Ισορροπία και πλουραλισμός

Ισορροπία και πλουραλισμός

Οι άξονες που χαρακτηρίζουν το αγωνιστικό προφίλ του Παναθηναϊκού και τα τέσσερα πρόσωπα που τραβούν τα βλέμματα.

Κλείνουμε μια εβδομάδα προπονήσεων στον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν και η πρωτόλεια εικόνα που υπάρχει είναι πως οι πράσινοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν εφέτος κάτι διαφορετικό.

Ο Τσάβι Πασκουάλ προσπαθεί από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις να εμπεδώσει στους παίκτες ένα αίσθημα ισορροπίας και πλουραλισμού στην αγωνιστική έκφραση της ομάδας.

Άλλωστε η στελέχωση του ρόστερ έγινε με αυτό το γνώμονα, μια και ο Καταλανός θέλει- σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο- να έχει λύσεις από όλες τις θέσεις και όλοι οι παίκτες να νιώθουν σημαντικοί στο αγωνιστικό πλάνο ανά πάσα στιγμή του παιχνιδιού.

Λάνγκφορντ, Καλάθης, Λάσμε και Τόμας είναι σε πρώτη φάση εκείνοι που έχουν τραβήξει τα βλέμματα. Ο ελληνοαμερικανός είναι πλέον το… αφεντικό στα αποδυτήρια και μαζί με τον Γκιστ αποτελούν τους «πυλώνες» στις πνευματικές διεργασίες που συντελούνται αυτή την εποχή.

Είναι εξάλλου η περίοδος των «ζυμώσεων» στα αποδυτήρια όλων των ομάδων, όπου οι χαρακτήρες «διαβάζουν» ο ένας τον άλλον και δημιουργείται το γενικότερο κλίμα.

Ο Λάνγκφορντ είναι ορεξάτος να πετύχει. Το αν θα το καταφέρει θα φανεί στο παρκέ. Δείχνει όμως μεγάλη διάθεση να δουλέψει και να δείξει ότι παραμένει ο παίκτης-φόβητρο για τις αντίπαλες άμυνες.

Ο Γκαμπονέζος είναι σαν να μην έχει φύγει ποτέ από το ΟΑΚΑ. Το περιβάλλον του είναι- έτσι κι αλλιώς- οικείο έχει ασφαλώς «δέσει» με τον Τζέιμς Γκιστ, ενώ στο παρκέ έχει την ίδια δίψα για να αποδείξει πως κάποτε έγινε λάθος με την απόφαση να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του.

Όσο για τον Τόμας, ακόμα προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον, προσπαθεί να βρει τα «κουμπιά» της ομάδας και κυρίως να μπει στο κλίμα. Ο ρόλος που θα του ανατεθεί είναι σύνθετος και κρίσιμος για την γενικότερη εικόνα του Παναθηναϊκού γι’ αυτό και ο Πασκουάλ προσπαθεί αργά, αλλά σταθερά να τον βάλει στην αγωνιστική εξίσωση της νέας ομάδας που θέλει να δημιουργήσει.

Προφανώς περισσότερα συμπεράσματα θα εξαχθούν με τα πρώτα φιλικά παιχνίδια, εκεί όπου ο Πασκουάλ με τους συνεργάτες του θα αρχίσουν να βλέπουν επί του παρκέ τις αδυναμίες και τις δυσλειτουργίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ