Ο… παράδεισος μπορεί να περιμένει

Ο… παράδεισος μπορεί να περιμένει

Το ματς με τον Άγιαξ… αργεί ακόμα για την ΑΕΚ, που δίνει το Σάββατο ένα παιχνίδι «όλα τα λεφτά» για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και για τον βασικό της στόχο, που ήταν, είναι και παραμένει ο δεύτερος σερί τίτλος

Η ΑΕΚ από αύριο μπαίνει ξανά στην αγωνιστική δράση, ξεκινώντας ένα πρόγραμμα-«φωτιά», με συνεχόμενα ματς για Ελλάδα και Ευρώπη. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δύο παιχνίδια για το Champions League και δύο ντέρμπι, με τους άμεσους διεκδικητές του τίτλου. Η Ένωση θα μπει σε αυτή τη σειρά αγώνων με προβλήματα και απουσίες. Όπως προχωρά άλλωστε από το ξεκίνημα της σεζόν.

Αυτός ο παράγοντας, της διαχείρισης δηλαδή του ρόστερ, είναι και εκείνος που θα κρίνει το πώς θα βγει η ΑΕΚ από αυτή τη διαδικασία. Το τι απώλειες θα έχει και πως θα κλείσει ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της σεζόν που ξεκίνησε. Η αρχή γίνεται από αύριο, με το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο. Ένα ματς επικίνδυνο που κρύβει παγίδες και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Κάτι η αγωνιστική απραξία των ημερών, κάτι το παιχνίδι με τον Άγιαξ που ακολουθεί και είναι λογικό να είναι στο επίκεντρο, δεν θέλει και πολύ να γίνει η ζημιά. Η ΑΕΚ δεν έχει το περιθώριο να… πάει από τώρα στο Άμστερνταμ. Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι όλα τα λεφτά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και η νίκη μονόδρομος.

H υπεράσπιση του τίτλου και η παραμονή στην κορυφή ήταν, είναι και παραμένει ο βασικός στόχος. Η ΑΕΚ δεδομένα θα παλέψει για ότι καλύτερο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, θα διεκδικήσει ότι περισσότερο μπορεί σε αυτά τα ματς-γιορτή, όμως το μυαλό δεν πρέπει να φύγει στιγμή από το ζητούμενο. Που δεν είναι άλλο από το δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Η Ένωση θέλει και οφείλει να αποδείξει πως πέρυσι ήταν απλά η αρχή. Ο πρώτος τίτλος από εκείνους που θα ακολουθήσουν, στην αναγέννηση του συλλόγου. Σε μια εποχή που μπορεί να γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του. Μιας και θα περιλαμβάνει τίτλους, ευρωπαϊκές διακρίσεις και φυσικά… γήπεδο. Πράγματα που η ΑΕΚ απολαμβάνει ή θα απολαύσει σύντομα, έπειτα από αγώνα και μεγάλο κόπο.

Ο Πανιώνιος παραδοσιακά δυσκόλευε τους Κιτρινόμαυρους και αυτό πιστεύω θα συμβεί και το Σάββατο. Πρόκειται για μια ομάδα που χτίζεται πάνω σε μια αμυντική φιλοσοφία, με αυτό το στοιχείο να αποτελεί και ένα πρώτης τάξεως τεστ για την ΑΕΚ. Που ακόμα δεν έχει αποδείξει το πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει κόντρα σε ομάδες που παίζουν κλειστά και έχουν πολυπρόσωπες άμυνες. Ο Ουζουνίδης έχει δουλέψει εντατικά σε αυτό το κομμάτι, επιχειρώντας να διαφοροποιήσει σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική ταυτότητα της ΑΕΚ, σε σχέση με πέρυσι.

Η Ένωση είναι μια ομάδα που προσπαθεί να δημιουργήσει και να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Κάτι που αναμφίβολα δεν μπορεί να έρθει από τη μια στιγμή στην άλλη και χρειάζεται χρόνο. Όπως χρειάζεται και μονάδες που μέχρι τώρα η ΑΕΚ δεν είχε. Όπως ο Γιαννιώτας και ο Μπογέ. Ο πρώτος, λογικά θα είναι πάντως στην αποστολή, δίνοντας μια επιπλέον λύση για τα άκρα. Που είναι απαραίτητη. Ο δεύτερος, εφόσον αποφύγει την επέμβαση, θα δώσει αγώνα-δρόμου για να προλάβει την Μπενφίκα. Και εφόσον συμβεί αυτό, θα γίνει αντιληπτό σε πολλούς το πόσο έχει λείψει ήδη από την ΑΕΚ ο Αργεντινός και τι ρόλο θα έχει στο φετινό σύνολο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ