Ολυμπιακός σημαίνει επίθεση και θέαμα!

Ολυμπιακός σημαίνει επίθεση και θέαμα!

Ο Πέδρο Μαρτίνς δημιουργεί μια νέα ομάδα με ξεκάθαρη φιλοσοφία. Επιθετικό ποδόσφαιρο και γρήγορη ανάπτυξη. Καλή μεταφορά μπάλας και συμμετοχή όλης της ομάδας στην δημιουργία. Ο νέος Ολυμπιακός είναι ελκυστικός και υπάρχει προοπτική για ακόμα καλύτερη εικόνα στην συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ πετυχαίνοντας νίκη και στην ρεβάνς με την Λουκέρνη. Είναι σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν με δύο νίκες επί των Ελβετών.

Θα πρέπει όμως να εστιάσει κάποιος στην γενικότερη εικόνα των δύο αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με την ελβετική ομάδα, καθώς οι πειραιώτες στέλνουν ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα στον κόσμο τους.

Στο μεγάλο λιμάνι δημιουργείται μια νέα ομάδα και ο Πέδρο Μαρτίνς είναι αυτός που έχει αναλάβει την εκ βάθρων ανασυγκρότηση του ερυθρόλευκου «οικοδομήματος». Και είναι προφανές ότι τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του Πορτογάλου προπονητή συμβαδίζουν με τη νοοτροπία του Ολυμπιακού, με την φιλοσοφία της ομάδας του Πειραιά στο διάβα των χρόνων.

Ολυμπιακός σημαίνει επίθεση, Ολυμπιακός σημαίνει θέαμα και αυτό ακριβώς θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι των πειραιωτών. Καλό ποδόσφαιρο από την ομάδα τους και το κυριότερο ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Με λίγα λόγια θέλουν να βλέπουν τον Ολυμπιακό να έχει επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι του.

Κι αυτός φαίνεται πως είναι ο στόχος του 48χρονου προπονητή της ομάδας του λιμανιού, κάτι που είδαν όλοι στα δύο παιχνίδια με την Λουκέρνη. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο κόντρα στους Ελβετούς.

Πέτυχαν εφτά γκολ, είχαν δοκάρια και μια «ντουζίνα» καλές ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα. Βρήκαν καλή ανάπτυξη τόσο από τον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Φορτούνη όσο και από τους δύο εξτρέμ. Ο Ολυμπιακός έβγαλε δημιουργίες με τα ακραία του μπακ. Θυμηθείτε τον Τσιμίκα στο πρώτο ματς με την Λουκέρνη και χθες τον Ομάρ.

Ο Μαρτίνς θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα που όλοι οι παίκτες θα έχουν ρόλο στο επιθετικό σκέλος. Είδαμε για παράδειγμα χθες να απειλεί ακόμα και ο Καμαρά, ο οποίος έκανε καλό παιχνίδι και βοήθησε και στην κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Πορτογάλος προπονητής προσπαθεί να περάσει μια νέα «ταυτότητα» στον Ολυμπιακό. Να κάνει πιο επιθετικό το στυλ των ερυθρόλευκων κι αυτό είναι κάτι που αρέσει στους φιλάθλους της ομάδας του λιμανιού. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ο πρώτος που το ξέρει αυτό είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού. Θα πρέπει όμως να τονίσουμε και τα νέα δεδομένα που θα υπάρξουν με την είσοδο των Νάτχο και Γκιγιέρμε στο βασικό σχήμα των ερυθρόλευκων. Δύο παίκτες (ειδικά ο Ισραηλινός) με χαρίσματα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και δικαιολογημένα ο Μαρτίνς περιμένει ακόμα καλύτερη εικόνα στη συνέχεια.

Η δουλειά που έχει γίνει καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο και ο τρόπος που «χτίζεται» ο νέος Ολυμπιακός φανερώνει όραμα. Φανερώνει σχέδιο για την δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο κι αυτό είναι το βασικό ζητούμενο για τους πειραιώτες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ