Ο Σαββίδης στο Τζουράσικ Παρκ και το έθιμο της γειτονιάς

Ο Σαββίδης στο Τζουράσικ Παρκ και το έθιμο της γειτονιάς

Αν πετύχεις στο δρόμο τον Καμμένο και ζητήσεις γλυκοπικάντικες γαρίδες σαγανάκι, θα δεσμευτεί πως το αίτημα θα μεταφερθεί στους αρμοδίους.

Σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα που το to10.gr θα συμπληρώσει ένα χρόνο στον ιντερνετικό ωκεανό, έχω κατά νου να αφιερώσω μερικά φωνήεντα για το ρόλο που βαράω εδώ. Για το σκεπτικό με το οποίο ξεκίνησα, για το που αποσκοπεί η παρουσία μου κλπ-κλπ.

Προδίδοντας κάποιες από τις σκέψεις που θα αποτυπώσω εκείνη τη μέρα, ένα από αυτά που ήθελα να πετύχω, ήταν να δώσω στους υπόλοιπους μια διαφορετική εικόνα του ΠΑΟΚ, της αθλητικοκοινωνικής καθημερινότητας που ζούμε και της Θεσσαλονίκης γενικότερα, από αυτή που είχε η πλειοψηφία στο μυαλό της.

Το έχετε αντιληφθεί από τις κατά καιρούς αναφορές μου, πως για εμάς εδώ στα ψηλά της χώρας ο «ο Άρης», ισοδυναμεί με διέξοδο. Ο πιο εγγυημένος τρόπος, για να σκάσει κάνα χαμόγελο το χειλάκι μας. Ανεργία, εθνικά θέματα, ανασφάλεια, φόροι, ΕΝΦΙΑ, όλα αυτά ξεπερνιούνται με ένα απλό ζάπινγκ στα ρεπορτάζ τους, το γέλιο που προσφέρουν δεν έχει προηγούμενο.

Έχω πλήρη επίγνωση, πως διαβάζοντας ορισμένες φορές τα γραφόμενα μου, θα νομίζετε πως υπερβάλλω, «δε γίνεται να συμβαίνουν αυτά που γράφει ο τύπος», θα σκέφτεστε.

Κι όμως δεν είναι έτσι, την υπερβολή τη θεωρώ ως αλατοπίπερο, μόνο όμως στο πλαίσιο αναγκαίου παραλληλισμού, τρολ, ή σάτιρας. Όχι όμως όταν η περιγραφή αφορά γεγονότα, η παράθεση των οποίων επιβάλλεται να είναι πάντα ακριβής.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα, με αφορμή την παραχώρηση μια λωρίδας γης από το Υπουργείο Ενόπλων δυνάμεων, σχολίαζα τις αντιδράσεις του προπαγανδισμένου κοινού, μεταξύ αυτών κι ενός οπαδού του «ο Άρης», που ζήτησε γήπεδο από τον Τσίπρα, με το σκεπτικό πως θα έφτιαχνε και στον ΠΑΟΚ!

Έγραψα σχετικά, πως «μονίμως αυτό κάνουν, κλαιγόμενοι για αυτά που παίρνει ή νομίζουν ότι παίρνει ο ΠΑΟΚ, ζητούν να πάρουν κι αυτοί, αποκαλώντας τον ΠΑΟΚ ως κρατικοδίαιτο και βολεμένο, από πάνω.».

Πρόκειται για πάγια τακτική τους, αυτό περιλαμβάνει το 24ωρο τους, παρακολουθούν τι κάνουμε εμείς, προσπαθούν να το ακολουθήσουν και από πάνω βρίζουν εμάς που κάνουμε, εκείνο που θα ήθελαν να κάνουν και οι ίδιοι. Και το αποτέλεσμα είναι να τρέχουν ξωπίσω μας, ασθμαίνοντας.

Έδωσε ο ΠΑΟΚ οικόπεδο για να κατασκευαστεί το κλειστό της Πυλαίας, κλάψα αυτοί γιατί να έχει γήπεδο ο ΠΑΟΚ και όχι εμείς;

Τσίμπησαν λοιπόν χαριστικά και χωρίς να δώσουν απολύτως τίποτα, τη χρήση του Αλεξάνδρειου, κάνοντας έξωση σε όσους συλλόγους το χρησιμοποιούσαν. Ο ΠΑΟΚ έδωσε οικόπεδο, αυτοί έδωσαν αγκαλίτσες, σύμφωνα με την προπαγάνδα τους όμως, ο ΠΑΟΚ όμως είναι υπόλογος και ο διαπλεκόμενος της υπόθεσης.

Πήρε κάποτε κρατική διαφήμιση ο ΠΑΟΚ στη φανέλα του, δωσ΄ του κλάψα αυτοί γιατί να έχει διαφήμιση μόνο ο ΠΑΟΚ, τους έδωσαν κι αυτούς ΕΚΟ.
Δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής σ΄αυτά του γράφω, αληθινά είναι τα περιστατικά.

Έγινε τις προάλλες η συνάντηση με τον Καμμένο όπου ο τελευταίος δεσμεύτηκε για την παραχώρηση στρεμμάτων έξω από την Τούμπα, που στο σημείο που βρίσκονται δεν είναι εκμεταλλεύσιμα από το υπουργείο του.

Όλα αυτά συνέβησαν τη Δευτέρα.

Αν πατήσετε στο google «Καρυπίδης-Καμμένος-Χαρίλαος», θα πέσετε σε είδηση της επόμενης ημέρας, σύμφωνα με την οποία ο πρώτος ζήτησε τη βοήθεια του δεύτερου για ανάπλαση του γηπέδου!!!.

Εννοείται πως ο Καμμένος δε λέει σε κανέναν όχι, υπουργός είναι άλλωστε. Αν τον πετύχεις στο δρόμο και του πεις «καλησπέρα αξιότιμε κύριε Υπουργέ μας, σήμερα η όρεξή μου τραβάει γλυκοπικάντικες γαρίδες σαγανάκι», θα απαντήσει «δεσμεύομαι πως το αίτημα σας θα μεταφερθεί στους αρμοδίους και πως τις επόμενες ημέρες θα κάνω επερώτηση στη Βουλή». Καπάκι θα βγάλει στυλό από το αυτί, μπλοκάκι από την κωλότσεπη, ρωτώντας «από σαλάτα τι να σας φέρω, από ποτό προτιμάτε ουζάκι, μπύρα, έχουμε και καλό κρασί, παραγωγής μας…».

Ο Καμμένος βέβαια τη δουλειά του κάνει, αυτοί γιατί πήγαν στον συγκεκριμένο; Έχει κάποιο κομμάτι γης το υπουργείο έξω από τον Χαρίλαο;. Και πότε αποφάσισαν να αναπλάσουν το γήπεδό τους;
Αν έχει, γιατί δε αναφέρουν τα ρεπορτάζ ποιος είναι ο χώρος, σε ποιο σημείο βρίσκεται, πόσα στρέμματα είναι;

Τα αντίστοιχα του ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε κρυφά, ούτε μυστικά, ο ΠΑΟΚ απευθύνθηκε στον Καμμένο, επειδή ανήκουν στο υπουργείο του και το ότι υπάρχει πλάνο νέας Τούμπας, δεν είναι κάτι που προέκυψε χθες.

Πήγαν ν΄ ανοίξουν πόρτα με τον Καμμένο λοιπόν, επειδή ο τελευταίος πήγε στην Τούμπα.

Τόσο απλά…

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ είχε κατασκευάσει τη νέα Τούμπα, ή δεν υπήρχαν πέριξ της περιοχής στρέμματα του ανήκουν στο υπουργείο, ή το καινούργιο γήπεδο δεν αποτελούσε προτεραιότητα, ούτε που θα ασχολούνταν με τον Καμμένο. Ούτε θα έμπαιναν στο τριπάκι, να ασχοληθούν με το γήπεδό τους.

Αν τα στρέμματα πέριξ της Τούμπας ανήκαν στο κράτος της Ζιμπάμπουε και ο πρέσβης της χώρας επισκεπτόταν την Τούμπα γι αυτόν το σκοπό, την επόμενη ημέρα θα επεδίωκε συνάντηση μαζί του και ο Καρυπίδης, άνευ λόγου και αιτίας.

Επειδή απλά συναντήθηκε με τον ΠΑΟΚ και αποτελεί έθιμο της γειτονιάς, να κάνουν ότι κάνουμε κι εμείς…

Κι αν ο Ιβάν πήγαινε βόλτα στο Τζουράσικ Παρκ, την επόμενη θα έκανε το ίδιο ο Καρυπίδης, βγάζοντας selfie με τους δεινόσαυρους…

ΥΓ. Το θέμα της επαφής Καρυπίδη-Καμμένου παίζει να είναι και προσχηματικό, με τόσα πιστόλια που έχουν ρίξει έπειτα από δυο πτωχεύσεις, θεωρώ πιθανότερο να ζήτησαν κάναν όλμο από το Υπουργείο Ενόπλων δυνάμεων, για να εκσυγχρονίσουν τις στρατηγικές τους, ως σύλλογος…

Σίγουρα θα χρειάζεται κι ο Καρυπίδης, με τόσες τόγκες που έχει αφήσει στα σούπερ μάρκετ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ