ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έδωσαν ξεκάθαρα το στίγμα τους

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έδωσαν ξεκάθαρα το στίγμα τους

Η πρωταθλήτρια των γηπέδων που υπενθύμισε σε όλους… ποια είναι και η «αρμάδα» του Λουτσέσκου που θα χρειαστεί να παίξει και ποδόσφαιρο, για να κερδίσει βαθμούς από εδώ και μπρος.

Η ΑΕΚ είχε δείξει από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της, εκείνο απέναντι στη Σέλτικ, πως φέτος δημιουργεί κάτι καλό. Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε στο εν λόγω ματς, το πλάνο που δομεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε στίγμα και αυτό ήταν κάτι παραπάνω από θετικό.

Κόντρα στον ΠΑΣ, με κάποιες από τις προσθήκες να βρίσκονται πλέον στην εξίσωση, το πράγμα έδειξε ακόμα καλύτερο. Η Ένωση παρουσίασε μια ομάδα ικανή για μεγάλα πράγματα, με τρομερές δυνατότητες στο δημιουργικό κομμάτι. Μια ομάδα που παρότι δεν έχει στις τάξεις της τον Μπογέ, τον εξτρέμ που… έρχεται και όλα δείχνουν πως θα είναι ο Νάρσινγκ, αλλά και τον «βράχο» που θέλει για το κέντρο της, έχει τις μονάδες για να «ξεκλειδώσει» άνετα άμυνες όπως αυτή του ΠΑΣ. Που είναι από τις καλοδουλεμένες της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Το «δέσιμο» των Λιβάγια-Πόνσε στην επίθεση θα ξεσηκώσει πολλές φορές από την καρέκλα τους τους Ενωσίτες, μιας και μιλάμε για δύο απίστευτα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που ήδη φαίνεται να βρίσκονται με κλειστά μάτια. Κι αν για τον Λιβάγια το χθεσινό «σόου» δεν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη, η εικόνα του Πόνσε σίγουρα άφησε πολλές και μεγάλες υποσχέσεις.

Ο Αργεντινός φορ είναι ένας επιθετικός ακριβώς στο στιλ που ήθελε η ΑΕΚ. Με τεχνική, ταχύτητα, δύναμη και αίσθηση του γκολ. Ένας παίκτης που μόλις έχει στο πλευρό του και τους Μπογέ, Νάρσινγκ (ο οποίος όλα δείχνουν πως ετοιμάζει βαλίτσες για Αθήνα), θα μπορέσει τα παραπάνω στοιχεία να τα βγάλει με ακόμα μεγαλύτερη άνεση στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ έχει εκκινήσει τη σεζόν εντυπωσιακά, φροντίζοντας να υπενθυμίσει με το «καλημέρα» σε όλους ποια είναι η πρωταθλήτρια. Ποια είναι η ομάδα που κατέκτησε πανάξια πέρυσι το πιο παλικαρίσιο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και ποια έχει τον πρώτο λόγο και για το φετινό.

Ο βασικός της αντίπαλος στη μάχη του τίτλου, έδωσε επίσης το δικό του στίγμα. Με την βουτιά του Πρίγιοβιτς που μετατράπηκε σε γκολ-λύτρωση για το μετριότατο κόντρα στον Αστέρα σύνολο του Λουτσέσκου. Το καλό είναι πως οι πρώτοι κλεμμένοι βαθμοί του φετινού πρωταθλήματος, ήρθαν για τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα. Ανάλογη συνέχεια δεν θα υπάρξει και δεν γίνεται να υπάρξει. Διότι έτσι το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Κάτι που εκτιμώ πως σύντομα θα καταλάβουν οι επίδοξοι… πρωταθλητές. Που στον δικό τους, φανταστικό κόσμο, έχουν ήδη κάνει και τη στέψη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ