ΑΕΚ : Στα τρελά της όνειρα δοσμένη…

ΑΕΚ : Στα τρελά της όνειρα δοσμένη…

Η επιτυχία της είναι ολοκληρωτική και αναμφισβήτητη. Ότι δεν θάμπωσε με την απόδοσή της θα το συζητούσαμε αν επρόκειτο για κάποιο άλλο ματς. Όχι σε αυτό που επαλήθευσε και τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών της.

Τα πανηγύρια είναι μεγάλα όπως μεγάλη είναι και η διαφαινόμενη συμμετοχή της ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δώδεκα χρόνια. Ιστορικές οι στιγμές που ζουν οι ταλαιπωρημένοι οπαδοί τις ομάδας. Το ίδιο ισχύει για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους παίκτες. Δικό τους επίτευγμα η αναμενόμενη πρόκριση.

Και πριν σφυρίξει σέντρα ο διαιτητής ξέραμε ότι η Ένωση είναι καλύτερη ομάδα από την Βίντι. Μέσα στο γήπεδο φάνηκε καθαρά για πάνω από εβδομήντα λεπτά η ανωτερότητα των κιτρινόμαυρων. Κι αν το σκορ δεν πήρε διαστάσεις αυτό οφείλεται στην ολιγωρία των παικτών και στην αμηχανία που φάνηκε να επικρατεί μετά το γκολ του Λάζοβιτς. Αυτή τη φορά η ΑΕΚ δεν θαυμάστηκε για την απόδοσή της. Ο σκοπός της άλλωστε πηγαίνοντας στην Βουδαπέστη ήταν να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης και τα κατάφερε.

Ότι οι Ούγγροι ένιωσαν να ανασαίνουν μετά την μείωση του σκορ δεν λέει τίποτα σε κανέναν εκτός από τον Ουζουνίδη που θα βρει τρόπους για να διορθώσει την ανορθογραφία.. Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στο παιχνίδι έφτανε με σχετική ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και έχασε πολλές ευκαιρίες. Η σχετικά γρήγορη αποβολή της έδωσε το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά την ανάγκασε να είναι συνεχώς μπροστά απέναντι σε μια ομάδα που κλείστηκε αμέσως και επιστράτευσε υπέρμετρη σκληρότητα.

Παρ όλα αυτά αν ο Λιβάγια βρισκόταν σε καλή κατάσταση η Ένωση θα είχε ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Ο Μάνταλος ήταν πάλι μέσα στα νερά δημιουργώντας με τις διαγώνιες κινήσεις του πολλά προβλήματα στην ουγγρική άμυνα και ο Μπακασέτας παραμόνευε συνεχώς να οπλίσει και να εκτελέσει από μέση απόσταση. Ο δε Λαμπρόπουλος θα έπαιρνε άριστα δέκα αν δεν ήταν η φάση του γκολ που τον εξέθεσε ο Λάζοβιτς. Μεγάλη απόδοση δεν έπιασε η ΑΕΚ στην Βουδαπέστη.

Συμπεριφέρθηκε σαν ομάδα που ξέρει τι πρέπει να κάνει για να πάρει το αποτέλεσμα που την εξυπηρετεί και το έκανε. Έσπασε όλα τα ρεκόρ παραμένοντας αήττητη σε δεκατρία συνεχόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Επι της ουσίας, καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι και μάλιστα εκτός έδρας.

Η επιτυχία της είναι ολοκληρωτική και αναμφισβήτητη. Ότι δεν θάμπωσε με την απόδοσή της θα το συζητούσαμε αν επρόκειτο για κάποιο άλλο ματς. Όχι σε αυτό που επαλήθευσε και τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών της. Μην ξεχνάμε πως αυτή είναι η …παλιά ΑΕΚ. Την καινούργια θα την δούμε και θα την κρίνουμε όταν ο Ουζουνίδης έχει διαθέσιμο όλο τον οπλισμό. Μέχρι τότε ας κρατήσουν οι χοροί. Το βράδυ στην Βουδαπέστη είναι ιστορικό για τους κιτρινόμαυρους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ