Εθνική Ελλάδας: Αν χάσει και την άμυνα!

Εθνική Ελλάδας: Αν χάσει και την άμυνα!

Το πρόβλημα στην επίθεση προκαλεί παρενέργειες και στα μετόπισθεν για την Εθνική ομάδα!

Μπορεί να μπήκε με το δεξί στο nations league η Εθνική μας ομάδα, αλλά παραπάτησε μόλις στο δεύτερο βήμα της. Κι αυτό συνέβη γιατί εκτός από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην επίθεση δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει απέναντι στην Ουγγαρία ούτε το δυνατό της χαρτί που είναι η άμυνα.

Με τους Εσθονούς έφτασε το γκολ του Φορτούνη, αν και οι παίκτες του Σκίμπε έχασαν από το μισάωρο τον έλεγχο του αγώνα. Το δέχθηκαν το «σήμα κινδύνου», αλλά δεν το αξιοποίησαν όπως θα έπρεπε. Με τους Ούγγρους ο Γερμανός τεχνικός διαφοροποίησε ελαφρώς την πατέντα με τα τρία «δεκάρια», βάζοντας  τον Λάζαρο αντί του Μάνταλου, όμως από τη στιγμή που έπαιξε με τον Δώνη στην κορυφή της επίθεσης θα μπορούσε να βρει δίχτυα μόνο σε περίπτωση όπως αυτή με το στημένο του Φορτούνη και την κεφαλιά του Μανωλά (και με επόπτη… κάθαρσης)!

Στη φάση του δεύτερου γκολ των γηπεδούχων (που σημειωτέον δεν είχαν την υποστήριξη από το κοινό τους) διαπιστώσαμε ότι πέρα από τη «δυστοκία» στην επίθεση η Εθνική μας έχει χάσει και το «κληρονομικό χάρισμα» που έχει να κάνει με την άμυνά της.  Όταν βλέπουμε (και μαζί με εμάς και οι αμυντικοί του Σκίμπε) τους Ούγγρους να σουτάρουν μέχρι να πάει η μπάλα στα δίχτυα, τότε αυτός είναι πράγματι ένας λόγος για να ανησυχήσει κανείς σοβαρά.

Με δύο φάσεις το πήραν το τρίποντο οι Ούγγροι που δεν έχουν καλύτερη ομάδα από τη δική μας, όμως όσο η Ελλάδα δεν αποκτά πυξίδα στον αγωνιστικό χώρο, τόσο θα υποφέρει στα ματς με τους θεωρητικά πιο αδύναμους αντιπάλους.  Δεν της είναι απλό να ανέβει στο μισό γήπεδο του άλλου, κι όταν βρίσκει απέναντί της «ταμπούρι», τότε αποσυντονίζεται.

Και δεν μπορεί να βρει το διάδρομο για την αντίπαλη εστία αλλά και δεν κρατάει τη συνοχή στη δική της άμυνα, την οποία υποχρεώνεται εκ των συνθηκών της αναμέτρησης να ανεβάσει ψηλά. Όχι ότι δεν διαθέτει τις δυνατότητες για να το πετύχει, αφού ο Μανωλάς έχει την ταχύτητα και ο Παπασταθόπουλος την εμπειρία, αλλά ο «συνδυασμός» είναι το δύσκολο,

Πριν να τον καταδικάσουμε τον Σκίμπε γιατί οι επιλογές του πράγματι δεν είναι και οι καλύτερες θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι σε τούτη τη φάση οι παίκτες από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ προέρχονται από την πρώτη «ειδική διαδρομή», καθώς σπατάλησαν αρκετές από τις δυνάμεις τους στην προκριματική φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και είναι λογικό να «αδειάζουν» στο πρώτο τάιμ άουτ.

Απλά η συνέχεια θα είναι πιο πολύπλοκη και οι υπολογισμοί ξεκάθαροι, καθώς θα χρειαστούν μόνο νίκες και μάλιστα σε παιχνίδια όπου οι αντίπαλοι μένουν πίσω και σου ζητάνε να τρέξεις εσύ. Κάποια στιγμή θα άλλαζαν οι ρόλοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ