Το σημαντικότερο ραντεβού των τελευταίων χρόνων

Το σημαντικότερο ραντεβού των τελευταίων χρόνων

Μετά τον Δικέφαλο του Βορρά, που χθες έδειξε αποφασισμένος να ζήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League, σειρά σήμερα παίρνει η ΑΕΚ. Ο έτερος Δικέφαλος, αυτός του Νότου, θέλει να φανεί συνεπής στο ραντεβού του με τ΄αστέρια σε μια βραδιά βγαλμένη από τα πιο όμορφα όνειρα των φιλάθλων της. 

Χθες στο ξεκίνημα των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ομάδων μας στην τελευταία στροφή των προκριματικών γύρων πριν τους ομίλους, ο ΠΑΟΚ έκανε μια μεστή εμφάνιση και πήρε ένα αποτέλεσμα που του δίνει πολλές ελπίδες ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης στη γεμάτη Τούμπα. Απόψε σειρά παίρνει η ΑΕΚ. Η Ένωση βρίσκεται ήδη στην Βουδαπέστη για να αντιμετωπίσει την Βίντι, γνωστή σε εμάς τους πιο παλιούς ως Βιντεότον. Οι Ούγγροι δεν είναι μια ομάδα φόβητρο και σίγουρα φαίνονται πιο βατοί, ως αντίπαλοι, από την Σέλτικ που απέκλεισαν οι κιτρινόμαυροι στον προηγούμενο γύρο. Μοναδικός κίνδυνος που ελοχεύει για τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι να υποτιμήσουν την Βίντι και να θεωρήσουν τη δουλειά τελειωμένη.

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα για την αποψινή αντίπαλο της ΑΕΚ. Όσα μάθαμε προκύπτουν από τις αναμετρήσεις της με Μάλμε και πιο πριν με την Λουντογκόρετς. Ομάδα που παίζει πολύ ξύλο, που δεν διστάζει να χρεωθεί με φάουλ περιμετρικά της περιοχής της και να πάρει κάρτες. Δεν είναι τυχαίο πως ο Έλληνας τεχνικός δούλεψε πολύ στις στημένες φάσεις. Επιθετικά δεν έδειξε ιδιαίτερες αρετές, αλλά αν της αφήσεις χώρο θα το πληρώσεις. Το μεγάλο της όπλο είναι η αμυντική της θωράκιση. Σε τέσσερα ματς προκριματικών μέχρι τώρα έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, αυτό στη Σουηδία από την Μάλμε. Πηγαίνει με γνώμονα να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει στις λεπτομέρειες και όχι να επιβληθεί και να παίξει ποδόσφαιρο. Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι να πετύχει ένα τέρμα απόψε στη Βουδαπέστη. Δύσκολα θα δεχθεί η ίδια δύο και πάνω, οπότε θα έχει κάνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα. Πρέπει να καταλάβουν οι γηπεδούχοι από την πρώτη επαφή στο ματς ποιος είναι το αφεντικό στο ζευγάρι. Ο Ουζουνίδης είναι σίγουρο ότι έχει επιστήσει την προσοχή στους παίκτες να μην φανούν υπερόπτες και αλαζόνες. Η ευκαιρία είναι μεγάλη και το γνωρίζουν άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Είναι εξαιρετικό ως προοπτική να βρεθούν δύο ομάδες μας στους ομίλους του Champions League. Με δεδομένο πόσο έχει δυσκολέψει η προσπάθεια μας ως χώρα στο θεσμό, ο πρωταθλητής δεν μπαίνει πια απευθείας και ο δευτεραθλητής έρχεται αντιμέτωπος κατά κανόνα με ισχυρότερους αντιπάλους, ισοδυναμεί με άθλο αυτό που προσπαθούν να πετύχουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι δύο Δικέφαλοι κάνουν σταθερά βήματα, βελτιώνονται διαρκώς, έχουν ισχυρές διοικήσεις που επενδύουν σε εγκαταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό, όποτε η εξέλιξη είναι φυσιολογική. Μακάρι να επισφραγιστεί και με τις προκρίσεις τους. Από τα αλώνια της Γ! Εθνικής στα σαλόνια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε λίγα μόλις χρόνια το λες και άλμα. Καλή επιτυχία και απόψε….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ