Η δύναμη της έδρας και η δυναμική της ομάδας

Η δύναμη της έδρας και η δυναμική της ομάδας

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ξέρουν τις δυσκολίες του αποψινού αγώνα με τον Αστέρα. Είναι όμως αποφασισμένοι να κάνουν το τρία στα τρία. Οι συζητήσεις στο Ρέντη και η ώθηση του κόσμου που αναμένεται να δώσει δυναμικό παρών στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και οι ερυθρόλευκοι σκέφτονται μόνο τη νίκη κόντρα στους Αρκάδες. Οι πειραιώτες θέλουν να πετύχουν την τρίτη νίκη τους στο πρωτάθλημα, ειδικά από την στιγμή που ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κατάφεραν να νικήσουν ΟΦΗ και Πανιώνιο αντίστοιχα.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί κι έχει αν μη τι άλλο ιδιαίτερη σημασία είναι ότι οι ερυθρόλευκοι ξεκινούν απέναντι στον Αστέρα μια δύσκολη σειρά αγώνων και οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζουν πόσο σημαντικό θα είναι να πάρουν τη νίκη στην σημερινή αναμέτρηση.

Δύο είναι πάντως αυτή την στιγμή τα στοιχεία που ξεχωρίζουν για τους ερυθρόλευκους και έχουν ιδιαίτερη σημασία ενόψει του αγώνα απέναντι στον Αστέρα. Το πρώτο έχει να κάνει με την δύναμη της έδρας και το δεύτερο με την δυναμική που έχει η ομάδα του λιμανιού αυτή την περίοδο.

Και είναι πραγματικά πολύ μεγάλη υπόθεση για τους ερυθρόλευκους, όχι μόνο για το αποψινό παιχνίδι αλλά γενικότερα, πως το κλίμα που επικρατεί είναι πολύ καλό και βέβαια πολύ διαφορετικό από πέρυσι.

Πάμε λοιπόν στον παράγοντα έδρα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί το γήπεδο του, αυτό είναι η μεγάλη του δύναμη και σίγουρα ο κόσμος θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ομάδα του.

Η προπώληση των εισιτηρίων για τον αποψινό αγώνα δείχνει πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα δώσουν δυναμικό παρών στις εξέδρες του Καραϊσκάκη. Κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούν οι ερυθρόλευκοι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Αστέρα.

Θα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά ένα γρήγορο γκολ στο ματς καθώς αν οι ερυθρόλευκοι σκοράρουν νωρίς τότε θα αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο θ’ αντιμετωπίσει το ματς ο Αστέρας.

Γι’ αυτό και πρέπει να εκμεταλλευτεί την δύναμη της έδρας του ο Ολυμπιακός, όχι μόνο στο σημερινό παιχνίδι αλλά καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τους πειραιώτες, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει με δύο νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά και τις δύο εντός έδρας ευρωπαϊκές νίκες που έχουν κάνει οι ερυθρόλευκοι (με Λουκέρνη και Μπέρνλι) κι αυτό αν μη τι άλλο φανερώνει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο έχουν εκμεταλλευτεί την έδρα τους οι πειραιώτες.

Εκτός όμως από την δύναμη της έδρας υπάρχει και η δυναμική της ομάδας κι αυτό είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του Ολυμπιακού αυτή την περίοδο. Οι ερυθρόλευκοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Παίζουν καλό ποδόσφαιρο, το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και αυτό βέβαια έχει βοηθήσει σημαντικά στην καλή πορεία των πειραιωτών στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός «βγάζει» δυναμική σαν ομάδα κι αυτό πιστώνεται και στον Μαρτίνς. Φαίνεται από τις συζητήσεις των παικτών στο Ρέντη και την επιθυμία όλων να παίξουν. «Δεν υπάρχει κούραση» έλεγαν χαρακτηριστικά οι ερυθρόλευκοι ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα. Κι αυτά που συζητούσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, η «κάψα» που βγάζουν, είναι αποτέλεσμα του καλού κλίματος που επικρατεί.

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται λοιπόν να εκμεταλλευτούν την δύναμη της έδρας αλλά και την δυναμική που έχουν, ώστε να πετύχουν τον στόχο τους στον αποψινό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ