AEK-Λιβάγια, χέρι-χέρι στην… εκτόξευση!

AEK-Λιβάγια, χέρι-χέρι στην… εκτόξευση!

Η κοινή, ανοδική πορεία της Ένωσης και του Κροάτη φορ, έναν χρόνο και… κάτι μετά το πρώτο τους «αντάμωμα».

Ο Μάρκο Λιβάγια ήρθε στην ΑΕΚ το προηγούμενο καλοκαίρι με αρκετούς, να αντιμετωπίζουν την εν λόγω προσθήκη με επιφυλακτικότητα. Κάτι η «κάψα» για την απόκτηση του Αραούχο (που βεβαίως ήρθε στην Ένωση λίγο αργότερα), κάτι η αστάθεια στην μέχρι τότε καριέρα του Κροάτη φορ, δεν επέτρεψαν στον κόσμο της ΑΕΚ να ενθουσιαστεί ιδιαίτερα. Αυτό, ωστόσο, μέχρι ο Λιβάγια να πατήσει το γήπεδο και να φορέσει τη φανέλα με τον Δικέφαλο.

Ο 25χρονος άσος φρόντισε να δείξει με την μία την τεράστια κλάση του, κάνοντας… παπάδες σε Ελλάδα και Ευρώπη με τα κιτρινόμαυρα. Άμεσα, εξελίχθηκε σε παίκτη-κλειδί για την Ένωση, με την συμβολή του στην περυσινή, απόλυτα πετυχημένη χρονιά, να είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Λιβάγια βρήκε στην ΑΕΚ το περιβάλλον που έψαχνε για χρόνια. Μια ομάδα που τον στηρίζει, έναν κόσμο που τον λατρεύει και ρόλο-κλειδί σε έναν σύλλογο που πρωταγωνιστεί.

Από τη στιγμή που συνέβη αυτό τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους και μάλλον εύκολα. Μεγάλα γκολ, τεράστιες εμφανίσεις και φυσικά τίτλοι. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος πιθανότατα δεν θα ερχόταν αν η ΑΕΚ δεν είχε στη σύνθεσή της τον Λιβάγια. Έναν παίκτη που έφερε… τούμπα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, «καθάρισε» τον ΠΑΟΚ, σκόραρε στη Λεωφόρο.

Η πορεία της Ένωσης και του Λιβάγια δείχνει άρρηκτα συνδεδεμένη και σίγουρα ανοδική. Ή μάλλον κάτι παραπάνω από ανοδική. Σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα, έκανε μια εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη, έφτασε στον τελικό του κυπέλλου, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League.

Την ίδια στιγμή που ο Κροάτης φορ είδε το όνομά του στις κλήσεις της φιναλίστ του Μουντιάλ, κάνοντας προ ημερών και την πρώτη του συμμετοχή. Όταν ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης της Κροατίας, έχοντας πίσω του τους Μόντριτς, Πέρισιτς, Πιάτσα.

Είναι σαφές πως τόσο για την ΑΕΚ, όσο και για τον Λιβάγια, αυτός ο «δεσμός» που δημιουργήθηκε πριν από έναν χρόνο και… κάτι, έχει οδηγήσει και τις δύο πλευρές στην εκτόξευση. Γι’ αυτό και η απόφαση της Ένωσης να δαπανήσει το καλοκαίρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει τον 25χρονο άσο από την Λας Πάλμας, ήταν μάλλον εύκολη. Όπως και αυτή της απόρριψης της πρότασης ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ που ήρθε λίγο αργότερα για τον Λιβάγια από την Ιταλία.

ΑΕΚ και Λιβάγια προς το παρόν κοιτούν το μέλλον τους από την ίδια γωνιά. Χωρίς καν να υπάρχει ως σκέψη το να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Άλλωστε τόσο η Ένωση όσο και ο Κροάτης φορ, έχουν ακόμα να πετύχουν πολλά μαζί. Μιας και πέρυσι, ήταν απλά η αρχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ