Δεν μετράει ποιοι θα παίξουν αλλά πως θα μπουν στο γήπεδο

Δεν μετράει ποιοι θα παίξουν αλλά πως θα μπουν στο γήπεδο

Η ΑΕΚ που δείχνει να μπαίνει με τη σωστή νοοτροπία στις αναμετρήσεις με την Βίντι, τα προβλήματα που πρέπει και μπορούν να μείνουν στην άκρη και η ευκαιρία που απλά δεν γίνεται να χαθεί.

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για την αναχώρησή της για Ουγγαρία και το πρώτο παιχνίδι με την Βίντι μπήκε στην τελική της ευθεία, με τα προβλήματα να μην εγκαταλείπουν την Ένωση. Ο Αλμπάνης τέθηκε νοκ άουτ πιθανότατα και για τη ρεβάνς, ενώ ο Λόπες δίνει μάχη με τον χρόνο προκειμένου να είναι έστω στην αποστολή.

Ο Ουζουνίδης θα έχει βεβαίως στη διάθεσή του τον Γαλανόπουλο που επιστρέφει από την τιμωρία του αλλά και τον Μάνταλο στο 100%. Μιας και ο αρχηγός της ΑΕΚ προορίζεται πλέον για το βασικό σχήμα και όχι για μια ολιγόλεπτη συμμετοχή. Ωστόσο η Ένωση πηγαίνει και πάλι με ελλείψεις για ένα ματς του οποίου η σημασία είναι τεράστια. Αφού αναζητείται το βήμα που θα φέρει τους Κιτρινόμαυρους αγκαλιά με το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League.

H AEK πρέπει να κάνει ότι και απέναντι στη Σέλτικ, βρίσκοντας τις λύσεις για να αφήσει στην άκρη τα προβλήματά της και παρουσιάζοντας στο γήπεδο ένα σύνολο δεμένο και έτοιμο να «φάει σίδερα». Ένα σύνολο που θα μπει από το πρώτο λεπτό του αγώνα με στόχο να δείξει πως η ευκαιρία που έχει παρουσιαστεί, δεν γίνεται να χαθεί. Γιατί απλά… δεν γίνεται.

Η υπέρβαση που χρειαζόταν για να… πιστέψουν και οι «άπιστοι» πως η ομάδα του Ουζουνίδη είναι ικανή να βρεθεί ακόμα και στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έγινε. Τώρα χρειάζεται η συγκέντρωση και η σοβαρότητα για να τελειώσει η δουλειά.

Δεν το συζητάμε πως θα πρόκειται για «χαρακίρι» στην περίπτωση που η ΑΕΚ αποκλειστεί από την Βίντι, χωρίς αυτό να υποτιμά την ομάδα της Ουγγαρίας. Είναι όμως σαφές πως πρόκειται για μια ομάδα που είναι σίγουρα στα μέτρα της Ένωσης και που βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με την Σέλτικ.

Το τελευταίο θα μπορούσε να αποτελέσει «παγίδα» για την ΑΕΚ, στην περίπτωση που αντιμετώπιζε με υπεροψία τη σειρά των αγώνων. Όμως στο στρατόπεδο της πρωταθλήτριας το κλίμα μόνο τέτοιο δεν είναι. Όλες οι τοποθετήσεις του προπονητή αλλά και των παικτών μετά την πρόκριση επί της Σέλτικ, δείχνουν πως οι Κιτρινόμαυροι γνωρίζουν καλά τι δεν πρέπει να κάνουν, για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων.

Τα παιχνίδια με την Βίντι είναι πιθανό να αποτελέσουν… ιστορία σε λίγες εβδομάδες από τώρα. Αφού εφόσον σφραγίσουν την επιστροφή της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League, θα πάρουν θέση δίπλα σε εκείνα με την Ρέιντζερς, την Χαρτς, τον ΑΠΟΕΛ και την Γκρασχόπερς. Ομάδες που η ΑΕΚ απέκλεισε, για να κάνει το όνειρο της ευρωπαϊκής πορείας πραγματικότητα.

Το ποιοι θα ξεκινήσουν στην πρώτη μάχη είναι ελάσσονος σημασίας. Αυτό που μετρά είναι όσοι αγωνιστούν, να μπουν στο γήπεδο με τη νοοτροπία που πρέπει. Κάνοντας ότι και στη Γλασκώβη. Η πρόκληση που υπάρχει ενόψει είναι τεράστια και είναι ικανή να δώσει μια απίστευτη ώθηση στην ΑΕΚ, για την εκκίνηση της σεζόν. Στέλνοντας παράλληλα και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους ανταγωνιστές της, που δύσκολα θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τη δική της πορεία στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Μιας και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να περάσει την Μπενφίκα, ενώ ο Ολυμπιακός αμφιβάλω αν θα βρεθεί καν στους ομίλους του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ