Που ΄ναι ο Βάγκνερ, ο Πουτσίνι, ο Καραπαπάς κι ο Κεφτές με διοξίνη

Που ΄ναι ο Βάγκνερ, ο Πουτσίνι, ο Καραπαπάς κι ο Κεφτές με διοξίνη

Αν ποτέ ο Κομίνης επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να περάσει πρώτα από το γραφείο του Φουστάνου. Εγώ θα τον κεράσω και καφέ...

Στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος έκανα κάτι πρωτοποριακό, που κάποια στιγμή θα μου χαρίσει το βραβείο Πούλιτζερ του «Λουφαδόρου  ΑΡΔ» όταν με το καλό καθιερωθεί.

Επειδή λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ήταν δύσκολο να γράψω μετά το παιγνίδι του ΠΑΟΚ με την Τρίπολη, έγραψα το ματς πριν αυτό γίνει.

Αν και γνώριζα πως ο Σαββίδης είναι ο χαλίφης κάτι που φάνηκε από πέρσι, δε μπορούσα να φανταστώ πως και πάλι η διαιτησία θα μας πήγαινε καροτσάκι.

Αναγκαστικά λοιπόν δούλεψα υπερωρία, ανεβάζοντας βραδιάτικα μπλοκ για το μούφα πέναλτι στον Πρίγιοβιτς, με την απαραίτητη επισήμανση πως αναμένω ανάλογη στάση και στο μέλλον από Καραπαπά που ευχήθηκε καλή αρχή, ρεπόρτερ Κεφτετζόγλου, Πατατάκια και λοιπό χαρτοσυρφετό, που ψάχνει ευκαιρία με το μικροσκόπιο, για να κάνει το άσπρο-μαύρο.

Έκτοτε πέρασαν άλλες δυο αγωνιστικές, με τα κοράκια να ακυρώνουν πεντακάθαρο γκολ του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη και να πνίγουν πέναλτι στο Ηράκλειο, που θα έδινε μέχρι και ο ταριχευμένος μπάτλερ του βασιλιά Μίνωα.

Οι αναφορές μου στις δυο φάσεις ήταν ενδεικτικές, για τον απλούστατο λόγο πως έχω εξηγήσει επαρκώς το δικό μου δόγμα αντίληψης των διαιτητικών λαθών.

Θα βάλω τη διαιτησία στο κάδρο, όταν διαπιστώσω εμφανή πρόθεση από το κοράκι για να καθορίσει το νικητή, ακόμα κι αν δεν το καταφέρει. Η αναφορά μου σε αυτόν που θα διαμορφώσει αποτέλεσμα εξ΄αιτίας ενός λάθους που μπορεί να είναι και ανθρώπινο, θα με οδηγήσει το πολύ σε μια τηλεγραφική αναφορά.

Αν ποτέ στο μέλλον ο Κομίνης χρειαστεί να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει απαραίτητα να περάσει πρώτα από το γραφείο του Φουστάνου, ίσως είμαι ο μοναδικός ΠΑΟΚτσής που θα τον κερνούσα καφέ στην παραλία.

Έγραφα εκείνο το διάστημα πως το ότι αρχικά μέτρησε το καθαρό γκολ, αποτελεί το πειστικότερο τεκμήριο πως δεν είχε πρόθεση να χαρίσει κάπου το πρωτάθλημα και στόχος του ήταν να σφυρίξει ότι έβλεπε χωρίς να καθορίσει το νικητή. Κάτι που φάνηκε εξάλλου και από τα σφυρίγματά του καθ΄όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, τα οποία ήταν ακριβοδίκαια.

Όταν έγινε το ντου από τους χαρτοποδοσφαιριστές ήταν λογικό να συνδυάσει το γεγονός με το οφσάιντ του Ενρίκε στον τελικό όπου επίσης σφύριξε, άσχετα αν δεν το χρεώθηκε εκείνος.

Οι κρίσεις που κάνω κατά καιρούς προσπαθώ να είναι όσο πιο ανθρώπινες γίνεται, όποιος από εμάς και να βρισκόταν στη θέση του Κομίνη τη δεδομένη στιγμή θα λύγιζε, έχοντας μπροστά του την εικόνα του εισβολέα Ιβάν και την ακόμα πιο ρεαλιστική σκέψη του τηλεφωνήματος από την αντιτρομοκρατική «γεια σας κύριε Κομίνη, περάστε από τα γραφεία μας να πάρετε αντίσκηνο, στο σπίτι σας ακούστηκε ένα μπαμ κι έχουν μείνει κάτι μπάζα» σε περίπτωση που επέμενε στην αρχική του υπόδειξη.

Ναι μεν στο φ.α δεν εξηγεί με σαφήνεια σε βάρος ποιου διέκοψε το παιγνίδι, προκύπτει ξεκάθαρα όμως, όταν κλείνει αναφέροντας πως η χάρτινη επικαλέστηκε τρόμο, αρνούμενη να συνεχίσει.

Οποιοδήποτε κανονικό δικαστήριο θα έβγαζε πόρισμα βάσει του αυτονόητου συμπεράσματος, οπότε το πρωτάθλημα στη χάρτινη δεν το έδωσε ο Κομίνης, αλλά το κόμμα του Κοντονή και του Φλαμπουράρη.

Τέλος πάντων τα έχω εξηγήσει αυτά αρκετές φορές, ήθελα απλώς να υπενθυμίσω το δικό μου δόγμα, το αντίστοιχο των άλλων ποιο είναι άραγε;

Πως θα κάνουν σαματά όποτε δίνουν κάνα φυστίκι ο ΠΑΟΚ κι όταν παίρνουν ολόκληρη την παραγωγή της Αίγινας, θα το παίζουν Κινέζοι;

Γιατί πέρσι αυτό έγινε, στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ πήρε ένα οφσάιντ γκολ με τον Πέλκα στα Γιάννενα και μια φάση με κανονικό γκολ του Πλατανιά που ακυρώθηκε. Η ανάγκη όμως να κατασκευάσουν άλλοθι στηρίζοντας το θεώρημα περί χαλίφη Ιβάν, τους έκανε να βαφτίσουν μαϊμού μέχρι και το πεντακάθαρο πέναλτι του Βαρέλα στο Αγρίνιο, για το οποίο δε διαμαρτυρήθηκε ούτε ο Δέλλας.

Αν βάλουμε κάτω τι πήραν οι άλλοι θα χάσουμε το μέτρημα, ενδεικτικά αναφέρω πως η χάρτινη ήρθε στην Τούμπα έχοντας πετύχει τέσσερα οφσάιντ γκολ, στα έξι τελευταία που είχε σκοράρει!

Τέλος πάντων περσινά ξινά σταφύλια θα πει κάποιος και με το δίκιο του, χθες όμως είδα σε εικόνα ένα οφσάιντ που υποδείχτηκε σε βάρος της Τρίπολης κι έψαχνα να βάλω ψεύτικο μουστάκι, να γελάσει κι αυτό μαζί μου.

Γιατί δηλαδή να γίνεται θέμα μόνο του Πέλκα και όχι το χθεσινό, ποια η διαφορά;

Εξ όσων διάβασα πάντως οι Πειραιώτες ήταν αγανακτισμένοι με τη διαιτησία, γεγονός που προκάλεσε την κάθοδο Μαρινάκη, πέριξ του αγωνιστικού χώρου.

Μου είναι εντελώς αδιάφορο όμως, μια και στο δικό μας παιγνίδι κόντρα στην Τρίπολη ο διαιτητής χάρισε δυο καραμπινάτες κόκκινες στους φιλοξενούμενους, στη μια μάλιστα ο Ινγκλέσιας πάτησε τον  Ουάρντα με ανάλογο στυλ  και μανία που προσπαθείς να σκοτώσεις κατσαρίδα, αλλά έγινε γαργάρα, αφού όλοι έμειναν στη βουτιά του Πρίγιοβιτς.

Όπως πέρσι στα Γιάννενα που έκαναν σημαία το γκολ του Πέλκα και γαργάρα την πεναλτάρα στο σουτ του Βιειρίνια που ο αμυντικός απέκρουσε με μανσέτα, όπως και στα Χανιά που παίκτης του Πλατανιά έπαιξε μπάσκετ.

Μου έδωσαν κάθε δικαίωμα λοιπόν να απομονώσω κι εγώ το ανύπαρκτο οφσάιντ σε βάρος της Τρίπολης και να αναρωτηθώ που είναι ο Καραπαπάς να εξηγήσει αν η συνέχεια είναι το ίδιο καλή με την αρχή;

Που ήταν το Σάββατο να σχολιάσει το πέναλτι στον Ζάμπα;

Πού ήταν ο ρεπόρτερ με το όνομα από πατατάκια, έστω και με τα επιπέδου Ογκουνσότο Ελληνικά του, να τοποθετηθεί για το ακυρωθέν γκολ του Ακπόμ;

Που είναι Βάγκνερ, που είναι ο Πουτσίνι, κανένας πια δεν έχει μείνει, ούτε ο Κεφτετζόγλου με το προγούλι γεμάτο διοξίνη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ