Με Βέρνμπλουμ και Καραπαπά, στην εντεκάδα του ΠΑΟΚ

Με Βέρνμπλουμ και Καραπαπά, στην εντεκάδα του ΠΑΟΚ

Σκουριασμένος και αραχτός από το Μάιο, καμία σχέση με Ζαμπά ή Ακπόμ που ήρθαν στην πορεία, αλλά είχαν ξεκινήσει ήδη προετοιμασία με τις τέως τους.

Για να τον περιμένει τόσο ο ΠΑΟΚ και να επιμένει μάλιστα, δε χωρά αμφιβολία πως αυτός ο Βέρνμπλουμ πρέπει να είναι καλός παίκτης, αν και ο χαρακτηρισμός ως «καλός», είναι μάλλον σχηματικός, για να μην πω ξύλινος. Κάτι Νορβηγοί δημοσιογράφοι κάποτε, είχαν ζαλίσει τον Έγκεν, για ένα μεταγραφικό απόκτημα της Ρόζενμποργκ, ρωτώντας επίμονα τον προπονητή αν ο παίκτης είναι καλός.

Ο προπονητής απάντησε ως εξής : «Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί παίκτες, όλοι καλοί είναι, όλοι τρέχουν, ξέρουν έστω και στοιχειωδώς να στοπάρουν, να πασάρουν, να κάνουν κεφαλιές, τα βασικά δηλαδή, υπάρχουν απλώς κάποιοι που τα κάνουν καλύτεροι. Το βασικό είναι να σου κάνουν τη δουλειά, να ταιριάζουν σε αυτό που θες να παίξεις».

Με τον Λουτσέσκου να έχει ξεκαθαρίσει σε συνέντευξη του από τις αρχές καλοκαιριού πως δεν σκοπεύει να παίξει με καθαρό 6άρι στην εντεκάδα, ο Σουηδός που αγωνίζεται στις θέσεις 6-8 μοιάζει με λουκούμι μέσα σε μπισκότο. Ας μην είμαστε αιθεροβάμονες, θα υπάρξουν στιγμές που ο Ρουμάνος θα χρειαστεί να παίξει πιο συντηρητικά αν όχι για 90λεπτα σίγουρα για κάποια διαστήματα, ένας διπλοθεσίτης λοιπόν του κάθεται μια χαρά. Ευλογία για κάθε προπονητή να έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν σε περισσότερες από μια θέσεις, ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει το σύστημα ή τον προσανατολισμό της ομάδας, χωρίς να σπαταλήσει αλλαγές, με τους ίδιους παίκτες που είναι ήδη ζεστοί και βρίσκονται στο πνεύμα του αγώνα.

Σε αυτά προσθέστε πως ο Σουηδός είναι κορμί, πνευμόνι, νεύρο κι άμα λάχει, παστελώνει και τα τεμάχια του.

Το σημαντικότερο όλων παραμένει όμως, πως ο ΠΑΟΚ αποτελεί την επιτομή αυτού που ονομάζεται ομάδα, το βλέπεις από τον τρόπο που συνεννοούνται οι παίκτες και συμμετέχουν στο κάθε τι, στο πως αντιδρούν σε μια λάθος μεταβίβαση συμπαίκτη τους, ακόμα και στο πως πανηγυρίζουν.

Μιλάμε για ομάδα που απέκλεισε την Βασιλεία με 0-3 στην Ελβετία χωρίς τον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή της, ο οποίος απουσίαζε και στην ανατροπή με την Σπαρτάκ στην Τούμπα. Στη θέση του έπαιξε το στόπερ που το αριστερό του το έχει μόνο για να πατάει το συμπλέκτη του αυτοκινήτου, αλλά οι διαφορές στην εικόνα του συνόλου, ήταν ανεπαίσθητες.

Σ’ αυτόν τον ΠΑΟΚ λοιπόν, μέχρι και τον Καραπαπά να βάλεις στην 11άδα, και δουλίτσα θα κάνει και θα πανηγυρίζει τα γκολ μπροστά στην 4, φιλώντας την ασπρόμαυρη φανέλα.

Το μόνο ερώτημα με τον Σουηδό που σε άλλες εποχές ίσως αποτελούσε και αφορμή να βυθιστούμε και πάλι στην εσωστρέφεια δίνοντας αφορμή να ξεσπάσουν εσωτερικές έριδες, είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί μέχρι να μπορέσει να προσφέρει αυτά για τα οποία θα πληρωθεί αδρά.

Ο παίκτης είναι σκουριασμένος, αραχτός από το Μάιο, καμία σχέση με Ζαμπά ή Ακπόμ που ήρθαν στην πορεία, αλλά είχαν ξεκινήσει ήδη προετοιμασία με τις ομάδες τους.

Η απάντηση μου σε αυτό το «πότε», είναι ξεκάθαρη:
«Τότε»!

Αν θέλετε να γίνω πιο συγκεκριμένος, μετά χαράς:
Ο Βέρνμπλουμ θα είναι έτοιμος, κάποτε!

Σε ένα μήνα, σε δυο, του Αγίου Ανδρέα, της Αγίας Άννης, όποτε κι αν είναι, το θέμα είναι πως κάποια στιγμή θα φτάσει σε επιθυμητά επίπεδα. Αυτό έχει σημασία, πως τότε ο ΠΑΟΚ θα προσθέσει στη μηχανή του ένα τέλειο γρανάζι για να τσιτώσει κι άλλο τα γκάζια.

Αυτή η κουβέντα θα είχε αξία αν μιλούσαμε για παίκτη που υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και η απώλεια ίσως και του 1/3 της σεζόν μέχρι να έρθει στα ίσα του, θα ήταν ζητούμενο. Ο Βέρνμπλουμ όμως υπέγραψε για τρία χρόνια, μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει.

Σε μια τριετία θα έχουμε γίνει Ντουμπάι και θα δανείζουμε το ΔΝΤ με 29% επιτόκιο, αν ερμηνεύω καλά Τσίπρα που σε τέτοια θέματα είναι λίρα 100..

Τον Γενάρη του 2017 ο ΠΑΟΚ, απέκτησε τον Πρίγιοβιτς πληρώνοντας πάνω από δυο εκ στη Λέγκια. Μερικές εβδομάδες αργότερα ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει την Σάλκε για τους 32 του Γιουρόπα, με τον παίκτη να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής, αφού στο πρώτο μισό της σεζόν είχε συμμετοχές σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση με την τέως του.

Μόλις ανακοινώθηκε η μεταγραφή, οι σεσημασμένοι ξυπνητζήδες των τοπικών fm απορούσαν για ποιο λόγο να ξοδευτούν τόσα χρήματα, για έναν ποδοσφαιριστή που δε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κόντρα στη Σάλκε, λες και η ζωή της ομάδας τελείωνε στα παιγνίδια με τους Γερμανούς. Ή ακόμα χειρότερα, λες και στόχος του ΠΑΟΚ ήταν η κατάκτηση του Γιουρόπα, οπότε η απόκτηση του παίκτη θα έμοιαζε με σα να πηγαίνεις για ψάρεμα με φλαμίνγκο και απόχη.

Η απόκτηση του Πρίγιοβιτς βέβαια δεν έγινε με την προοπτική της άμεσης απόσβεσης, σήμερα που μιλάμε ο παίκτης έχει φτάσει τα 40 γκολ, ενώ με τον ίδιο αριθμό συμμετοχών στη Λέγκια είχε σκοράρει 13 φορές.

Οι προπονητές των ερτζιανών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πάντως αποφεύγουν να μας ενημερώσουν αν η μεταγραφή αποδείχτηκε πετυχημένη τελικά, το θέμα τους είναι ο Βέρνμπλουμ για τον οποίον υιοθετούν την ίδια σαθρή επιχειρηματολογία.

Προφανώς θα ήταν καλύτερα για τον ΠΑΟΚ αν επέλεγε έναν ποδοσφαιριστή για να πει απλά πως έφερε κάποιον, αρκεί να ήταν εδώ και να έκανε προετοιμασία, Ακόμα κι αν δεν τον θεωρούσε τόσο απαραίτητο..

Όπως ακριβώς και στην περίπτωση Πρίγιοβιτς, μικρή σημασία έχει που η ομάδα βρήκε έναν φονιά για την επίθεση, η απουσία του με τη Σάλκε ήταν καταδικαστική.

Καλύτερα λοιπόν να αγόραζε κάποιον από τη Γιουνγκ Μπόις ή την Κέρκυρα που δε θα αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο των αντιπάλων, θα είχε όμως δικαίωμα συμμετοχής με τη Σάλκε…

Το ότι σήμερα που μιλάμε, με αυτόν κορυφή, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στα πλέι οφ του Τσάμπιονς λιγκ και η ομάδα έχει στρώσει, ωχριά μπροστά στο γεγονός πως 1.5 χρόνο πριν δεν αγωνίστηκε κόντρα στη Σάλκε.

Είναι κάτι που θα μας στοιχειώνει μια ζωή και δε θα το ξεπεράσουμε ποτέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ