Γιατί δεν «τα κατάφερε» ο Παντελίδης στην Τούμπα

Γιατί δεν «τα κατάφερε» ο Παντελίδης στην Τούμπα

Να δουλεύει ο γκολκίπερ όταν παίζεις με την Μπενφίκα είναι αναμενόμενο. Να είναι καλύτερος παίκτης σου όταν παίζεις στην Τούμπα με τον Αστέρα, συνιστά πρόβλημα.

Ο Σάββας Παντελίδης είναι ο πλέον ανερχόμενος προπονητής στην Σούπερ Λιγκ. Ίσως είναι ανερχόμενος επειδή ξεκίνησε από χαμηλά και δεν έτυχε ιδιαίτερης προβολής όλα αυτά τα χρόνια που πάλευε να σώζει ομάδες από τον υποβιβασμό. Για την ίδια δουλειά τον φώναξαν πέρσι στον Αστέρα κι αυτός όχι έσωσε μια ομάδα που σερνόταν όταν πήγε, αλλά την έβγαλε στην Ευρώπη. Φέτος ο Παντελίδης και η ομάδα του ξεκινούν από εκεί που τερμάτισαν πέρσι. Ο κόουτς έχει φιλοδοξίες για τον Αστέρα που δεν κάμφθηκαν από τον πρόωρο αποκλεισμό στα προκριματικά του Γιουρόπα.

Αυτές οι φιλοδοξίες ήταν που τον οδήγησαν να κάνει κάτι που δεν το συνηθίζει. Όταν ο ρεπόρτερ του συνδρομητικού καναλιού του είπε ότι η ομάδα του δεν τα κατάφερε απάντησε πώς να τα καταφέρουμε με τέτοιο πέναλτι που δόθηκε. Το ξέσπασμα του Παντελίδη ήταν ειλικρινές. Ο ίδιος πίστευε ότι η ομάδα του μπορούσε να τα καταφέρει και ο Κουτσιάφτης με τα πέναλτι που σφύριξε του τα χάλασε. Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ μετρούσε δυο καλές ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ γιατί ο Νίκος Παπαδόπουλος σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Ζαμπά και την κεφαλιά του Σάκχοφ.

Το καλοκαίρι ήρθε στην Τρίπολη από την Λαμία ο Παπαδόπουλος. Κι ο κόουτς Παντελίδης αντί να βάλει τον Αθανασιάδη που πέρσι δεν τον έβγαζε ποτέ, προτίμησε τον Παπαδόπουλο. Η ομάδα του Αστέρα μετά το γκολ βγήκε μπροστά και για δεκαπέντε λεπτά στρίμωξε τον ΠΑΟΚ και έβαλε τον Πασχαλάκη να δουλέψει υπερωρίες. Να δουλεύει ο γκολκίπερ όταν παίζεις με την Μπενφίκα είναι αναμενόμενο. Να είναι καλύτερος παίκτης σου όταν παίζεις στην Τούμπα με τον Αστέρα συνιστά πρόβλημα. Θα μου πείτε ότι από την στιγμή που υπάρχει η νίκη όλα τα όλα δεν έχουν σημασία.

Μπορεί και να ήταν έτσι αν δεν ερχόταν το κρίσιμο ματς με την Μπενφίκα. Η μηχανή του ΠΑΟΚ δούλεψε με αρρυθμίες το βράδυ του Σαββάτου. Ούτε στην παραγωγή φάσεων πήρε καλό βαθμό ούτε στην ανασταλτική λειτουργία. Ο Ουάρντα υπήρξε παραγωγικός και από τα πόδια του ξεκινούσε κάθε επίθεση. Ο Ελ Καντουρί που έπαιξε σε ρόλο Πέλκα, είχε διάθεση αλλά του έλειπε η ουσία. Σκόνταφτε πάνω στον Μουνάφο και τον Ιγγλέσιας.

Ο Ζαμπά τα άφηνε όλα μισοτελειωμένα και ο Πρίγιοβιτς έμενε αποκλεισμένος ανάμεσα στον Πασαλίδη και τον Τριανταφυλλόπουλο. Η Τούμπα ήταν σχεδόν γεμάτη αλλά ο ΠΑΟΚ φαινόταν μισοάδειος. Ο Λουτσέσκου οφείλει να θεραπεύσει αυτή την κατάσταση. Υπάρχει όμως ένα θέμα. Όταν λέμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο βάθος και ποιότητά στο ρόστερ του, τότε δεν μπορούμε να εξηγούμε μια μέτρια απόδοση με τις αλλαγές στην εντεκάδα που έκανε ο Λουτσέσκου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ