Ο «μαραθώνιος» του ΠΑΟΚ μόλις ξεκίνησε

Ο «μαραθώνιος» του ΠΑΟΚ μόλις ξεκίνησε

Ο Δικέφαλος πρέπει να συνηθίσει τα συνεχόμενα ματς και να βρει τις ισορροπίες του με τα νέα πρόσωπα της ομάδας

Όταν μια ομάδα θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, οι πιο σημαντικές νίκες είναι εκείνες όταν δεν παίζει καλά. Όπως αυτή που έκανε ο ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο με 1-0.

Ο Δικέφαλος δεν έπιασε τοπ απόδοση και η συνολική του εμφάνιση, δεν δικαιολόγησε τον τίτλο του διεκδικητική του τίτλου (και του φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες). Αλλά είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που θέλει να φτάσει στην κορυφή, να παίρνει νίκες και στις μέτριες ή κακές της μέρες.

Τα συνεχόμενα ματς δείχνουν να ταλαιπωρούν τον ΠΑΟΚ σε πρώτη φάση, αλλά θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτό, έχοντας φέτος και τους ομίλους του Europa League, πέρα από το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Άλλωστε το ρόστερ είναι μεγάλο για να τα καταφέρει η ομάδα και στις τρεις διοργανώσεις. Απλά πρέπει να βρει τις ισορροπίες του.

Με τις προσθήκες του Βέρνμπλουμ, του Τόσκα και του Καρέλη το rotation του Λουτσέσκου αναμένεται να ανοίξει ακόμη περισσότερο, για να φρεσκάρονται πιο πολύ οι παίκτες και η ομάδα από ματς σε ματς, ειδικά όταν υπάρχουν δύο αναμετρήσεις κάθε εβδομάδα.

Με τον Πανιώνιο ανεξάρτητα αν ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε τοπ απόδοση έδειξε χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή, διότι πήρε αυτό που ήθελε στη μέτρια (προς κακή) του μέρα.

Λίγο η κούραση (η οποία επιμένω ότι δεν πρέπει να είναι δικαιολογία, αλλά πρέπει να μάθει να ζει η ομάδα με τα συνεχόμενα ματς), λίγο η απογοήτευση από την ήττα και τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League από την Μπενφίκα, λίγο οι αλλαγές και κάποιες επιλογές… ε, όλα μαζί έκαναν τον Δικέφαλο να μοιάζει χαμένος μέσα στο γήπεδο για περίπου 20 λεπτά, προσθέτοντας άλλο ένα κακό 20λεπτο στις εμφανίσεις του τελευταίου καιρού.

Με την Σπαρτάκ στην Τούμπα είχε κακό το πρώτο 20λεπτο και βρέθηκε να χάνει με 0-2 πριν κάνει την ανατροπή.

Με την Μπενφίκα και στην Πορτογαλία αλλά και στην Τούμπα, είχε άσχημα τα δεύτερα 20λεπτα των αγώνων (20’-40’).

Με τον Αστέρα Τρίπολης είχε άσχημο το τελευταίο 20λεπτο του ματς, αλλά δεν το πλήρωσε, όπως δεν πλήρωσε και το κακό πρώτο 20λεπτο στη Νέα Σμύρνη.

Μέχρι να βρει η ομάδα την ισορροπία της, έχοντας πολλούς βραδυκίνητους παίκτες μέσα στο γήπεδο και όλους μαζί (Χατσερίντι, Σάκχοφ, Μαουρίσιο) και μέχρι να αρχίσουν να λειτουργούν καλύτερα ανασταλτικά ο Μάτος με τον Ουάρντα (δεξιά) και ο Βιεϊρίνια με τον Ελ Καντουρί (αριστερά), ο Πανιώνιος έφτανε όποτε ήθελε με αντεπιθέσεις στην περιοχή του Πασχαλάκη και έκανε τελικές προσπάθειες.

Μετά ο ΠΑΟΚ συμμαζεύτηκε, έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής (αν και τελείωνε ανορθόδοξα τις περισσότερες φάσεις του με ανούσιες σέντρες), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε (συγκριτικά) την απόδοσή του και την πίεσή του και φαίνονταν ότι ήταν θέμα χρόνο να βάλει ένα γκολ.

Τα κατάφερε με τον Ελ Καντουρί, πέτυχε άλλο ένα τέρμα με τον Ακπόμ που ακύρωσε άδικα ο Παπαπέτρου μετά από την κωμικοτραγική υπόδειξη το βοηθού του, Βασίλη Καμπούρη (γράφω παρακάτω γι’ αυτόν τον απίθανο…) και τελικά έφυγε με το διπλό από τη Νέα Σμύρνη.

Συμπερασματικά μετά από τα 8 πρώτα επίσημα ματς του ΠΑΟΚ έως τώρα βλέπουμε μια ομάδα με την ίδια φιλοσοφία με πέρυσι, με μεγάλες δυνατότητες, η οποία προσπαθεί σταδιακά να βάλει στο παιχνίδι της και τους καινούριους παίκτες. Σε πρώτη φάση από τους καινούριους περισσότερο έχουν παίξει ο Ουάρντα και ο Λέο Ζαμπά, οι οποίοι έχουν θέματα στην ανασταλτική τους συμμετοχή στην ομάδα και αυτό δημιουργεί ορισμένες ανισορροπίες.

Σε κάποια ματς ο Δικέφαλος έδειξε φοβερά στοιχεία και μέταλλο, ακόμη και χωρίς τις προσθήκες που έγιναν φέτος, αλλά σε άλλα παιχνίδια φάνηκαν και κάποιες αδυναμίες. Μια από αυτές είναι η ταχύτητα στα χαφ.

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλές, καλές και ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ του για να βρει τη συνταγή της επιτυχίας, όπως έκανε πέρυσι ο Λουτσέσκου. Φέτος ξέρει καλύτερα την ομάδα και έτσι θεωρώ ότι θα μπορέσει να διορθώσει νωρίτερα τα όποια κακώς κείμενα υπάρχουν.

Ο ΠΑΟΚ που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, πρέπει να παίζει και περισσότερο ως πρωταθλητής, όπως έκανε πέρυσι στο μεγάλο σερί που έτρεξε (παρότι του έκλεψαν τον τίτλο). Χρειάζεται και 2-3 ακόμη νίκες, να χτίσει ένα σερί για να βρει και πάλι τον αέρα που έβγαζε πέρυσι μπαίνοντας σε κάθε γήπεδο για να καθαρίσει τα ματς.

Ο δρόμος είναι μακρύς για τον τίτλο και όπως λένε όλοι στον ΠΑΟΚ μπροστά υπάρχουν άλλοι 28 τελικοί.

ΥΓ1: Η εντελώς λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στο καθαρό γκολ του Ακπόμ από τον βοηθό Βασίλη Καμπούρη δεν μπορεί να είναι ανθρώπινο λάθος. Δεν ήταν μια φάση λίγων εκατοστών, αλλά πολλών μέτρων! Ο Ακπόμ καλύπτονταν όχι μόνο από έναν, αλλά από δύο παίκτες του Πανιωνίου πριν σκοράρει: από τον έναν καλύπτονταν σχεδόν 2-3 μέτρα και από τον άλλο 3-4 μέτρα. Ο Βασίλης Καμπούρης έκανε κι άλλα λάθη πέρυσι (εκείνα ήταν υπέρ της ΑΕΚ…), όμως λάθη μπορεί να κάνουν όλοι. Αλλά αυτό που έκανε στη Νέα Σμύρνη είναι τόσο χοντρό, που πρέπει να τον στείλουν σπίτι του.

ΥΓ2: Αυτός που έριξε τη φωτοβολίδα στον κόσμο του Πανιωνίου μέσα από την κερκίδα του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, πρέπει να βρεθεί και να αποβληθεί από τα γήπεδα. Τέλος. Δε είμαι της λογικής αποδοκιμασίας της βίας από όπου και αν προέρχεται (οι επαναστάσεις άλλωστε δε γίνονται με λουλούδια…), αλλά στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ανυπέρβλητη βλακεία.

Ξέρω ότι οι ίδιοι οι οπαδοί του Δικέφαλου θέλουν να λύσουν το θέμα ενδοοικογενειακά (χωρίς αστυνομίες κτλ), αλλά πρώτα θα πρέπει να βρεθεί ο χαζός που πέταξε τη φωτοβολίδα, να διαπιστωθεί αν όντως είναι ΠΑΟΚτσής, για να ξέρουν όλοι αν πρέπει να προσέχουν και για προβοκάτσιες στη συνέχεια.

Όπως και να έχει ήταν μια ενέργεια που δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί ακόμη και εγκληματική και τέτοια πράγματα δεν έχουν θέση στα γήπεδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ