Η δικαίωση ενός «πολεμιστή»

Η δικαίωση ενός «πολεμιστή»

Το «κακό παιδί» Μάρκο Λιβάγια έγινε στην ΑΕΚ υπόδειγμα επαγγελματία, οδήγησε την Ένωση στον τίτλο και έφτασε στην πόρτα της φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

Ο Μάρκο Λιβάγια είδε τους κόπους και τη δουλειά του να δικαιώνονται, με την εθνική Κροατίας να του ανοίγει την πόρτα και να βρίσκεται στις κλήσεις του Ντάλιτς για τα επερχόμενα παιχνίδια των φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρόκειται για μια τεράστια δικαίωση του Κροάτη άσου της ΑΕΚ, που από πέρυσι «οργιάζει» με τα κιτρινόμαυρα, καταθέτοντας την ποιότητά του στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε παιχνίδι.

Ο Λιβάγια είναι ένας παίκτης με σπάνια χαρακτηριστικά, που οδήγησαν άλλωστε την Ίντερ να τον αποκτήσει μόλις σε ηλικία 18 ετών. Ωστόσο η ανωριμότητα της ηλικίας και το ιδιαίτερο του χαρακτήρα του, δεν του επέτρεψαν να στεριώσει στο Καμπιονάτο. Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ούτε στην Ισπανία, όταν πήρε επίσης άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με την Λας Πάλμας.

Στην ΑΕΚ ωστόσο όλα ήταν αλλιώς. Η Ένωση αγκάλιασε με την μία τον Λιβάγια, ο οποίος κατάλαβε πως βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που τον στηρίζει. Αυτό, φάνηκε πως ήταν ότι χρειαζόταν για να μπορέσει να δείξει στο γήπεδο ότι γνώριζαν όλοι πως διαθέτει όμως για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν έβλεπαν.

Ο Λιβάγια απέκτησε άμεσα ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο της ΑΕΚ, έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών και παράλληλα… εφιάλτης για τους αντιπάλους. Η συμβολή του στην περυσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν τεράστια, μιας και με τα γκολ του η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΟΚ, έφυγε αλώβητη από τη Λεωφόρο, ενώ παράλληλα ο 25χρονος άσος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και εκείνης της επικής ανατροπής επί του Ολυμπιακού.

Το «κακό παιδί», όπως ήταν ο χαρακτηρισμός του όταν ήρθε στην ΑΕΚ, μετατράπηκε στον Δικέφαλο σε ένα υπόδειγμα επαγγελματία που απασχόλησε και απασχολεί μόνο με τα «μαγικά» του στο γήπεδο. Κάτι που βεβαίως πιστώνεται στην Ένωση και στον τρόπο που διαχειρίστηκε τον χαρισματικό και παράλληλα ξεχωριστό Κροάτη άσο.

Πλέον ο Λιβάγια βρίσκεται στο πικ της καριέρας του. Η χρονιά ξεκίνησε με τον ίδιο σε ρόλο ηγέτη πλέον, να οδηγεί την ΑΕΚ στην πρόκριση επί της Σέλτικ και να βλέπει το όνομά του μεταξύ των εκλεκτών του Ντάλιτς για την φιναλίστ του Μουντιάλ. Μια τεράστια διάκριση, που καταδεικνύει και το γιατί η ΑΕΚ είπε εύκολα «όχι» στην πρόταση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του από ομάδα του Καμπιονάτο.

Το βιβλίο της ιστορίας του Λιβάγια με την ΑΕΚ έχει ακόμα αρκετά κεφάλαια. Τα οποία τόσο η Ένωση όσο και ο παίκτης είναι αποφασισμένοι να τα γράψουν μαζί. Όσα χρήματα κι αν πέσουν στο τραπέζι για τον Κροάτη παικταρά. Αυτή τη στιγμή ο διεθνής πλέον Λιβάγια απλά δεν πωλείται. Όχι μόνο διότι το… λέει η ΑΕΚ, αλλά και γιατί ο 25χρονος φορ δεν σκέφτεται τίποτα άλλο, πέραν του να αγωνιστεί με τη φανέλα του Δικεφάλου στο Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ