Στην… τσέπη του να φρενάρει την καχυποψία

Στην… τσέπη του να φρενάρει την καχυποψία

Όσο πιο γρήγορα καλύψει την ΑΜΚ ο Πιεμπονγκσάντ, τόσο καλύτερα για όλους. Τον ίδιο, τον κόσμο, αλλά κυρίως τον Παναθηναϊκό…

Ο Έλληνας υπομονετικός δεν είναι. Κάθε άλλο. Στην προκειμένη, όταν ο φίλος του Παναθηναϊκού βλέπει να τραβάει κι άλλο η αλλαγή σκυτάλης στο ιδιοκτησιακό, γίνεται και καχύποπτος.

Όχι ότι πολλοί δεν ήταν. Καταρχάς, να επισημάνουμε ότι όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύσκολα θα χαλάσει το deal του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. Όσο, όμως, καθυστερεί αυτό και βλέποντας ο οπαδός του «τριφυλλιού» την ομάδα να μη διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα, τόσο θα εκνευρίζεται. Και σε τέτοιες καταστάσεις ζημιωμένη βγαίνει πρωτίστως η ομάδα.

Το έχουμε πει κι άλλες φορές και θα το επαναλάβουμε μετά την απόφαση που ελήφθη στο ΔΣ το μεσημέρι της Παρασκευής για νέα ΑΜΚ δέκα εκατ. ευρώ που θα προκηρυχθεί στη ΓΣ στις 21 Σεπτεμβρίου. Το να αλλάξει χέρια ένας σύλλογος, όπως ο Παναθηναϊκός από τη μία μέρα στην άλλη δεν είναι και το πιο απλό. Αλλά ο νυν μεγαλομέτοχος και ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας αρχικά είχαν υπογράψει μνημόνιο με deadline τις 30 Ιουνίου.

Μόνοι τους, άθελά τους ή όχι πίεσαν καταστάσεις -χρονικά- και δημιούργησαν προσδοκίες. Και ξαφνικά ο κόσμος, ενώ άκουγε από τον Ταϊλανδό για 13 εκατ. (κεφάλαιο), 7 εκατ. («Γ. Καλαφάτης»), 7 εκατ. ευρώ (κάλυψη του δεσμευμένου τηλεοπτικού), 20 εκατ. ευρώ για ενίσχυση, είδε να έρχονται άπειρα παιδιά που δεν υπολογίζονταν στις ομάδες τους και χωρίς συμμετοχές.

Κι ακόμα δεν έχει έρθει φορ, γιατί το μπάτζετ Αλαφούζου δεν το επιτρέπει.

Εκτός απ’ αυτό αποφασίζεται η ΑΜΚ να είναι δέκα εκατ. ευρώ. Σαφώς λιγότερα από τις εξαγγελίες. Αλλά επειδή τα εκατομμύρια δεν είναι πετσετάκια και δεν μου αρέσει να κάνω… κουμάντο στην τσέπη άλλων, προσωπικά πάω πάσο. Τα δέκα εκατ. ευρώ δεν τα είχε και χθες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αρκεί να μπουν… Διότι από τις 30 Ιουνίου θα φτάσουμε στις 21/9. Σχεδόν τρεις μήνες αργότερα. Και η ΑΜΚ θα έχει διάρκεια τρεις μήνες. Δηλαδή, ο Παϊρόζ μπορεί να βάλει ζεστό χρήμα πριν την 4η, άντε 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, μπορεί και να το βάλει όμως με τα δώρα των Χριστουγέννων. Ή και ποτέ…

Αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο, αν και είπαμε. Όλα δείχνουν ότι θα γίνει η αλλαγή κι ο Αλαφούζος θα πει αντίο. Μπορεί και να βάζει σταδιακά χρήματα ο Παϊρόζ. Δύο εκατ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, άλλα τόσα αρχές ή μέσα Οκτωβρίου και πάει λέγοντας. Μέχρι να κλείσει την ΑΜΚ και να προκηρύξει νέα για να γίνει μεγαλομέτοχος. Διότι με δέκα εκατ. απόλυτο αφεντικό δεν γίνεται. Θα έχει τη δυνατότητα, βέβαια, μετά τη ΓΣ να εκλέξει νέο ΔΣ με τον Αλαφούζο να κάνει στην άκρη και να τρέχει την ΠΑΕ. Δεν νομίζω να μην βάλει άλλα χρήματα και να πάμε σε μία λογική μάνατζμεντ.

Ο Αλαφούζος με τη σειρά του έβαλε -και μετοχοποίησε κάποια που είχε βάλει- 17,4 εκατ. ευρώ. Άγνωστο αν θα βάλει άλλα. Έφτασε στα 17,4 γιατί τόσα τον βαραίνουν προσωπικά; Εφορία, ασφαλιστικά, προσωπικές επιταγές. Θα αναλάβει κι άλλο μέρος των χρεών ή τέλος; Το γνωρίζει ο ίδιος και ο Ταϊλανδός. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος θέλει να δει το χρήμα για να πειστεί και να αρχίσει να ηρεμεί. Γιατί υπάρχει και το εξής ενδεχόμενο.

Ο Πιεμπονγκσάντ να καθυστερήσει λίγο ακόμα, να μπει για παράδειγμα Νοέμβριος και η ομάδα αγωνιστικά να μην πηγαίνει καλά.
Ετσι, θα ενταθεί ο εκνευρισμός και η καχυποψία. Και οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές. Στην τσέπη του Ταϊλανδού πλέον είναι να γεννήσει προσδοκίες, να δώσει όραμα. Αρκεί να το κάνει το συντομότερο μετά τις 21/9. Το είπε και ο Νταμπίζας. Τον προβληματίζει η ενότητα. Για να το λέει τώρα δεν είναι κι αυτός απολύτως βέβαιος. Μπορεί να είναι 99%. Και ο Παναθηναϊκός δεν αντέχει άλλη μιζέρια.

ΥΓ.: Οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες γράφουν στην Ευρώπη 8-3-0 έως τώρα. Δεν νοείται να λείπει ο Παναθηναϊκός. Ο πιο επιτυχημένος ελληνικός σύλλογος εκτός συνόρων. Αυτό πονάει τον φίλο του «τριφυλλιού» και ο Πιεμπονγκσάντ οφείλει να διορθώσει πολλά λάθη του παρελθόντος. Με το χρήμα, οργάνωση, μεθοδικότητα, επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Ο κόσμος, όμως, δεν έχει άλλη υπομονή. Για να στηρίξει πρέπει να δει…

ΥΓ1: Αναγκάστηκε ο Παναθηναϊκός να κάνει και τέτοιες κινήσεις. Να πάρει 22χρονο φορ που έπαιξε πέρσι στην Ινδία και να θέλει τώρα να τον δώσει δανεικό. Έχει ξαναγίνει να πάρεις 17-18 ετών παίκτη και να τον δώσεις για να εξελιχθεί. Αλλά 22; Πώς να μην τρελαθεί ο οπαδός.

ΥΓ2.: Όσοι οπαδοί βρεθούν στην Ξάνθη, πρέπει να σκεφτούν τους έντεκα που είναι στον αγωνιστικό χώρο κι όσους είναι στον πάγκο. Παίκτες, προπονητικό τιμ, στελέχη. Αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα. 90 λεπτά μόνο στήριξη. Και να βάλουν στο μυαλό τους ότι καλύτερα θα είναι να μείνουν σπίτι τους, αν νιώθουν από τη συσσωρευμένη απογοήτευση κι εφόσον δεν πάει καλά το ματς, ότι μπορεί να ξεφύγουν. Είναι άσχημο να πληγώνεις ό,τι αγαπάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ