Στο χέρι τους να τελειώσουν τη δουλειά

Στο χέρι τους να τελειώσουν τη δουλειά

Μετά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων οι δύο Δικέφαλοι έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν για την πρόκριση τους στον επόμενο γύρο. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούν μια ανάσα από τους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Πριν από τα πρώτα ματς οι περισσότεροι, φίλαθλοι και δημοσιογράφοι, έδιναν λίγες πιθανότητες στις δύο ελληνικές ομάδες για πρόκριση. Σπαρτάκ Μόσχας και Σέλτικ φάνταζαν για πολλούς- και όχι άδικα- ανυπέρβλητα εμπόδια για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και τον δευτεραθλητή ΠΑΟΚ. Οι Ρώσοι είναι μια πλούσια ομάδα με σπουδαίους παίκτες, μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας και προσδοκίες για παρουσία στους ομίλους, ενώ οι Σκωτσέζοι μπορεί να μην έχουν το ταλέντο των Ρώσων είναι όμως μια μεγάλη ομάδα με τεράστια φανέλα και δίνουν διαρκώς το παρόν στο Champions League. Ο καθρέφτης για όλους όμως είναι ο ίδιος, το χορτάρι. Εκεί οι εκπρόσωποι μας έδειξαν ικανοί να πετύχουν την υπέρβαση και να περάσουν αντί των αντιπάλων τους στα play- off. Ας τους δούμε ξεχωριστά.

Πρώτος στη μάχη ρίχνεται ο Δικέφαλος του Βορρά. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου πάνε στη Μόσχα έχοντας στις αποσκευές τους κάτι πολύ περισσότερο από το ένα γκολ διαφορά της Τούμπας. Έχουν πια την αυτοπεποίθηση, για να μην πω τη βεβαιότητα, ότι όχι μόνο μπορούν να κοιτάξουν τους αντιπάλους τους στα μάτια, αλλά ότι είναι και καλύτερη ομάδα από αυτούς. Η επική ανατροπή του πρώτου παιχνιδιού μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσάλεπτο, πέρα από την σημασία της στην οικονομία του ζευγαριού, έδειξε και τις αδυναμίες των Ρώσων. Αδυναμίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και να περάσουν αυτοί στην επόμενη φάση. Το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν εξασφαλισμένη την ευρωπαϊκή τους παρουσία στους ομίλους, τουλάχιστον του Europa League, τους μειώνει σαφέστατα το άγχος. Με δεδομένο το 3-2 υπέρ τους από την πρώτη αναμέτρηση δεν χρειάζεται να είναι αυτοί που θα κυνηγήσουν το γκολ πρώτοι. Παίζοντας πίσω και με βάση τις αργές επιστροφές της Σπαρτάκ μπορούν να βρουν χώρους και να κάνουν τη ζημιά, αρκεί να είναι λιγότερο επιπόλαιοι από το ματς της Τούμπας.

Με μισή ώρα διαφορά ρίχνεται στη μάχη και ο έτερος Δικέφαλος αυτός του Νότου. Η Ένωση στάθηκε όρθια στη Γλασκώβη και πλέον της αρκεί να μην δεχτεί γκολ για να περάσει εκείνη στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη παρουσιάστηκε σοβαρή και πειθαρχημένη, με σωστό αμυντικό πλάνο που δεν το άλλαξε ακόμα και όταν ο ρέφερι την άφησε αδίκως με παίκτη λιγότερο. Οι σημαντικές απουσίες των Τσιγκρίνσκι και Μάνταλου δεν κόστισαν στο πρώτο ματς. Με τον αρχηγό να είναι στην αποστολή για το Ο.Α.Κ.Α, αλλά σίγουρα όχι απόλυτα έτοιμος, ο Έλληνας τεχνικός έχει να διαχειριστεί και την απουσία του τιμωρημένου Γαλανόπουλου. Τι θα πράξει παραμένει άγνωστο αν και μάλλον θα δώσει την ευκαιρία στο νέο μεταγραφικό απόκτημα τον Άλεφ να δείξει τη χρησιμότητα της απόκτησης του. Άπαντες στο στρατόπεδο της πρωταθλήτριας Ελλάδας γνωρίζουν την σημασία του σημερινού αγώνα. Πρόκειται για το ματς των δέκα εκατομμυρίων. Αν η ΑΕΚ περάσει, ασχέτως τι θα κάνει στον επόμενο γύρο, θα βάλει στα ταμεία της το εν λόγω ποσό. Αυτό θα της επιτρέψει να προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ρόστερ της  για τη νέα σεζόν. Επιπρόσθετα και ο αντίπαλος της στα play- off είναι σίγουρα πιο βατός από την φημισμένη Σέλτικ, όποτε έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι τώρα κρίνονται όλα. Πρόκριση επί των πρωταθλητών Σκωτίας την φέρνει πολύ κοντά στην επιστροφή της μετά από πάρα πολύ καιρό στους ομίλους του περίφημου Champions League, που αποτελεί  όνειρο από τον Δημήτρη Μελισσανίδη μέχρι και τον πιο απλό φίλαθλο της. Καλή επιτυχία και στους δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ