Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Τελικά οι... λαλάκηδες κατάλαβαν τι έγινε;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο Καπετάνιος, ο Αντρεούτσι ο διερμηνέας και το τηλέφωνο κατακούτελα

Ο προπονητής Γκομέζ Ντε Φαρία, έφυγε χθες από τη ζωη. Ο Κώστας Καίσαρης βγάζει από το συρτάρι μία ιστορία με πρωταγωνιστές τον Γ.Βαρδινογιάννη και τον Αργεντινό σέντερ φορ, Αντρεούτσι, 38 χρόνια πίσω.

Ο Καπετάνιος, ο Αντρεούτσι ο διερμηνέας και το τηλέφωνο κατακούτελα | to10.gr

ΣΤΙΣ 19 Οκτωβρίου 1980, παίζουν στη Λεωφόρο, Παναθηναϊκός – Καβάλα. Ο κόσμος αποδοκιμάζει συνέχεια, τον Αργεντινό σέντερ φορ των πρασίνων, Λουίς Αντρεούτσι. Όνομα για τα δεδομένα της εποχής, τη προηγούμενη, σεζόν, πριν έλθει στην Ελλάδα, είχε βγει πρώτος σκόρερ στην Αργεντινή με την Κίλμες. Στον Παναθηναϊκό όμως, στις μέχρι τότε εμφανίσεις του, ο Αντρεούτσι δεν είχε δείξει κάτι ιδιαίτερο. Κάποια στιγμή στο ματς (γύρω στο 30΄) σκοράρει. Αντί να πανηγυρίσει στρέφεται στον κόσμο της Θύρας 13, πιάνει τα γεννητικά του όργανα και τους τα δείχνει! Κόλαση. Όλο το γήπεδο ξεσηκώνεται και με δεδομένο ότι ο διαιτητής (έκανε ότι) δεν είχε δει τίποτα, ο Αυστριακός προπονητής του Παναθηναϊκού, Χέλμουτ Σενέκοβιτς, αντικαθιστά τον Αντρεούτσι μόλις στο 35΄.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΟ ματς τελειώνει 2-1, ο Βαρδινογιάννης κατεβαίνει στα αποδυτήρια και παραγγέλνει να στείλουν τον Αντρεούτσι στο γραφείο του. Ταυτόχρονα, φωνάζει τον Πορτογάλο προπονητή Γκόμεζ Ντε Φαρία, που είχε μεσολαβήσει στη μεταγραφή του, για διερμηνέα. Έξαλλος ο Καπετάνιος, απευθύνεται στον Ντε Φαρία:

-«Πες σ αυτό το τσογλάνι, ότι εδώ είναι Ελλάδα. Εδώ είναι Παναθηναϊκός. Να ζητήσει αμέσως συγνώμη. Κι αν κάνει από δω και πέρα το παραμικρό, θα του κόψω τα αρχίδι@ και θα τον στείλω με το πρώτο αεροπλάνο στην Αργεντινή».

Ο Ντε Φαρία τα μεταφράζει ,κάτι απαντάει σε έντονο ύφος ο ποδοσφαιριστής και ο Βαρδινογιάννης ρωτάει τον διερμηνέα:

-Τι είπε;

Ο Ντε Φαρία δεν μιλάει…

Ο Βαρδινογιάννης επιμένει: «Τι είπε»;

Με τα πολλά, ο Ντε Φαρία αναγκάζεται να μεταφράσει: «Πρόεδρε, είπε, στα αρχίδι@ του…»!!

Έξαλλος ο Βαρδινογιάννης, αρπάζει το τηλέφωνο, που ήταν στο γραφείο και το φέρνει κατακούτελα Ντε Φαρία!

Ο Λουίς Αντρεούτσι δεν έπαιξε ξανά στον Παναθηναϊκό. Το συμβόλαιό του λύθηκε και γύρισε στη Αργεντινή.

(Ο Γκομέζ Ντε Φαρία ήταν Πορτογάλος, πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής. Στην Αργεντινή που είχε μεταναστεύσει, παντρεύτηκε Ελληνίδα, με καταγωγή από τα Γιάννενα. Αγωνίστηκε στην Τσακαρίτα ενώ πήρε το δίπλωμα προπονητικής στο Περού, παρακολουθώντας σεμινάρια με τον Μάριο Ζαγκάλο της Εθνικής Βραζιλίας. Το 1971, σε ηλικία 34 χρονών, έρχεται στα Γιάννενα για πρώτη φορά, μετά από πρόσκληση των συγγενών της γυναίκας του. Αναλαμβάνει την ομάδα και καθώς διαπιστώνει, ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι πανάκριβοι, φέρνει έξι από την Αργεντινή, στη τιμή του ενός. Για την ακρίβεια αντί να δώσει 1 εκατομμύριο δραχμές για έναν έλληνα ποδοσφαιριστή, έφερε τους Λίσα, Κοντογιωργάκη(Ριγκάνι), Παστερνάκη, Γκλασμάνη Μοντέζ και Όσκαρ Αλβαρέζ. Συνολικά έδωσε 700.000 κι έχτισε τον μεγάλο Άγιαξ της Ηπείρου. Ο Ντε Φαρία ήταν αυτός που πήγε και τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον Παναθηναϊκό κι έστησε το κόλπο της ελληνοποίησης του σαν Μπουμπλή. Πέρα από τον ΠΑΣ Γιάννενα δούλεψε σαν προπονητής, στον Αθηναϊκό, τον Ολυμπιακό Βόλου, το Ρέθυμνο αλλά και τη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού).

Στη μουσική επιλογή, la Cumparsita: