Αυτή είναι η ΑΕΚ όλων των Ελλήνων

Αυτή είναι η ΑΕΚ όλων των Ελλήνων

Καμάρι της χώρας η Πρωταθλήτρια, ότι πιο υγιές παρουσιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σαν σήμερα πριν 5 χρόνια η ΑΕΚ είχε ήδη δώσει φιλικά με Νέα Ιωνία, Δίμηνι και Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο. Στην προετοιμασία της για την Γ’ εθνική. Πέντε χρόνια μετά η ΑΕΚ… βροντοφωνάζει σε όλη την Ευρώπη ότι γύρισε. Και δη στα σαλόνια της Ευρώπης. Η ΑΕΚ είναι με το 1,5 πόδι στους ομίλους του Champions League. Πρέπει να δουν τα μάτια μας και να βιώσουμε το θαύμα των θαυμάτων για να πάρει διπλό αυτή η Βίντι μέσα στην Αθήνα από την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έπεσε και ξανασηκώθηκε. Με πράξεις, όχι λόγια. Σε αυτά τα πέντε χρόνια ξαναγίνεται σιγά-σιγά η ΑΕΚ όλων των Ελλήνων, το καμάρι της χώρας. Πιθανότατα θα είναι και η μόνη ελληνική ομάδα στους ομίλους του Champions League, εκτός και αν η Μπενφίκα συνεχίζει να χάνει ευκαιρίες και στην Τούμπα και αποκλειστεί από τον συμπαθή Ουάρντα.

Η ΑΕΚ έκανε το παιχνίδι της στη Βουδαπέστη, σαν ομάδα που ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο. Έξυπνα. Όπως το είχε στο μυαλό του ο Ουζουνίδης εξ’ αρχής με τις απουσίες και τα προβλήματα που είχε να «καμουφλάρει». Και πήρε άριστα. Η ΑΕΚ για 60 λεπτά ήταν «αφεντικό» στο ματς και ο Ρόκι μάλλον προστάτευσε τους παίκτες της Βίντι από μια δεύτερη αποβολή. Το ξύλο που έριξαν ήταν με σκηνές από φαρ ουέστ και άκρως επικίνδυνο να πάρουν τα πόδια… στα χέρια οι παίκτες της ΑΕΚ. Ειδικά ο αστράγαλος του Μάνταλου, αν είχε φωνή…

Τα 2 γκολ ήταν ιδανικά, αν και μπορούσε άνετα 1-2 ακόμη. Το τελευταίο 20λεπτο είναι χρήσιμο. Πολύ πιο χρήσιμο από ότι ένα «σβηστό» 0-2. Για την ρεβάνς, αλλά και για τις ανάγκες της ΑΕΚ μέχρι 31 Αυγούστου. Υπάρχουν αδυναμίες, κενά και πρέπει να καλυφθούν. Μπορεί ο βασικός κορμός με 1-2 «πινελιές» να στέλνουν την ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League, αλλά οι ανάγκες είναι τεράστιες και δεδομένες για το ρόστερ τριών απαιτητικών διοργανώσεων. Πιο απαιτητικών από πέρυσι.

Η Πρωταθλήτρια το Σάββατο παίζει στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τρεις ημέρες μετά ξανά στο ίδιο γήπεδο υποδέχεται τη Βίντι για το πάρτι πρόκρισης. Ωραίο τριήμερο, ιδανικό για… καλοκαιράκι που φεύγει.

Η ΑΕΚ του Ουζουνίδη με… ποδόσφαιρο, χαμηλούς τόνους, ουσιαστικές κινήσεις και δίχως φανφάρες, Instagram, ντου με όπλα και αυτό-αποθεώσεις προχωρά. Είναι ότι πιο υγιές έχει να παρουσιάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και δικαιώνεται για την πολιτική της. Κατέκτησε Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό του Μαρινάκη, κατέκτησε Πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη και με τον Μελισσανίδη να μένει πάντα πίσω από παίκτες, προπονητή και ΠΑΕ, πάει βήμα-βήμα. Με τα λάθη της, τα κενά της, αλλά κάνοντας ξανά το κλαμπ γνωστό και μεγάλο στην Ευρώπη.

Έγινε ξανά Πρωταθλήτρια, τώρα γίνεται ξανά η ΑΕΚ όλων των Ελλήνων.

ΥΓ: Ένα βαρβάτο χαφ, οργανωτικό. Να κάνει… μπαμ. Και έναν εξτρέμ να μπει αμέσως να διαλύει τις αντίπαλες άμυνες. Αυτές τις δύο σίγουρα χρειάζεται η ΑΕΚ και βλέπουμε. Για φορ ίσως.

ΥΓ1: Αν ο Ουζουνίδης ήταν ξένος προπονητής με ισπανόφωνη κατάληξη, τώρα θα μιλούσαμε για τον κορυφαίο που πάτησε ποτέ στην χώρα μας. Είναι σπουδαίας πάστας προπονητής, σπάνιο για Ελληνα. Η ΑΕΚ πέτυχε λαχείο που τον βρήκε ελεύθερο στα πόδια της

ΥΓ2: Ο Μάνταλος είναι παίκτης που αλλάζει όλη την ΑΕΚ μπροστά. Το είδαμε στη Βουδαπέστη. Με μέτριο Λιβάγια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ