«Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε…»

«Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε…»

Μετά τη Βασιλεία και η Σπαρτάκ Μόσχας... προσκύνησε τη χάρη σου ΠΑΟΚαρα μου. Επόμενο και τελευταίο εμπόδιο για τον Δικέφαλο, πριν την επίτευξη του μεγάλου στόχου η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και του Αντρέα Σάμαρη.

ΠΑΟΚ σημαίνει Περηφάνια, Αντίσταση, Όνειρο, Κατάκτηση. Με προσήλωση και με σεβασμό στα ιδανικά που πρεσβεύουν τα τέσσερα γράμματα! ΠΑΟΚ είσαι… γιατί ο πραγματικός λόγος που γίναμε ΠΑΟΚ δεν είναι ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο, αλλά οι αξίες οι άφθαρτες, οι αρχές οι διαχρονικές, τα ιδανικά τα αδιαπραγμάτευτα. Ο ΠΑΟΚ, φίλοι μου είναι καψούρα, είναι το πιο δυνατό συναίσθημα που δε το μετανιώνεις ποτέ και πάντα καταλήγεις στο τέλος να λες, εμείς μαζί για μια ζωή! Γι’ αυτό είμαστε ΠΑΟΚ, γι’ αυτό είστε όλοι ΠΑΟΚ.

Μετά τη Βασιλεία, ο ΠΑΟΚ υπέταξε και τη Σπαρτάκ Μόσχας, με τους Ρώσους να υποκλίνονται στη μαγκιά του Ράζβαν Λουτσέσκου με το άψογο κοουτσάρισμα που έκανε χθες και στο δυναμισμό των παικτών του που δε «μάσησαν» όταν οι ποδοσφαιριστές του Μάσιμο Καρέρα προκαλούσαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο Δικέφαλος είναι αλήθεια πως χάρισε την ισοπαλία γιατί είχε τις ευκαιρίες να πετύχει όχι ένα, αλλά περισσότερα γκολ. Όμως οι βιαστικές επιλογές κάποιων παικτών του στέρησαν αυτή τη δυνατότητα.

Επόμενος αντίπαλος η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και του Αντρέα Σάμαρη με τον ΠΑΟΚ να επισκέπτεται το Νταλούζ την προσεχή Τρίτη για την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων. Οι Πορτογάλοι είναι μια στρωμένη ομάδα, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι υπερομάδα που θα πρέπει να τρομάξουν οι Ασπρόμαυροι. Η ομάδα της Λισσαβόνας θα μελετηθεί από τον Ράζβαν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του προκειμένου να πάει ο Δικέφαλος διαβασμένος στο πρώτο παιχνίδι και γιατί όχι να πάρει αν μπορέσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.

Εκτός από τους παίκτες, το τεχνικό τιμ, αλλά και τους φιλάθλους που χάρηκαν με την καρδίας τους την πρόκριση, υπήρχε ένας άνθρωπος, Ιβάν Σαββίδης, που απογειώθηκε στον 7ο ουρανό με το τεράστιο επίτευγμα της ομάδας. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ που άκουσε πολλά πριν τη δεύτερη αναμέτρηση από τους Ρώσους ξέσπασε. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αντιμετωπίστηκε όχι ως ιδιοκτήτης ομάδας, αλλά ως οπαδός με τους υπερόπτες Ρώσους να κάνουν τα πάντα για να δυναμιτίσουν το παιχνίδι. Ο Σαββίδης που πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση λέγοντας χαρακτηριστικά πως: « Πήραν αυτό που άξιζαν μετά την άσχημη συμπεριφορά τους μετά το πρώτο ματς. Και δεν έγινε μόνο από δημοσιογράφους, υπήρχε υποστήριξη και από τη Σπαρτάκ».

Η πρόκριση στα play offs του Champions League θα αποφέρει και σημαντικά οικονομικά οφέλη, καθώς πλέον είναι δεδομένο ότι θα βάλει στα ταμεία του τουλάχιστον 13 εκατομμύρια ευρώ, ακόμη και αν αποκλειστεί από την Μπενφίκα. Συγκεκριμένα, θα εισπράξει 5 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή του στα play offs και άλλα 8 εγγυημένα για τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, καθώς εξασφάλισαν μίνιμουμ την πρόκρισή τους εκεί. Αν περάσει όμως στους ομίλους τα έσοδα θα… εκτοξευτούν σε δυσθεώρητα ύψη. Ο Δικέφαλος σε μια τέτοια περίπτωση θα βάλει στα ταμεία του στάνταρ 24-25 εκατομμύρια στα ταμεία του. Το συγκεκριμένο ποσό μπορεί να αυξηθεί αν η ΑΕΚ αποκλειστεί από τους ομίλους καθώς θα πάρει όλο το market pool.

Η πρόκριση εκτός από χρήματα, πρεστίζ θα φέρει και μεταγραφές. Ο Πόντους Βέρνμπλουμ υπέγραψε το συμβόλαιο του και έρχεται οριστικά και αμετάκλητα στη Θεσσαλονίκη για να παίξει μπάλα. Όταν ο Σουηδός μέσος ετοιμαστεί τότε ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα έχει ένα σημαντικό όπλο στα χέρια του με το οποίο ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να κάνει μαγικά πράγματα. Εκτός από τον Βέρνμπλουμ, οι Ασπρόμαυροι θα προχωρήσουν στην απόκτηση ενός αριστερού μπακ. Αν θα είναι ο Κώστας Σταφυλίδης ή ο Αλίν Τόσκα θα φανεί τις επόμενες ώρες ή τις επόμενες ημέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ