Παναθηναϊκός : Αρχή με δύσκολο εμπόδιο

Παναθηναϊκός : Αρχή με δύσκολο εμπόδιο

Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο λαός μας και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού η λαϊκή αυτή ρήση βρίσκει την απόλυτη ταύτιση.

Μετά το πρώτο πιάτο της πρώτης αγωνιστικής που είχαμε χθες. σήμερα μπαίνει στο χορό και ο υπόλοιπος θίασος. Ο Παναθηναϊκός στην πιο δύσκολη και περίεργη σεζόν της ιστορίας του ξεκινάει με μια αποστολή, που ακόμα και όταν οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο. Το ματς στην Ξάνθη κόντρα στην τοπική ομάδα, ήταν ανέκαθεν ένα από αυτά που χαρακτηρίζονται κομβικά στην πορεία των μεγάλων ομάδων προς τον τίτλο. Πόσο μάλλον σήμερα που οι πράσινοι δεν έχουν ως στόχο την πρωτιά, αλλά την επιβίωση.

Αγωνιστικά δεν μπορούμε να πούμε και πολλά πράγματα, αφού η ομάδα του Γιώργου Δώνη αποτελεί ένα από τα ερωτηματικά της φετινής κούρσας. Το τριφύλλι έχει ένα περίεργο και γεμάτο αντιθέσεις ρόστερ, χωρίς σταρ, χωρίς παίκτες σημεία αναφοράς – με ελάχιστες εξαιρέσεις – και χωρίς να έχει ολοκληρώσει την απόκτηση του επιθετικού που θα τραβήξει το κουπί στο σκοράρισμα.

Εάν σε αυτά προσθέσει κανείς ότι σήμερα θα παραταχθεί στα Πηγάδια χωρίς τους Βέργο και Καμπετσή, αλλά και χωρίς τον Κάτσε, καταλαβαίνει ότι οι απορίες μεγαλώνουν, για το τι πρόσωπο θα εμφανίσει. Η Ξάνθη από την άλλη συνεχίζοντας την πολιτική των τελευταίων ετών, έκανε ελάχιστες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, γεγονός που την καθιστά σχετικά ίδια ομάδα. Η παραμονή του ίδιου προπονητή συνιστά έκπληξη για τον Πανόπουλο, με βάση τι μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν.

Το αποψινό παιχνίδι είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής του τι θα δούμε από τον Παναθηναϊκό την τρέχουσα σεζόν. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη πολύ θα ήθελαν να φύγουν από την όμορφη Ξάνθη με ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους μειώσει την ποινή των 6 βαθμών με την οποία μπήκαν στο Πρωτάθλημα. Με τρεις ομάδες να υποβιβάζονται απευθείας και με μία που ίσως να μπλεχτεί σε μπαράζ, κάθε βαθμός εκτός έδρας, ειδικά με ομάδες που έχουν άλλους στόχους, ισοδυναμεί με χρυσάφι.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ και στο πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη κόντρα στον Αστέρα, χθες στην Τούμπα. Είναι προφανές ότι ο Πρίγιοβιτς πέφτει πριν έρθει σε επαφή με τον τερματοφύλακα του Αστέρα. Είναι επίσης προφανές, ότι στη ροή της φάσης αυτό μπορεί να ξεφύγει της προσοχής του διαιτητή. Ας κάνουμε λίγο υπομονή και ας μην ξεκινάμε από την πρώτη μέρα να βγάζουμε μαχαίρια και να κάνουμε αφορισμούς για διαιτητές και ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ