούτε μια ευκαιρία της προκοπής, με ανάπτυξη προβληματική και με την κυκλοφορία της μπάλας να διορθώνεται μονάχα όταν πήγε στη μεσαία γραμμή ο Κουρμπέλης.

Είναι πολύ σημαντική αυτή η λεπτομέρεια. Είναι άλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός με τον αρχηγό του στη μεσαία γραμμή. Ίσως γι’ αυτό ο Δώνης παίρνει πολλούς αμυντικούς, προκειμένου να απελευθερώσει τον Κουρμπέλη από το κέντρο της άμυνας και να τον χρησιμοποιήσει μόνο στη μεσαία γραμμή.

Από το 60′ κι έπειτα που ο Κουρμπέλης πήγε στο κέντρο, ο Παναθηναϊκός κάπως διόρθωσε την εικόνα του όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας. Ανέβασε τις γραμμές του, έγινε λίγο πιο επιθετικός, προσπάθησε με μεγαλύτερες αξιώσεις να μπει στην περιοχή της Λάρισας που μέχρι τότε ήταν… απάτητη.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στο χθεσινό του παιχνίδι πως ναι μεν ο επιθετικός είναι απαραίτητος, πως πρέπει να έρθει ένας παίκτης που θα γεμίσει την αντίπαλη περιοχή, γιατί οι πράσινοι μοιάζουν – και είναι – εντελώς άδειοι εκεί, αλλά αν δεν αλλάξει αγωνιστική συμπεριφορά, δε φτάνει ο επιθετικός. Δεν πρόκειται να κάνει θαύματα ένας και μόνο παίκτης, ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός φέρει τον… Αγουέρο. Διότι για να βάλει γκολ ο «Αγουέρο», θα πρέπει η μπάλα να φτάνει με αξιώσεις μέχρι εκεί.

Ο Δώνης έχει δύο εβδομάδες μπροστά του για να παρουσιάσει μια καλύτερη ομάδα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος πως 25 Αυγούστου θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Οι δύο εβδομάδες είναι μεγάλο διάστημα και η καθημερινή δουλειά επουλώνει τις πληγές. Δε βελτιώνει, όμως, την ατομική ποιότητα των παικτών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ