
Η νίκη στο αυριανό (9/11) εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης μπορεί να δώσει στον Άρη την απαιτούμενη ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας της αγωνιστικής περιόδου, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ.
Η αυριανή (9/11) αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μπορεί να μη συγκαταλέγεται στα ντέρμπι, όμως, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Άρη. Για την ακρίβεια είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ψάχνει αποτέλεσμα ουσίας και ψυχολογίας.
Ο Άρης έρχεται από μια καλή, σε γενικές γραμμές, εμφάνιση στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την οποία, όμως, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη χωρίς κάποιο βαθμολογικό όφελος.
Η εμφάνιση, λοιπόν, μπορεί να μην ήταν άσχημη, όμως, το γεγονός ότι η ομάδα αγνοεί τη νίκη τις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις της, προσθέτει από μόνο του πίεση, ενώ μετατρέπει το ματς με την ομάδα της Αρκαδίας σε «must win».
Δεν θα πρέπει, επίσης, σε καμία περίπτωση να υποτιμήσει κανείς το συγκεκριμένο παιχνίδι, εξαιτίας της βαθμολογικής θέσης στην οποία βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Άρης οφείλει να μπει από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας ξεκάθαρο ότι είναι η ομάδα που θέλει, χρειάζεται και θα κατακτήσει τη νίκη. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μοναδικό αποδεκτό αποτέλεσμα.
Μια νίκη που θα δώσει στην ομάδα, εκτός από τα βαθμολογικά και τα ψυχολογικά οφέλη και την απαραίτητη ηρεμία, προκειμένου να δουλέψει το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος. Μετά την επιστροφή τον Άρη περιμένει ακόμα ένα εκτός έδρας ντέρμπι, με αντίπαλο την ΑΕΚ, ενώ ακολουθούν το εντός έδρας ματς με την ΑΕΛ και δυο σερί ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, για το Κύπελλο και το πρωτάθλημα.
Παρεμπιπτόντως, μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, όμως, στην ΠΑΕ Άρης θα πρέπει να ζητήσουν ξένο διαιτητή για το παιχνίδι Κυπέλλου. Ξένο διαιτητή elite, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να δούμε ανθρώπινα λάθη και κακές εκτιμήσεις των φάσεων.
ΥΓ. Απαιτείται πολύ μεγάλη σοβαρότητα σε κάθε αναφορά που έχει να κάνει με πιθανή μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Άρης. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί ομαλά και με μοναδικό γνώμονα την καλύτερη μέρα για το ποδοσφαιρικό τμήμα.
ΥΓ1. Είναι λογικό, πάντως και απόλυτα θεμιτό να υπάρχει αυτή η πρόθεση, ειδικά τώρα που τα πράγματα στον Ερασιτέχνη Άρη είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, χάρη στην επικείμενη υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.
ΥΓ2. Το παραμύθι συνεχίζεται από ορισμένους, που «πατάνε» πάνω στη δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου και προσπαθούν να περάσουν τις δικές τους θέσεις, χωρίς σε καμία περίπτωση να τους νοιάζει ο Άρης.



















