Ολυμπιακός : Η πολυτέλεια που νικά και την… εξυγίανση

Ολυμπιακός : Η πολυτέλεια που νικά και την… εξυγίανση

Το «βάθος» στο ρόστερ του Ολυμπιακού, η «δίψα» για επιτυχία και η σωστή δουλειά από τον πάγκο έως και τον τελευταίο ποδοσφαιριστή είναι τα «όπλα» των ερυθρολεύκων απέναντι σε όλα τα εμπόδια που του βάζουν.

Έχει ντέρμπι την Κυριακή ο Ολυμπιακός έγραφα πριν από τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Το πιο δύσκολο ματς από τα έξι που έχει μέχρι την επόμενη διακοπή τόνιζα πως είναι αυτό απέναντι στην ομάδα της Τρίπολης, για πολλούς και διάφορους λόγους. Και αυτό ακριβώς είδαμε την Κυριακή στο Καραϊσκάκη σε ένα ακόμη ματς απέναντι στον Αστέρα που για μια ακόμη φορά «έβγαλε την ψυχή» του Ολυμπιακού έως ότου τελικά ηττηθεί.

Τα εμπόδια που βρήκε μπροστά του ο Ολυμπιακός ήταν όντως πολλά και… διάφορα. Όπως ακριβώς το περιμέναμε, όπως ακριβώς είναι από την αρχή του πρωταθλήματος, όπως ακριβώς (και ακόμη χειρότερα) θα συνεχίσει να βρίσκει μπροστά του.

Σαφέστατα τα εμπόδια που βρήκε ο Ολυμπιακός δεν ήταν μόνο… εξυγιαντικά. Ήταν και αγωνιστικά καθώς απέναντι του είχε μια πολύ καλή ομάδα που τυχαίνει να είναι και ο «κακός του δαίμονας» τα τελευταία χρόνια.

Μια ομάδα που στις δύο πρώτες αγωνιστικές είχε την ατυχία να αντιμετωπίσει τους δύο «νονούς» της… εξυγίανσης και να… εξυγιανθεί βιολογικά!

Με ένα πέναλτι – ανακάλυψη σε κάθε ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ηττήθηκε. Στο Καραϊσκάκη ο Αστέρας, όπως αναμενόταν, είχε από το διαιτητικό τρίο της… εξυγίανσης άλλη αντιμετώπιση. Όσο το ματς ήταν στο 1-0 μετά την «φωτοβολίδα» του Καμαρά ο Τζήλος με τα σφυρίγματά του έδινε ελπίδα στους φιλοξενούμενους που, ως μια πολύ καλή ομάδα, έψαξε και τελικά βρήκε την ισοφάριση.

Νωρίτερα ο Τζήλος δεν είχε… δει το καθαρό φάουλ στον Λάζαρο ελάχιστα εκατοστά έξω από την περιοχή που θα πρόσφερε την δυνατότητα στους ερυθρόλευκους να απειλήσουν για το 2-0.

Στο 90΄με το σκορ στο 1-1 ο Τζήλος έδειξε 4 λεπτά καθυστερήσεις παρότι τρεις φορές στα τελευταία λεπτά παίκτες του Αστέρας βρέθηκαν στο έδαφος με αποτέλεσμα να έχουμε διακοπή.

Μια διαιτησία που χωρίς να εκτεθεί ανεπανόρθωτα κατάφερε να δείξει στους φιλοξενούμενους πως παίρνοντας τα… σπόρια και κάτι παραπάνω έχουν ελπίδα την ώρα που εκνεύριζε τους γηπεδούχους.

Αν ο Νάτχο δεν έβαζε το «χρυσό» γκολ στο 92΄ο Ολυμπιακός θα βρισκόταν από νωρίς στο πρωτάθλημα με μια πολύ σημαντική απώλεια, απώλεια που «απαγορεύεται» την φετινή σεζόν, την 2η της… εξυγίανσης.

Και αυτή την απώλεια δεν θα την όφειλε μόνο στην… εξυγίανση. Ο Ολυμπιακός που στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το ματς αλλά δεν το έκανε, στην επανάληψη έδειξε σημάδια κόπωσης. Δεν είχε την ίδια «φρεσκάδα» και αυτό ήταν λογικό και αναμενόμενο.

Ήταν οι υπόλοιποι λόγοι που λέγαμε πως μετατρέπουν το ματς σε ντέρμπι. Η κούραση από τα συνεχόμενα ματς, η διακοπή που πάντα στην επανέναρξη της δημιουργεί προβλήματα και ο πολύ καλός και επικίνδυνος Αστέρας.

Η επιλογή του Μαρτίνς να εμπιστευθεί την 11αδα που έχει παίξει τα περισσότερα έως τώρα ματς δεν βγήκε στο 100%. Και την ώρα που ετοιμαζόταν να βάλει τον Γκιγιέρμε για να «δέσει» τον άξονα βλέποντας πως στην κόντρα ο Αστέρας είναι επικίνδυνος, ήρθε το 1-1. Η αντίδραση του Πορτογάλου στην ισοφάριση ήταν πραγματικά εξαιρετική.

Δεν «θόλωσε», αλλά έβαλε σε εφαρμογή το plan B βγάζοντας παίκτες – πρωταγωνιστές που όμως δεν ήταν σε καλή μέρα. Έχει την πολυτέλεια βλέπεται να βγάζει τον Λάζαρο, τον Φορτούνη αλλά και τον εξαιρετικό Καμαρά που όμως είχε κουραστεί για να βάζει Χάσαν, Φέτφα και Νάτχο.

Η πολυτέλεια ενός «γεμάτου» ρόστερ με παίκτες που είναι «πρώτης γραμμής» αλλά έρχονται από τον πάγκο την ώρα που «καίει» η μπάλα και δίνουν άμεσα λύσεις είναι αυτή που μπορεί φέτος να κάνει την διαφορά στον Ολυμπιακό και να νικήσει και την… εξυγίανση.

Με άλλους όρους άλλωστε παίζει στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, με άλλους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το ξέρουν αυτό καλά άπαντες στο μεγάλο λιμάνι, το ξέρει και ο Μαρτίνς για αυτό και σε κάθε ματς ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι καλός. Και έχοντας τόσους πολλούς πρωταγωνιστές στο ρόστερ του, τόσες πολλές φυσιογνωμίες, μπορεί να στηρίζεται εν τέλει και να περιμένει από αυτές την λύση όταν έρχονται τα δύσκολα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ