Ο (μόνος) δρόμος της ΑΕΚ και του Γαλανόπουλου

Ο (μόνος) δρόμος της ΑΕΚ και του Γαλανόπουλου

Τo golden boy της ΑΕΚ, Κώστας Γαλανόπουλος, πρέπει να... κόψει την κουβέντα για τον αντί-Σιμόες και τη μεταγραφή που δεν έγινε και να αποδείξει ότι ο ίδιος είναι η λύση σε κάθε πρόβλημα στα χαφ.

Θα μπορούσε η φωτογραφία του να μπει στα αποδυτήρια των Ακαδημιών της ΑΕΚ. Να έχει να λέει ο Ακης Ζήκος για την προοπτική όλων των παιδιών που είναι στις υποδομές. Να τους «φτιάχνει».

Ο Κώστας Γαλανόπουλος, προϊόν των Ακαδημιών της ΑΕΚ, από τα κακοτράχαλα γήπεδα με την Κ20 τώρα θα μπει στην «Αλιάνζ Αρίνα», στο «Γιόχαν Κρόιφ» και στο «Λουζ». Σε τρία γήπεδα που έχουν ζήσει κατάκτηση Πρωταθλήματος Ευρώπης!

Μάιο του 2016 έπαιξε για πρώτη φορά με την φανέλα της ΑΕΚ, της πρώτης ομάδας. Δύο χρόνια μετά έχει ζήσει ήδη πολλά. Κατάκτηση Κυπέλλου, κατάκτηση Πρωταθλήματος, συμμετοχές σε ομίλους Europa League, προκριματικά ChampionsLeague και τώρα περιμένει το… σεντόνι με μεγάλα ματς. Στην βιτρίνα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Τον προσεχή Δεκέμβρη θα γίνει 21. Θα έπρεπε ο ίδιος ο Γαλανόπουλος να… ξεκόψει την κουβέντα για τον αντί-Σιμόες όταν ο Πορτογάλος πρέπει να πάρει ανάσες. Θα έπρεπε ο Γαλανόπουλος να είναι η πρώτη επιλογή.

Η μετατροπή του σε σύγχρονο 8αρι δεν… βγήκε. Ούτε στην ΑΕΚ, ούτε στον ίδιο. Πρέπει ρεαλιστικά να δει, να κοιτάξει την προοπτική, να δουλέψει για να γίνει ένας σύγχρονος κόφτης. Να… καθαρίζει πίσω και να μπορεί καλύτερα να κυκλοφορήσει την μπάλα από πίσω.

Ο Σιμόες έχει την… σκούπα στον άξονα σε top επίπεδο, αλλά με την μπάλα στα πόδια έχει πρόβλημα. Το ξέρει και το καμουφλάρει. Αν δεν το είχε δύσκολα θα τον έβρισκε η ΑΕΚ από την Μορεϊρένσε.

Με σωματοδομή που μοιάζει… τούρμπο, ο Γαλανόπουλος έχει την προοπτική να μπει στα παπούτσια του «6αριου». Να περιορίσει τα λάθη του, να γίνει πιο επίμονος στο μαρκάρισμα, να διαβάζει τον αντίπαλο και να μην ξοδεύεται άσκοπα σε τρεξίματα δίχως ουσία.

Στα 21 του η ποδοσφαιρική ζωή του έχει φερθεί πολύ καλά. Άψογα θα έλεγα… Δεν έχει ζήσει άλλο κλαμπ, παρά μόνο την ΑΕΚ της αναγέννησης. Ευτυχία. Τις εμπειρίες του δύσκολα θα τις συναντήσεις σε άλλο παιδί τέτοιας ηλικίας. Μετρά σχεδόν 70 επίσημα ματς. Τα μισά στο πρωτάθλημα και τα υπόλοιπα σε Ευρώπη και Κύπελλο. Όλα αυτά τον έστειλαν βασικό στην Ελπίδων και με κλήση στην Ανδρών.

Για… συμβόλαιο δεν έχει να αγχώνεται διόλου. Μέχρι το 2021 δεμένος, με προοπτική… «Αγιάς Σοφιάς», με τον σύλλογο είναι δεμένος και για το μέλλον του η Γερμανία τον περιμένει με τον νέο ατζέντη που έχει.

Μπορεί ο Γαλανόπουλος να μην… λάμπει, να ξεσηκώνει, να ενθουσιάζει, αλλά είναι μονάδα. Πολύτιμη και βασικός. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης που σε ζητήματα διαχείρισης ποδοσφαιριστών «δεν παίζει», τον έχει χρησιμοποιήσει στα 5 από τα 6 φετινά επίσημα ματς. Εχασε μόνο ένα λόγο αποβολής.

Ο Γαλανόπουλος με όλα τα παραπάνω δεδομένα έχει ένα… δρόμο μπροστά του. Να ξεκόψει την κουβέντα για τον αντί-Σιμόες γρήγορα. Να έχει να σκέφτεται ο Ουζουνίδης αν ο παρτενέρ του θα είναι ο Αλεφ, ή ο Μάνταλος, ή ακόμη και ο Μοράν. Ο δρόμος είναι μπροστά του και καλείται να τον διαβεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ