Ποιος Αστέρας και ποιος Κουτσαύτης, τα… αστέρια του Champions League έχουν σημασία

Ποιος Αστέρας και ποιος Κουτσαύτης, τα… αστέρια του Champions League έχουν σημασία

O ΠΑΟΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης έπαιξε με τη φωτιά, αλλά στο τέλος δεν κάηκε και πλέον πάει με την ψυχολογία στα ύψη για τον μεγάλο τελικό με τη Μπενφίκα στην κατάμεστη Τούμπα. Για όσους «τρελαίνονται» για το πέναλτι που έδωσε ο Κουτσιαύτης να τους θυμίσω πως ο Σαββίδης δεν ήταν και δεν θα είναι ο χαλίφης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Λίγο ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Παπαδόπουλος, με τις επεμβάσεις του, λίγο ο Αριστομένης Κουτσαύτης με τις αποφάσεις του, δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τους Κώτσιρα και Ινγκλέσιας και λίγο ο «τελικός» με τη Μπενφίκα, που άρχισε να στριφογυρίζει στο μυαλό όλων στον ΠΑΟΚ, δεν ήθελε και πολύ για να γίνει η ζημία χθες στην Τούμπα. Έχει παρατηρηθεί πως όταν μεσολαβούν παιχνίδια για το πρωτάθλημα πριν απ’ αυτά των ευρωπαϊκών αγώνων και ειδικά όταν ακολουθεί ρεβάνς όπου παίζεις τη μισή (αν όχι όλη) χρονιά, υπάρχει γκέλα. Ευτυχώς για τους Θεσσαλονικείς αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Ο Δικέφαλος δεν φρόντισε να «καθαρίσει» τον αγώνα από νωρίς και όσο περνούσε ο χρόνος άρχισε να σκέφτεται τη Μπενφίκα. Η ζημιά δεν έγινε γιατί ο Πρίγιοβιτς ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μετά από επαφή που είχε με το Νίκο Παπαδόπουλο. Μετά τη λήξη του αγώνα με τους Αρκάδες ξεκίνησε και πάλι το γνωστό τροπάριο εξ’ Αθηνών για την εύνοια που θα έχει και φέτος(;) ο ΠΑΟΚ από τη διαιτησία.

Το πέναλτι που κέρδισαν οι Ασπρόμαυροι αμφισβητήθηκε έντονα. Όμως αν δει κάποιος καρέ-καρέ την φάση μπορεί να διαπιστώσει πως υπάρχει επαφή. Ο Πρίγιοβιτς που έχει στην κατοχή του τη μπάλα κάνει κίνηση για να αποφύγει τον τερματοφύλακα του Αστέρα. Ο τελευταίος που έχει απλώσει το κορμί του, κάνει μια κίνηση για να μαζέψει τα χέρια του. Όμως την τελευταία στιγμή βρίσκει το δεξί του πόδι. Υπάρχει επαφή μεταξύ των δύο κάτι που παραδέχεται και ο Παπαδόπουλος όπως είπε στο «to10.gr»: «Ο Πρίγιοβιτς βρήκε εμένα κι όχι εγώ τον Πρίγιοβιτς».

Από την άλλη, ο Αστέρας έπρεπε από το πρώτο ημίχρονο να παίζει με 10 παίκτες. Κι ύστερα με 9. Οι Κώτσιρας και Ιγκλκέσιας έπρεπε να πάνε στα αποδυτήρια, όμως ο Κουτσαύτης και στις δύο περιπτώσεις έκλεισε τα μάτια του. Από την πρεμιέρα κιόλας του νέου Πρωταθλήματος αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε περισσότερο με τη διαιτησία και λιγότερο με την απόδοση των ομάδων και αυτό καθ’ εαυτό το ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός και νίκησε με την ψυχή στο στόμα. Σ’ αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο εκτός από την αναμέτρηση με τη Μπενφίκα οι απουσίες των Βαρέλα και Μαουρίσιο, αλλά και η απόφαση του Λουτσέσκου να αφήσει στον πάγκο τον Πέλκα. Είδαμε μια 11αδα που πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μια ενδεκάδα που ούτε στις προπονήσεις δεν την δοκιμάζει ο Λουτσέσκου. Στο τέλος, μάλιστα, τότε που ο Αστέρας «ανοίχτηκε» για την ισοφάριση, η σύνθεση του ΠΑΟΚ έγινε ακόμη πιο περίεργη με Βέρνμπλουμ και Ακπομ. Όπως και να ‘χει έσβησε το -2 και πάει ήρεμος στον «τελικό» με τους Πορτογάλους

Από σήμερα, όμως, όλα αυτά έχουν ελάχιστη σημασία. Το μόνο που ενδιαφέρει τον οργανισμό που λέγεται ΠΑΟΚ είναι η πρόκριση στον ιστορικό αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης. Εκεί όπου η Τούμπα θα φλέγεται και ο 12ος παίκτης της ομάδας θα δώσει την δική του ώθηση στην ομάδα. Ας μην είδαμε χθες έναν καλό ΠΑΟΚ και ας δούμε την Τετάρτη έναν ΠΑΟΚ που θα πετύχει για πρώτη φορά να πάρει εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ