ΑΕΚ : Πάρτε θέση…

ΑΕΚ : Πάρτε θέση…

Η ΑΕΚ γράφει (ευρωπαϊκή) Ιστορία και ως Πρωταθλήτρια βγάζει την Ελλάδα ασπροπρόσωπη.

Δεν θα μπορούσε να πάρει εύκολη πρόκριση η ΑΕΚ. Όλα τα μεγάλα παιχνίδια της Πρωταθλήτριας, στην πλειοψηφία της τα τελευταία χρόνια, έγιναν θρίλερ. Και στο τέλος αυτή πάντα… σκότωνε. Έτσι και απόψε. Κάπως έτσι έγινε απέναντι σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό όνομα. Πρώτο γκολ νωρίς στο α’ ημίχρονο, δεύτερο γκολ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ που φέρουν «σφραγίδα» αμυντικών (Χουλτ-Λαμπρόπουλος)! Στο τέλος βιώσαμε το… θρίλερ, αλλά η ΑΕΚ δεν γινόταν να χάσει (και) απόψε. Όπως κέρδισε πέρυσι τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και όλους. Καθαρά και… ξάστερα, αλλά πάντα με θρίλερ. Γλυκιά παράξενη συνήθεια. Ωστόσο είχε δικαιολογίες και απόψε ο Μαρίνος Ουζουνίδης που… κερδίζει τις εντυπώσεις με το «καλημέρα». Ξανά σημαντικές απουσίες, ξανά κόντρα διαιτησία, ξανά ατυχίες. Και στο τέλος πρόκριση.

Το τέλος ήταν γλυκό. Όπως είναι συνήθως από τότε που επέστρεψε η ΑΕΚ. Κάθε αντίπαλος της βλέπει εφιάλτη πλέον. Και αν για τις ελληνικές διοργανώσεις είναι πλέον συνήθεια από τότε που γύρισε, πλέον την έμαθαν για τα καλά και στην Ευρώπη. Ασύλληπτο αήττητο ρεκόρ στην Ευρώπη για τα ελληνικά δεδομένα και… συνεχίζει η Πρωταθλήτρια που βγάζει ασπροπρόσωπη την χώρα. Τώρα καλείται να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Βίντι από την Ουγγαρία, με την ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Πολύ σημαντικό το τελευταίο. Γιατί η ΑΕΚ έμαθε να παίρνει προκρίσεις στο ΟΑΚΑ και ένα καλό αποτελέσματα στο πρώτο ματς εκτός.

Και πιστεύω ότι το βράδυ της 28ης Αυγούστου η ΑΕΚ θα πανηγυρίζει μια μεγαλειώδη ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Πιθανότατα θα είναι και η μόνη ελληνική πρόκριση, καθώς ο αξιόλογος φετινός ΠΑΟΚ πρέπει να ανέβει έναν… Γολγοθά απέναντι στην πανίσχυρη Μπενφίκα.

Ετσι, η κοινωνία της ΑΕΚ ετοιμάζεται να… πάρει θέση για ακόμη μια μεγάλη πρόκριση σε σπουδαία διπλά ματς, μια ανάσα πριν τους ομίλους του Champions League. Η ΑΕΚ πέρασε πολλά και όσες ευτυχίες ζει, τις αξίζει. Και με το παραπάνω.

ΥΓ: Ερμε Λαζαρε τι σου λάχε να βλέπεις από την τηλεόραση… Πολύ έξυπνη η απόφαση σου να διαλέξεις τα (πολλά) χρήματα και να βλέπεις τους πρώην συμπαίκτες σου σε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές στο Champions League. Σοφός στα 32 σου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ