Δεν είναι αυτό που νομίζεις αγάπη μου…

Δεν είναι αυτό που νομίζεις αγάπη μου…

Είναι η… εξυγίανση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μας «λείπουν» βεβαίως τα… ανθρώπινα λάθη που μας δίδαξαν τα πρώην φιλαράκια που θα έσωζαν το ποδόσφαιρο μας. Από την «βουτιά τον Αύγουστο» στην Τούμπα στο «remake του Πλατούν» στην Τρίπολη. ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1, σημειώσατε Χ. Προς το παρόν…

Μεγαλώσαμε 20 και πλέον πια χρόνια με τους «απέναντι» να δείχνουν τον Ολυμπιακό ως το «κακό», το «διαβολικό», κάτι σαν τον… Μάμρα που καταδυναστεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν το αφήνει να εξελιχθεί. Έγινε σλόγκαν και από τους τρεις ιδρυτές της… εξυγίανσης το «θέλουμε τις Κυριακές μας πίσω» εννοώντας βεβαίως πως θέλουμε επιτέλους να σταματήσουμε να βλέπουμε την πλάτη του Ολυμπιακού.

Βλέπετε, ήταν τόσο κοντόφθαλμο και ψεύτικο όλο αυτό που στήθηκε με μαεστρία είναι αλήθεια τα τελευταία χρόνια πίσω από την βαρύγδουπη ταμπέλα της «εξυγίανσης» που ουδείς από τους τρεις «επαναστάτες» και «στρατιώτες του καλού και του δίκαιου» δεν είχαν σκεφτεί πως όταν, μετά από 21 χρόνια, καταφέρουν να ρίξουν τον Ολυμπιακό θα είναι αδύνατο να βγαίνουν και οι τρεις πρωταθλητές.

Το έργο το είδαμε να εξελίσσεται από τα τέλη της προπέρσινης σεζόν. Αφού άρχισε να γίνεται κατανοητό πως ένας θα πάρει το πρωτάθλημα. Πρώτος βγήκε νοκ-αουτ ο Παναθηναϊκός μετά τα… Κύζια και έμειναν τα δύο φιλαράκια που μέχρι τότε έβλεπαν αγκαλιασμένοι τους αγώνες.

Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης ξεκινούσαν το περσινό, πρώτο πρωτάθλημα της… εξυγίανσης από την pole position. Μας «βομβάρδιζαν» καθημερινά στο πρώτο μισό της σεζόν για την ομορφιά του ποδοσφαίρου που επιτέλους επέστρεψε στο πρωτάθλημα μας. Μάθαμε πως τελικά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ανθρώπινα λάθη των διαιτητών, που 21 ολόκληρα χρόνια είχαν «εξαφανιστεί». Ανθρώπινα λάθη ακόμη και αν είναι 2-3 μέτρα οφσάιντ το γκολ που μέτρησε, ανθρώπινα λάθη ακόμη και αν βουτάει ο επιθετικός 3-4 μέτρα έξω από την περιοχή και ο διαιτητής δίνει πέναλτι.

Μας έλεγαν και μας έγραφαν για το καλύτερο πρωτάθλημα της χιλιετίας, για τις Κυριακές που γύρισαν, για το ποδόσφαιρο το αληθινό που μας έλειψε τόσα χρόνια. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τύχαινε να έχουν πάντα τα ανθρώπινα λάθη υπέρ τους. Ο Ολυμπιακός απέναντι του.

Η συνέχεια του περσινού πρωταθλήματος, στο δεύτερο μισό του, γνωστή. Με λίγα λόγια… του κουτρούλη ο γάμος! Η… εξυγίανση ξεγυμνώθηκε, τα φιλαράκια «μαλλιοτραβήχτηκαν» σε όλα τα επίπεδα, η «μάχη» των «χαλίφηδων» ήταν σκληρή και το πρωτάθλημα έμεινε στην ιστορία ως το πιο ντροπιαστικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά την πρώτη αγωνιστική με αφορμή την «βουτιά» Πρίγιοβιτς στην Τούμπα είχα γράψει πως το περσινό πρωτάθλημα θα αποδειχθεί απλά… προθέρμανση μπροστά σε αυτά που θα ζήσουμε φέτος.

Πριν καν ολοκληρωθεί η δεύτερη αγωνιστική γεμίσαμε «ομορφιές»! Το πέναλτι της ΑΕΚ στην Τρίπολη ήρθε για να επαναφέρει τις ισορροπίες. 1-1 το αποτέλεσμα στη μάχη της «εξυγίανσης» και αναμένουμε την απάντηση του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη σε λίγες ώρες. Έβαλε το χέρι του ο Κώτσιρας λένε στον Μάνταλο και είναι καθαρό πέναλτι, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να θυμίζει το θρυλικό Πλατούν πέφτοντας στο έδαφος. Ένα τέτοιο χέρι θέλω να βάλει και ο Μπακάκης στον Ποντένσε στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και να δώσει πέναλτι ο διαιτητής, να δω τις αναλύσεις τότε. Αλλά εδώ ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στο Καραϊσκάκη σε… μανσέτα αμυντικού του Λεβαδειακού, θα δώσει στο ΟΑΚΑ;

Πόσο… καλό βεβαίως κάνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι δύο δικέφαλοι μπορούμε απλά να το καταλάβουμε από τα έργα τους. Πρώτη αγωνιστική με την «βουτιά» Πρίγιοβιτς και διαβάζεις παντού στα «κίτρινα» ρεπορτάζ πως «το πρωτάθλημα δεν τελειώνει…». Δεύτερη αγωνιστική με τον Μάνταλο και η ίδια ατάκα αλλάζει στρατόπεδο, στον έτερο «νονό» της «εξυγίανσης».

Την 4η αγωνιστική έχουμε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ άρα το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ζήσει μεγάλες στιγμές με την σύγκρουση των εκφραστών του… καλού που «μάχεται» για να σώσει τις Κυριακές μας.

Από την «βουτιά τον Αύγουστο» λοιπόν στην Τούμπα πήγαμε στο «remake» του Πλατούν στην Τρίπολη με το… σκορ να είναι στο 1-1, την «μάχη» να αναμένεται συναρπαστική και την συνέχεια άκρως… εξυγιαντική!

Εν κατακλείδι, όλο αυτό το «πανηγυράκι» που στήθηκε εντέχνως «ξεγυμνώνεται» πλέον καθημερινά. Θυμίζει την κλασσική ατάκα «δεν είναι αυτό που νομίζεις αγάπη μου…» με την διαφορά πως η απάντηση στην περίπτωση μας είναι διαφορετική. «Είναι η… εξυγίανση για το καλό του ποδοσφαίρου μας».

To be continued…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ