Ο Πόνσε και το πρωτάθλημα που κανείς δεν ξέρει πως (και αν) θα τελειώσει…

Ο Πόνσε και το πρωτάθλημα που κανείς δεν ξέρει πως (και αν) θα τελειώσει…

Η Ρόμα λέει την «αλήθεια» για τον Πόνσε – Αν ξεκίνησε έτσι το πρωτάθλημα με νίκη-δώρο σε διεκδικητή «τελειώσαμε».

«Καταλαβαινόμαστε με τον Μάρκο», αυτή ήταν η ατάκα του Εζεκίελ Πόνσε μετά το τέλος του ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και εκεί κρύβεται η ουσία. Αν καταλαβαίνεσαι με τον Λιβάγια, έχεις… μέλλον σε αυτήν την ΑΕΚ.

Δίχως ίχνος αλαζονείας για τον Κροάτη, τον πιο ποιοτικό επιθετικό στην Ελλάδα. Το ένιωσε και ο Σέρχιο Αραούχο πέρυσι και έκανε καλή χρονιά. Φέτος ο Πόνσε είναι… άλλη ιστορία. Δεν ήρθε από την Λας Πάλμας, που μία χρονιά ανεβαίνει και την άλλη πέφτει στην Primera Division.

Ηρθε από την Ρόμα, που αρνείται πεισματικά να τον αφήσει ελεύθερο. Και όταν το κάνει αυτό ο Μόντσι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει. Η Ρόμα κάτι έχει δει. Δεν τον αφήνει. Μιλάμε για ένα παιδί 21 ετών, που θα βρίσκεται στην Εθνική Αργεντινής τα επόμενα χρόνια στην μετά-Μέσι εποχή.

Είναι νωρίς να κάνουμε σύγκριση με τον Αραούχο σε επίπεδο αριθμών. Εκτιμώ ότι ο Πόνσε στο τέλος θα έχει δώσει περισσότερα από τον «Τσίνο» και θα έχει μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Ειδικά ως δίδυμο με τον Λιβάγια, κάτι που θα δούμε πολλάκις φέτος.

Ο Πόνσε ξέρει τι θέση, ξέρει να κρατά μπάλα με το κορμί του, ξέρει να κάνει κινήσεις και έχει το… γκολ. Έβαλε ένα, έχασε δύο. Το ένα τετ α τετ, το άλλο το έφτιαξε μόνος του. Αλλα σε πολλές φάσεις λειτούργησε ως «κολόνα» στην επίθεση.

Η Ρόμα τον είχε, με συμβόλαιο 1,2 εκατ.ευρώ τον πλήρωνε στους δανεισμούς του και δεν το συζητούσε καν να του βάλει ρήτρα μικρότερη των 7 εκατ.ευρώ. Γιατί κάτι… ξέρουν και βλέπουν.

Το θέμα είναι η ΑΕΚ σε αυτό τον χρόνο να πάρει το μάξιμουμ από τον Πόνσε. Και με ματς ομίλων Champions League να έρχονται ο μικρός θα «φτιαχτεί» ακόμη περισσότερο. Θα τον δουν… άλλα μάτια, θα τον παρακολουθήσει όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης.

Είναι σέντερ φορ της νέας γενιάς του ποδοσφαίρου και η ΑΕΚ πρέπει να κινηθεί έξυπνα και γρήγορα μεσούσης της σεζόν για να τον αποκτήσει αν τον θέλει.

Και αυτό θα χρειαστεί χρήματα. Πολλά χρήματα. Αλλά θα φέρει και πολλά χρήματα, με την σειρά του.

ΥΓ: Αν ξεκίνησε έτσι, πως θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα; Στην 1η αγωνιστική ο ένας από τους τρεις διεκδικητές του τίτλου που κουβαλά -2, παίρνει «δώρο» ένα «τρίποντο». Και… καθαρίζει. Θα ήταν στο -4 με το «καλημέρα». Δεν είναι όμως, διότι ο Πρίγιοβιτς «κέρδισε» αυτό που ήθελε με το σπάνιο χάρισμα να πέφτει τόσο έξυπνα. Γιατί το κάνει; Γιατί έχει πάρει από πέρυσι το… μήνυμα ότι εμείς κάνουμε «κουμάντο». Και έτσι είναι αλήθεια. Κάπως έτσι μπαινοβγαίνει ο Μάκης στα γραφεία της ΕΠΟ. Σαν να κάνει «κουμάντο». Οκ, βγάζω το «σαν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ