Γέμισε πρωταγωνιστές, έτοιμος για υπερβάσεις

Γέμισε πρωταγωνιστές, έτοιμος για υπερβάσεις

Το extreme makeover του Ολυμπιακού συνεχίζεται, το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς ρολάρει, η ποιοτική αναβάθμιση είναι... κραυγαλέα και οι Νάτχο, Γκιγέρμε, Κούκα έρχονται να ανεβάσουν ακόμη ψηλότερα τον πήχη του «πρέπει» και του «μπορώ». Αρχής γενομένης από τα πλέι οφ του Europa.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έφτασε τα τέσσερα γκολ σε δύο επίσημα παιχνίδια. Ο Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο τα τρία γκολ. Και ο Κώστας Φορτούνης τα τρία… δοκάρια. Τα 7 γκολ που δέχθηκε η Λουκέρνη από τους δύο παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού, δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα και το τι συνέβη σε αυτά τα δύο ματς. Διότι ο Ολυμπιακός των δύο 90λεπτων με τους Ελβετούς, ήταν κυριαρχικός, δημιουργικός, παθιασμένος, ξεχείλιζε ποιότητα και ανωτερότητα και εάν δεν υπήρχε ατυχία και αστοχία, το τελικό σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο του 7-1, που ουσιαστικά τιμά τον αντίπαλο των Πειραιωτών.

Το πρώτο κρας τεστ ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο Ολυμπιακός απέδειξε πως ό,τι είδαμε πέρυσι, θα πρέπει να το ξεχνάμε σιγά σιγά. Η φετινή εκδοχή είναι πολύ πιο «ζωντανή», πολύ πιο επιθετική, πολύ πιο ενδιαφέρουσα και θελκτική. Με την αναμέτρηση της Ελβετίας να δικαιώνει και πάλι τον Πέδρο Μαρτίνς. Όχι επειδή η ομάδα του ήταν ανώτερη και προκρίθηκε με δεύτερη νίκη, αλλά διότι οι παίκτες του τον άκουσαν και ακολούθησαν τις εντολές του, ως προς τον τρόπο, τον επαγγελματισμό, τη σοβαρότητα που έπρεπε να προσεγγίσουν το παιχνίδι.

Πέρα από την καλή δουλειά που κάνει (και φαίνεται) ο Πέδρο Μαρτίνς, είναι σαφές ότι η διοίκηση των Πειραιωτών γέμισε το ρόστερ εν δυνάμει πρωταγωνιστές και παίκτες που σε κάθε παιχνίδι μπορούν να είναι ηγέτες. Πέραν της «νέας έκδοσης» του Φορτούνη, που δείχνει διαρκώς ότι φέτος θα αποτελέσει «μεταγραφή», οι Ερυθρόλευκοι έχουν παίκτες που μπορούν να καθορίσουν νίκες και τίτλους.

* Ο Χριστοδουλόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις. Ή καλύτερα, φρόντισε να συστηθεί μόνος του, με αυτά τα 4 τόσο πανομοιότυπα γκολ που έχει πετύχει.
* Ο Γκερέρο ήρθε με τη στάμπα του καλού παίκτη, αλλά όχι και αυτή του γκολτζή. Ηδη δείχνει ότι τα έχει και τα δύο και μάλιστα σε πλεόνασμα.
* Ο Ποντένσε θα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος, με την ασύλληπτη ποιότητα και την ποδοσφαιρική του ευφυΐα να ξεχειλίζουν στο χορτάρι.
* Ο Φετφατζίδης μπήκε σήμερα, «έδωσε» ένα γκολ, έχασε άλλο ένα και δείχνει ότι βρίσκει τον εαυτό του. Και ο… κανονικός «Φέτφα», είναι παίκτης διαφοράς.
* Ο Καμαρά μπορεί να ήρθε και στην «επετηρίδα» να θεωρείται αναπληρωματικός, αλλά με τις εμφανίσεις του επιβεβαιώνει ότι για να τον… πετάξει κάποιος έξω από την 11άδα θα πρέπει να μοχθήσει.
* Ελαμπντελαουί και Τσιμίκας αγωνίζονται ως «μεταγραφές». Ο Νορβηγός θυμίζει τον προ διετίας εκπληκτικό… δίδυμο αδερφό του, ενώ ο Ελληνας μπακ επιβεβαιώνει διαρκώς ότι ήρθε έτοιμος και αποφασισμένος να καθιερωθεί και να γίνει ο κορυφαίος Ελληνας στη θέση του.

Και όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχουμε δει παίκτες που αναμένεται να αποτελέσουν σημεία αναφοράς του φετινού Ολυμπιακού. Δεν έχουμε δει τον σπουδαίο Νάτχο, δεν έχουμε δει καλά καλά τον Τοροσίδη, τον Μεριά, τον (περσινό, κανονικό) Σισέ. Δεν έχουμε δει τον Γκιγέρμε, αλλά ούτε και τον Κούκα. Δυο παίκτες που έρχονται για 11άδα και για να διεκδικήσουν ηγετικό ρόλο. Όπως δεν έχουμε δει ακόμη τον ακραίο επιθετικό που θα αποκτηθεί, αλλά και τον δεύτερο τερματοφύλακα, που θα έρθει να πλαισιώσει τον εξαιρετικό Γιαννιώτη.

Η επόμενη ημέρα είναι εδώ. Μια φράση που χρησιμοποίησα και παλαιότερα, αλλά που δείχνει πιο επίκαιρη από ποτέ. Διότι ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς σχηματοποιείται και ετοιμάζεται να κάνει σπουδαία πράγματα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πλέον τα υλικά που χρειάζεται για να κάνει ξανά τους Πειραιώτες πρωταθλητές. Αλλά και να τους βάλει στους ομίλους του Europa League. Μια όχι απλή υπόθεση, βάσει του αντιπάλου που προέκυψε από την κλήρωση. Αλλά και μια… απολύτως λογική εξέλιξη, βάσει του ποιοτικού στάτους στο οποίο βρίσκεται φέτος ο Ολυμπιακός. Ποιότητα που αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας και… μακροημέρευση στην Ευρώπη. Αρκεί, βεβαίως, να γίνει το πρώτο βήμα. Για το οποίο οι Πειραιώτες έδειξαν έτοιμοι. Πλέον, ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Και όλοι οφείλουν να ανταποκριθούν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ