Δική μας όλη η μπουγάδα για Τούμπα, ο Τσίπρας δίνει μανταλάκι

Δική μας όλη η μπουγάδα για Τούμπα, ο Τσίπρας δίνει μανταλάκι

Για τη νέα Τούμπα το κράτος δε θα χρεωθεί ούτε σεντ, το κόστος σχεδίων και ανέγερσης, θα καλυφθεί από Σαββίδη και χορηγούς

Το Σαββατοκύριακο συναντήθηκα με φίλο ΠΑΟΚτσή και λέγαμε τα δικά μας, για την ομάδα κλασικά. Εκεί που μιλούσαμε λοιπόν, περνάει από μπροστά μας μια κυρία, γνωστή του, τα είχε τα χρονάκια της και μας λέει «άντε πάλι, γήπεδο θα σας φτιάξει ο Τσίπρας, να τον ψηφίσετε εσείς οι ΠΑΟΚτσήδες».

«Ποιο γήπεδο μας κάνει ο Τσίπρας, μαντάμ:» την ρώτησα, για να εισπράξω την απάντηση πως έτσι είχε ακούσει..

Παρεμπιπτόντως η τοποθέτηση της δεν ήταν εκ του πονηρού, δεν εμπεριείχε ίχνος κακίας, η κυρία είναι άσχετη με τα αθλητικά, ζει στην Αθήνα και από τη φάτσα; την έκοψα για ψηφοφόρο του Κούλη. Κάτοικος Φιλοθέης ή Παπάγου, γκαραντί, οπότε η οπτική της ήταν μάλλον κομματική, δεν είχε να κάνει με ομάδες..
Φανταστείτε όμως να αφορούσε ομάδες, κρύβοντας μέσα, πονηριά και κακία.

Το θέμα είναι πως αυτό πέρασε προς τα έξω, ότι ο Τσίπρας μας κάνει γήπεδο. Λέγε-λέγε τα κρατικά είτε τα σιτιζόμενα ΜΜΕ, συν την αφέλεια ή την εμπάθεια ορισμένων που προσπαθούν δια της πλαγίας, να περάσουν αυτό το μήνυμα, αυτή είναι η εντύπωση που έμεινε.

Η κυρία του παραδείγματος είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα, λογικά θα περιμένει τις επόμενες μέρες να δει φωτό από μαστόρια με μπλουζάκια του Σύριζα και τατού τις πρασινοκοκκινοπεθαμενατζήδικες σημαίες, να ρίχνουν μπετά, μέσα στο λιοπύρι. Αν πήγαινε έτσι, να ψηφίζαμε Κουτσούμπα βρε αδερφέ, σε 5 μήνες θα είχαμε χτίσει Αλιάνζ Αρένα και Μπερναμπέου, πακέτο στον ίδιο χώρο.

Η νέα Τούμπα θα γίνει χωρίς το κράτος να χρεωθεί ούτε σεντ, όλο το κόστος από τα σχέδια μέχρι την ανέγερση, θα καλυφθεί από ιδιώτες. Τον Ιβάν Σαββίδη και χορηγούς, καμμία σχέση με αυτό της χάρτινης δηλαδή, που γίνεται με προγράμματα του ΕΣΠΑ, τα οποία εννοείται πως στερήθηκαν από κάποιον άλλον.

Αφήστε που για το συγκεκριμένο έχω αμφιβολίες αν θα είναι από τσιμέντο, με τη φόρα που έχει πάρει ο Τζάμπας πιθανολογώ πως και το γήπεδο θα είναι από χαρτί. Πόσο δε όταν ο θεμέλιος λίθος είναι το πρωτάθλημα που πήρε πέρσι. Γίνεται να αντέξει μια χάρτινη κούπα τόσο τσιμέντο;

Κατ΄αυτόν τον τρόπο θα είναι και οικολογικό-φιλικό στο περιβάλλον, οπότε παίζει να τσιμπήσουν και δεύτερη επιδότηση.

Σε περίπτωση βροχής βέβαια, θα τρέχουν όλοι να βοηθήσουν στο στέγνωμα, με τις γυναίκες τους να ψάχνονται ποιος έκλεψε το σεσουάρ από το σπίτι..
Εννοείται πως το γήπεδο του ΠΑΟΚ, όπως και κάθε παρόμοιος χώρος, ισοδυναμεί με αναπτυξιακό έργο, αρκεί να υπολογίσει κάποιος πόσα θα τζιράρει το κράτος από ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων στους εμπορικούς χώρους κλπ.

Το γήπεδο της χάρτινης δεν το συμπεριλαβάνω στην κατηγορία, αυτοί δεν πληρώνουν φόρους και ΦΠΑ (κάποτε το είχε δηλώσει ευθαρσώς ο Ντέμης, ως πρόεδρος), το αφήνουν να μαζεύεται κι όταν το ποσό διογκωθεί, είτε μπαίνουν σε κάποιο άρθρο, είτε φουντάρουν οικειοθελώς στη Γ.

Τα κρατικά έσοδα θα είναι σε ρευστό και το αντάλλαγμα είναι μια λωρίδα γης που παραχωρεί το Ταμείο ενόπλων δυνάμεων στον ΠΑΟΚ εκτός γηπέδου, η οποία στο σημείο που βρίσκεται είναι εκτός των άλλων, εντελώς άχρηστη.

Με ποιον τρόπο θα το αξιοποιούσε άραγε το Υπουργείο, φτιάχνοντας πεδίο βολής έξω από τη Θύρα 4, ή ΚΨΜ;

Το πρώτο είναι αχρείαστο και να μην πετύχουμε τον επόμενο -για- Όσκαρ, αυτός πάλι τον πεθαμένο θα κάνει, όσο για το δεύτερο, ο εκλεπτυσμένα γευσιγνώστης και αναθρεμμένος στο Champs Élysées λαός του ΠΑΟΚ, δε μπορεί να συμβιβαστεί με passé διατροφή και ληγμένα ροξ. Αφήστε που εξ΄όσων θυμάμαι, ρετσίνες δεν πουλούσαν στα ΚΨΜ..

Για να ακριβολογώ, η λωρίδα αυτή που ΘΑ παραχωρήσει το κράτος, έχει όση αξία ένα μανταλάκι σε μια μπουγάδα.

Η συσκευή είναι δική μας, το απορρυπαντικό το πληρώνουμε επίσης από την τσέπη μας, όπως και το μαλακτικό, ο λογαριασμός του ρεύματος που θα καταναλώσουμε θα έρθει στο όνομά μας, εμείς θα αφιερώσουμε το χρόνο μας περιμένοντας να τελειώσει το πλυντήριο, να απλώσουμε, να σιδερώσουμε.

Απαραίτητο και το μανταλάκι δε λέω, αν πιάσει κάνας Βαρδάρις θα ψάχνουμε τα σώβρακα στο απέναντι μπαλκόνι. Παραμένει μανταλάκι όμως, δε γίνεται να περνάει προς τα έξω πως η μπουγάδα είναι δώρο του κράτους.

Γι αυτό το μανταλάκι ξέσπασε όλος ο ντόρος κι έγινε θέμα προχθές στην ΕΤ3, προκαλώντας την έκρηξη του ΑΣ ΠΑΟΚ. Από ολόκληρη την ανακοίνωση, απομονώνω το σημείο που αναφέρει «είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε σε δημόσια συζήτηση να δούμε τελικά ποιο Σωματείο είναι ευνοημένο και ποιο όχι από το ελληνικό κράτος…».
Άντε βρε κουνέλια, φοβάστε το διάλογο και αυτοπροσδιορίζεστε ως δημοσιογράφοι-παρουσιαστές;

Βγείτε να πείτε τα ίδια, έχοντας και αντίλογο όμως, να δούμε ποιος έχει πάρει, από ποιον, πόσα και με ποιον τρόπο. Μόνο οι υποχθόνιοι και οι ύπουλοι επιδίδονται σε μονόλογο, αυτοί που δεν έχουν να κρύψουν κάτι προτιμούν το διάλογο…

ΥΓ. Ενδεικτικό του άκρατου και χυδαίου προπαγανδισμού είναι το σχόλιο που διάβασα σε ιστοσελίδα, κάτω από τις προαναγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ, για τη νέα Τούμπα, «γιατί να δικαιούται γήπεδο μόνο ο ΠΑΟΚ, κύριε πρωθυπουργέ;» αναρωτήθηκε φίλος του «ο Άρης». Η απορία δεν είχε σχέση με τη συνήθη λογική των ομοϊδεατών του που εύχονται να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αν και μετά από τόσες τουρνέ την επαρχία, θα έπρεπε να έχουν ολόκληρο κοπάδι.

Ήθελε κι εκείνος μια κατσίκα, μονίμως αυτό κάνουν άλλωστε, κλαιγόμενοι για αυτά που παίρνει ή νομίζουν ότι παίρνει ο ΠΑΟΚ, ζητούν να πάρουν κι αυτοί, αποκαλώντας τον ΠΑΟΚ ως κρατικοδίαιτο, από πάνω.

Έστω και χωρίς διάθεση κακεντρέχειας πάντως, ο φίλος του «ο Άρης» ανέδειξε το μέγεθος της παραπληροφόρησης, πιστεύει στ’ αλήθεια το παλικάρι πως ο Τσίπρας υποσχέθηκε πως θα φτιάξει νέο γήπεδο στον ΠΑΟΚ, οπότε ζήτησε το ίδιο για την ομάδα του.

Η ομάδα του παρεμπιπτόντως δεν κατάφερε ούτε νέο χλοοτάπητα να τοποθετήσει, έστρωσαν έναν που βρήκαν σε τιμή ευκαιρίας στα Lidl κι έγινε χωράφι στο πρώτο φιλικό. Κι αντί να τον αντικαταστήσουν με κάτι της προκοπής που θα χρειαζόταν μερικές ημέρες μέχρι να ετοιμαστεί, έσπειραν γκαζόν και το ποτίζουν με το λάστιχο για να μεγαλώσει, όπως κάνει ο κυρ Λάμπης στην αυλή του εξοχικού του.

Γι αυτό έχει περάσει ένας μήνας και ακόμα δε μπορούν να παίξουν στην έδρα τους, που υποτίθεται ανακαίνιζαν όλο το καλοκαίρι. Αφού θέλει το ίδιο για την ομάδα του λοιπόν, ας πει του Καρυπίδη να βάλει το χέρι στην τσέπη για να φτιάξει τον the new Χαρίλαο. Θα είναι το πρώτο γήπεδο παγκοσμίως σε σχήμα κάλτσας, αφού βάζοντας βαθιά στο χέρι στην τσέπη, δε θα πιάσει κάτι άλλο.

Αυτούς μάλιστα θα τους βγει πιο τζάμπα από τη χάρτινη, δεν είναι μόνο οι παράλληλοι βίοι με τις πτωχεύσεις και τα 44, ο πρόεδρος τους θα αφήσει απλήρωτους τους μπετατζήδες όπως έκανε με τους υπαλλήλους στα σούπερ μάρκετ και θα τους συντηρεί το κράτος με βοηθήματα.

Εμπρός λοιπόν, αφού θέλετε γήπεδο απαιτώντας ίδια αντιμετώπιση με αυτήν του ΠΑΟΚ, ξεκινήστε, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και τα σκυλιά δεμένα.

Κι αν στην πορεία χρειαστεί να παραχωρηθεί και σε εσάς κάποια λωρίδα γης που ανήκει στο δημόσιο, ζητήστε την ανάλογη εξυπηρέτηση που έγινε στον ΠΑΟΚ. Αν πάλι δεν προχωρήσει η δουλειά, δεν υπάρχει θέμα, πεταχτείτε μέχρι τη λωρίδα της Γάζας!

Ένα τσιγάρο δρόμος είναι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ