Στον «αστερισμό» του Άρη!

Στον «αστερισμό» του Άρη!

Η επιστροφή με «κρότο» του Άρη στην Σούπερ Λιγκ, με διαφορά το «πρώτο θέμα» της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Το θετικό πρόσημο της πρώτης αγωνιστικής και η προσμονή για το επόμενο αγωνιστικό τριήμερο με την ελπίδα πως θα μας απασχολήσει μόνο το ποδόσφαιρο.

Πέρασε λοιπόν στην ιστορία η πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος που ξεκίνησε έχοντας βασικούς πρωταγωνιστές που είναι η αλήθεια πως σε σημαντικό βαθμό δεν περιμέναμε. Όχι πως εκπλαγήκαμε αλλά από την μια η τρομερή παρουσία του Άρη στην Λαμία αλλά και το διπλό των «τρελών μωρών» του Δωνή στην Ξάνθη έκαναν αίσθηση και έκλεψαν την παράσταση στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ.

Και αν ο Παναθηναϊκός, με όποιους και αν φορούν την φανέλα του, παραμένει Παναθηναϊκός με τον Γιώργο Δώνη να παίρνει τα εύσημα για την μαχητική ομάδα που έχει δημιουργήσει με νέα παιδιά όπως ο Μπουζούκης, ο Άρης στην μεγάλη του επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου μας θύμισε πόσο πολύ μας είχε λείψει.

Πιο εμφατική, αυτοκρατορική εμφάνιση δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να κάνει ο Άρης που δεν κέρδισε απλά στην Λαμία, αλλά γοήτευσε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε σε ένα δύσκολο γήπεδο και απέναντι σε μια ομάδα που διακρίνεται για το κλειστό παιχνίδι της. Μια νέα ομάδα από την αρχή που δημιουργήθηκε μέσα στο καλοκαίρι για τις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις της Σούπερ Λιγκ παρουσιάστηκε στο γήπεδο σαν έτοιμη από παλιά. Δεν είναι απλά το 0-3, είναι η εικόνα ατομικά και ομαδικά. Η «γεμάτη» παρουσία του Μπρούνο Γκάμα, του Ματίγια, του Ντιγκινί, η αύρα που έβγαζε, ο «φόβος» που δημιουργούσε στον αντίπαλο κάθε φορά που έβγαινε στην επίθεση.

Και πάνω από όλα η σιγουριά και η τεράστια αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, παιχνίδι υπεροχής και όχι στη λογική «να κλέψω το ματς». Είχε δώσει το στίγμα του στα φιλικά ο Άρης όμως άλλο φιλικά και άλλο επίσημα. Αυτός ο Άρης που είδαμε στην Λαμία δεν έχει «ταβάνι» και αν πορευτεί με ηρεμία και καλή δουλειά είναι δεδομένο πως θα βρίσκεται στους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος.

Από τους τρεις βασικούς διεκδικητές του τίτλου είναι αλήθεια πως είδαμε τρία διαφορετικά «πρόσωπα». Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ με καλό ποδόσφαιρο μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το ματς με τον ΠΑΣ, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε το πέναλτι του Κουτσιαύτη για να κερδίσει τον καλό Αστέρα κάνοντας εκ διαμέτρου αντίθετη εμφάνιση από τις εξαιρετικές που έχει έως τώρα στην Ευρώπη και ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα δύσκολα με τον Λεβαδειακό με την γκολάρα του Λάζαρου να του χαρίζει το τρίποντο.

Και για τις τρεις ομάδες είναι δεδομένο πως οι πρώτες έξι αγωνιστικές θα κρίνουν πολλά για τον τίτλο, έστω και αν αυτό ακούγεται τουλάχιστον… τραβηγμένο μια και θα είναι πολύ νωρίς. Μια ματιά στο πρόγραμμα τους όμως δείχνει πως αυτές οι αγωνιστικές είναι ικανές να διαμορφώσουν από την αρχή καταστάσεις στο πρωτάθλημα.

Πέρα λοιπόν από το ότι και οι πέντε μεγάλοι κέρδισαν, κρατάμε από την πρεμιέρα το καλό ποδόσφαιρο στη Νέα Σμύρνη με το 2-2 Πανιωνίου και ΟΦΗ (που επίσης επέστρεψε δυναμικά), την συνήθεια που έγινε λατρεία του Ατρομήτου με το διπλό στο Αγρίνιο και την αποτελεσματικότητα της Λάρισας που μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα μέσα στην Ριζούπολη.

Αναμφίβολα η πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ μας έδωσε περισσότερα από όσα περιμέναμε, μας κράτησε περισσότερο στο ποδόσφαιρο παρά στα… εξυγιαντικά (έστω και αν είχαμε το πρώτο «κρούσμα») και μας ανέβασε την προσμονή για το ερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο με την ελπίδα πως αυτό θα μας απασχολήσει μόνο για το αγωνιστικό του κομμάτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ