Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια, οι ΑΕΚτζήδες δεν ψήνονται

Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια, οι ΑΕΚτζήδες δεν ψήνονται

Ο Κώστας Καίσαρης μετράει τα διαρκείας ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και διερωτάται; Για ποιους λόγους, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ είναι τρίτη και καταϊδρωμένη;

ΧΑΡΕΣ και πανηγύρια στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Για τις 14.267 κάρτες που έφτασαν τα διαρκείας. Άνοδος κατά 70% σε σχέση με τα 9.832 πέρυσι. Από κει και πέρα ο καθείς μπορεί να χαρακτηρίσει την αύξηση, μέτρια, ικανοποιητική, εντυπωσιακή. Αν μετράς σε σχέση με πέρυσι, τα 14.267 διαρκείας, είναι πράγματι ένα αρκετά καλό νούμερο. Αν μετράς από τις 12.855 κάρτες του 2013, παρατηρείς ότι δεν έχουν προστεθεί ούτε 1.500 παραπάνω. Σε σχέση δηλαδή με τη πορεία και τα επιτεύγματα της ομάδας, Ψιλοπράματα

Σ ΑΥΤΗ τη πενταετία από τα κατσάβραχα της Γ Εθνικής, η ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο, έκανε τα πάντα. Πήρε κύπελλο. Έπαιξε σε άλλους δύο τελικούς. Πήρε το πρωτάθλημα. Μετέχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ταυτόχρονα «σηκώνεται» το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κάτι παραπάνω, δεν μπορούσε να γίνει. Κι όλα αυτά υποτιμούνται 1.412 κάρτες παραπάνω, σε σχέση με τη Γ Εθνική; Κύπελλο, πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ, γήπεδο, σκάρτα 1.500 διαρκείας περισσότερα; Η διαφορά είναι ελάχιστη μηδαμινή. Ποιος, θα πίστευε πριν πέντε χρόνια, αν του λέγανε ότι η πρωταθλήτρια και στην ελίτ της Ευρώπης ΑΕΚ, δεν θα έφτανε τα 15.000 διαρκείας.

ΕΙΝΑΙ προφανές ότι οι ΑΕΚτζήδες δεν ψήνονται. Το λένε αυτό και τα 7.504 εισιτήρια της πρεμιέρας με τα Γιάννενα. Το πως και το γιατί είναι δικό τους θέμα. Αν μιλήσουμε για τα διαρκείας είναι προφανές ότι βασική παράμετρος, είναι η αγάπη για την ομάδα. Να είμαι δίπλα της, σαν οπαδός σε όλα τα παιχνίδια, όλη τη σεζόν. Η αγάπη για την ομάδα, έκανε 12.855 ΑΕΚτζήδες να πάρουν διαρκείας, στη Γ Εθνική. Οι τίτλοι στο διάστημα που μεσολάβησε πρόσθεσαν μόλις 1.412 παραπάνω. Συν, τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί με την διοίκηση. Ότι εγώ, σαν οπαδός επειδή, ακριβώς, έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση βάζω το χέρι στη τσέπη και προπληρώνω, για όλη τη σεζόν. Ανεξάρτητα από την αγωνιστική πορεία της ομάδας. Είναι το ένστικτο του οπαδού που τον οδηγεί κάθε φορά, στις οποίες αποφάσεις-επιλογές του.

ΣΕ αντίθεση με τη (πρωταθλήτρια ) ΑΕΚ, τα διαρκείας του ΠΑΟΚ εκτοξεύθηκαν λίγο παραπάνω από τις 20.000 κάρτες. Είναι ο συνδυασμός όλων όσων αναφέραμε παραπάνω. Είναι η αγάπη για την ομάδα αλλά και η ανταπόδοση στις προσπάθειες της διοίκησης. Ο κόσμος βλέπει και επιβραβεύει. Βλέπει τις επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη, τον πιστεύει και τον εμπιστεύεται. Είναι η κοινή πεποίθηση ότι πέρυσι το πρωτάθλημα τους το κλέψανε. Κι αντί για απογοήτευση προέκυψε συσπείρωση. Κάτι, που αποτυπώνεται στη διάθεση των διαρκείας.

ΧΩΡΙΣ πρωτάθλημα, ύστερα από επτά χρόνια, ο Ολυμπιακός, χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ αλλά οι κάρτες λίγο πιο κάτω από τις 20.000. Εντυπωσιακός αριθμός. Που αποδυκνείει, ότι δεν είναι μόνο η αγάπη των οπαδών του Ολυμπιακού για την ομάδα. Είναι και η σχέση εμπιστοσύνης που έχει οικοδομηθεί με τη διοίκηση. Είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που έχει πείσει, τον κόσμο, ότι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θα κάνει το καλύτερο δυνατόν. Το απέδειξε με την αναμόρφωση της ομάδας το καλοκαίρι. Το απέδειξε με τη μεταγραφή του Γιαγιά Τουρέ κλπ.

Η ΔΙΑΘΕΣΗ των διαρκείας είναι βαρόμετρο. Που δείχνει τη διάθεση και τη δυναμική του σκληρού πυρήνα των οπαδών. Είτε αφορά τους οργανωμένους στο πέταλο, είτε τον καλό κόσμο στις ακριβοπληρωμένες θέσεις των διάρκειας. Τους πιστούς. Τους «καλούς πελάτες», μπορείς να πεις, ανεξάρτητα από το κόστος του διαρκείας. Αν είναι από τα φτηνά η από τα ακριβά. Αυτούς που θα πάνε στο γήπεδο βρέξει χιονίσει. Ανεξάρτητα αν η ομάδα τους, παίζει με τη Ρεάλ η τα Άσπρα Χώματα. Τους Αρειανούς που θα πάνε και τη Δευτέρα με τον Λεβαδειακό. Και δεν θα περιμένουν το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Βικελιδης. Τους Παναθηναϊκούς, που στηρίζουν τη προσπάθεια των πιτσιρικάδων, χωρίς να περιμένουν «ανταλλάγματα» σε νίκες και τίτλους.

ΟΙ εποχές σαφώς και έχουν αλλάξει. Τα 30.091 διαρκείας, τoυ Παναθηναϊκού επί πολυμετοχικότητας, δεν ξαναγίνονται. Όπως τα 25.495 της ΑΕΚ στο ξεκίνημα της προσπάθειας του Ντέμη Νικολαίδη. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης με 21.100 διαρκείας έχει ακόμα, το ρεκόρ στον ΠΑΟΚ. Είναι το filling του οπαδού, που ψήνεται ότι κάτι καλό πάει να γίνει στην ομάδα. Με τα διαρκείας, γίνεται κάθε καλοκαίρι, μία άτυπη μάχη, εντυπώσεων. Ποια από τις αποκαλούμενος μεγάλες ομάδες, θα δώσει τα περισσότερα. Ένα μίνι «πρωτάθλημα». Που βλέπουμε τη κανονική πρωταθλήτρια ΑΕΚ, να τερματίζει τρίτη και καταϊδρωμένη. Οι 14.267 κάρτες, είναι πράγματι «ρεκόρ πενταετίας», αλλά δεν προσφέρονται για θριαμβολογίες. Σαν ταβάνι δηλαδή, δεν μπορείς, να το πεις και ψηλό. Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια, παίζει στον Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά οι ΑΕΚτζήδες δεν ψήνονται.

Στη μουσική επιλογή Smoking Time Jazz Club- Percolatin Blues.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ