Ευαισθητοποιήθηκε κάποιος από τις δηλώσεις Κούγια;

Ευαισθητοποιήθηκε κάποιος από τις δηλώσεις Κούγια;

Σχεδόν 24 ώρες έχουν περάσει και ακόμα δεν έχουμε δει ΕΠΟ, ΚΕΔ, Λίγκα και Υπουργό να κάνουν κάτι για να μην τιναχτεί το ματς στον αέρα, μετά την… προειδοποίηση Κούγια στον Κομίνη ενόψει του ματς Λάρισα-Παναθηναϊκός.

Ο Αλέξης Κούγιας… προειδοποίησε τον Κομίνη πως θα ανοίξει το στόμα του, ανάλογα με το πως θα σφυρίξει την Κυριακή. Έχουν περάσει σχεδόν 24 ώρες και ακόμα δεν έχουμε δει ΕΠΟ, ΚΕΔ, Λίγκα και Υπουργό να κάνουν κάτι για να μην τιναχτεί το ματς στον αέρα, παρ’ όλο που η FIFA είναι αμείλικτη για δυσφημιστικές δηλώσεις ή ανακοινώσεις εναντίον των διαιτητών.

«Αισθάνθηκα… περίεργα, όταν άκουσα ότι ορίσθηκε ο κ. Κομίνης στον αγώνα μας με τον Παναθηναϊκό, γιατί στιγματίσθηκε από το γκολ στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αλλά έχει κάνει και καλές διαιτησίες κατά το παρελθόν. Εμείς έχουμε παράπονα και από τη διαιτησία του κ. Τζοβάρα, ο οποίος σφύριξε στο ματς με τον Άρη, αλλά ελπίζω ότι ο κ. Κομίνης θα σταθεί στο ύψος της διαιτησίας, γιατί εάν δω κάτι σε βάρος της ομάδας μου, ξέρετε ότι δεν κρατάω κλειστό το στόμα μου».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Αλέξη Κούγια, τον μεγαλομέτοχο της Λάρισας, ο οποίος… ανησυχεί πως ο Κομίνης μπορεί να αδικήσει την ομάδα του την Κυριακή στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Προσθέτοντας, πάντως, πως ο Κομίνης έχει κάνει και καλές διαιτησίες στο παρελθόν και κάνοντας παράπονα για άλλον διαιτητή, τον Τζοβάρα που τους σφύριξε με τον Άρη! Όλα μαζί σε μια φράση. Προφανώς και έχει τους λόγους του για να το κάνει. Κι αν ο Τζοβάρας τον αδίκησε με τον Άρη, προφανώς και ο Κούγιας καλά κάνει και το λέει.

Επειδή δεν έχω δει το ματς του Άρη με τη Λάρισα, δεν έχω λόγο και να μην τον πιστέψω. Ας πούμε λοιπόν πως η Λάρισα αδικήθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έχουμε δύο ομάδες, τη Λάρισα και τον Παναθηναϊκό, οι οποίες θα αγωνιστούν την Κυριακή και έχουν αδικηθεί και οι δύο. Διότι και τον Παναθηναϊκό τον «έσφαξαν» στην Ξάνθη, ωστόσο οι πράσινοι κατάφεραν να κερδίσουν και τα σημαιάκια, που έκοβαν τα τετ α τετ το ένα μετά το άλλο. Άρα με ποια λογική να φοβάται ο Κούγιας και όχι ο Παναθηναϊκός τον Κομίνη; Επειδή ο Παναθηναϊκός δεν μιλάει;

Κάπου εδώ, λοιπόν, έρχεται ο… νόμος. Και ο νόμος είναι ξεκάθαρος για δυσφημιστικές δηλώσεις ή ανακοινώσεις εναντίον των διαιτητών, της ΚΕΔ, της ΕΠΟ και των μελών της και φυσικά εναντίον της αθλητικής δικαιοσύνης. Ήταν ένα από τα… προαπαιτούμενα της FIFA η εφαρμογή των ποινών για όλα τα παραπάνω. Θυμίζουμε τι ανέφερε η FIFA σε επιστολή που είχε στείλει στην ΕΠΟ:

«Η FIFA αναμένει από την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ να κάνει πλήρη χρήση της εντολής της, σε συμμόρφωση με τον σχετικό κανονισμό. Ειδικότερα, και σε συμμόρφωση με τις διατάξεις του κώδικα δεοντολογίας της ΕΠΟ, αναμένει από την επιτροπή δεοντολογίας να ενεργεί αυστηρά κατά οποιουδήποτε αξιωματούχου – ήτοι οποιουδήποτε μέλους ΔΣ, μέλους επιτροπής… ατόμων που ασκούν, de facto, τη διοίκηση επαγγελματικών ή ερασιτεχνικών σωματείων, ακόμα και εάν η συμμετοχή τους δεν είναι επίσημη – που προβαίνει σε δυσμενείς και δυσφημιστικές δηλώσεις κατά των αρχών και οργάνων του ποδοσφαίρου, ιδιαιτέρως μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης».

Η επιστολή κλείνει με τη φράση «ιδιαιτέρως μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης». Ο Κούγιας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «FAIR PLAY FM 96,1». Μέσο μαζικής ενημέρωσης δηλαδή. Άρα λογικά θα υπάρξει… ευαισθητοποίηση από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ για τις δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ. Διότι ο ίδιος ο Κούγιας και ο κάθε Κούγιας θα συνεχίσουν να φωνάζουν και να προειδοποιούν πως θα… ανοίξουν το στόμα τους για τον Κομίνη και τον κάθε Κομίνη. Το θέμα είναι τι κάνουν τα θεσμικά όργανα γι’ αυτό, από τη στιγμή μάλιστα που η FIFA είναι αμείλικτη σε τέτοια θέματα.

Τι έκανε από χθες το μεσημέρι η ΕΠΟ και η ΚΕΔ για τις δηλώσεις αυτές; Τι έκανε η Λίγκα; Τι έκανε ο Υπουργός, που κατά δήλωσή του θα φτιάξει το ποδόσφαιρο; Υπήρξε έστω μια αντίδραση; Πως θα πάει να σφυρίξει ο Κομίνης ένα δύσκολο παιχνίδι σαν αυτό της Κυριακής, έχοντας ακούσει τον μεγαλομέτοχο της μιας εκ των δύο ομάδων να… προειδοποιεί πως θα ανοίξει το στόμα τους; Έχει προστατεύσει η ΚΕΔ τον διαιτητή της για το συγκεκριμένο παιχνίδι και για τις πιέσεις που δέχτηκε;

Το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή του, ήδη οι διαιτησίες έχουν σηκώσει πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση (πέναλτι Πρίγιοβιτς, πέναλτι Μάνταλου, τετ α τετ που κόβονταν στο Ξάνθη – Παναθηναϊκός), αλλά δεν υπάρχει ακόμα μια αντίδραση και μια ευαισθητοποίηση από τα θεσμικά όργανα. Κι αν δεν υπάρξει σύντομα, τότε το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να τελειώσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ